NEW NORMAL FOR WOMEN @ LIFE AND WORK

СЖББ развива проектът NEW NORMAL FOR WOMEN & LIFE AND WORK заедно с Фондация „Конрад Аденауер“

„Новото нормално“, в което живеем, работим и общуваме вече повече от година и половина, е в основата на  проекта NEW NORMAL FOR WOMEN & LIFE AND WORK на Съвета на жените в бизнеса в България и Фондация „Конрад Аденауер“. В проекта в различни формати застъпваме темите като трансформацията на работната среда, повишеното натоварване, свързано с повишените грижи за близките – семейство и деца, за възрастните ни роднини, промяната в стила и начина ни на живот.

NEW NORMAL FOR WOMEN & LIFE AND WORK е продължение на онлайн конференцията „Поставя ли COVID-19 жените пред специални предизвикателства ?“ от 8 март, 2021 г. Събитието, на което присъстваха около 100 гости от бизнеса, медиите и неправителствения сектор, беше първото партньорство между „Съвета на жените в бизнеса в България“ и Фондация „Конрад Аденауер“.

Проектът NEW NORMAL FOR WOMEN & LIFE AND WORK съдържа три основни етапа:

·        Първи етап – представително проучване  „Новото нормално след COVID-19 и отражението му върху живота и работата на жените“ през юли 2021.

·        Втори етап –  60 дами от „Съвета на жените в бизнеса в България“ – членове или служители на членове на Съвета – участват в три фокус групи: на млади експерти; на оперативни мениджъри и на стратегически мениджъри, както и собственици на бизнеси. В този етап те имат възможност да работят по три основни теми:

o   Оценка и самооценка;

o   Управление на промяната;

o   Мотивация, екипност и лидерство по време на промяна  

Този етап на проекта има за цел през оценка и самооценка на „сегашното ни състояние“ да представи модели и добри практики за управление на промяната. В дискусионна среда да  поговорим за това как като лидери се справяме с динамичните промени и предизвикателства, да споделим какво научихме през последните 18 месеца, как пандемията промени представата ни и уменията ни за справяне с промените. А заедно с това  да се превърнем в дизайнери на промяната и да отделим време за себе си – какво АЗ бих могла да променя.

Обучението цели да се обсъдят инструменти за успешно управление на промяната, с които да разбираме какви са биологичните ни заложби да бъдем лидери, да мотивираме и да водим екипи, да установяваме връзката между психичните състояния и физически симптоми, да разпознаваме маркерите на доброто лидерство и да определим собствените си лидерски ресурси, за да свържем нивото на своята самооценка с начина, по който мотивираме  и управляваме хора, групи, екипи.

Вижте пълната програма тук:

Вижте резултатите от изследването на “Тренд”:

Третият етап е конференция  NEW NORMAL FOR WOMEN & LIFE AND WORK, която ще се проведе на 4 ноември 2021 г. в София.


Проекти

Благоевград 2024
Осмото издание на академията за стартиращи предприемачи BASE гостува за втора поредна година в Благоевград Осмото издание на бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България, в партньорство...
Прочетете повече
Национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България
Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България са учредени през 2022 г. с цел да отличат най-вдъхновяващите постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване в бизнеса и общество в България. Наградите са разпределени...
Прочетете повече