Академия за “Многообразие, равнопоставеност и приобщаване”

Започва записването за второто издание на сертификационна академия за “Многообразие, равнопоставеност и приобщаване”

След като през януари 2023, Съвета на жените в бизнеса в България, в партньорство със Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и с подкрепата на Лидл България, организира първата в страната сертификационна академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“, през януари 2024 година предстои второто издание.

Академията е естествено продължение и на учредените от Съвета първи Национални награди за „Вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“. Двете инициативи имат за цел да провокират активен диалог и действия в общество по отношение на политиките за насърчаване на приобщаваща среда, равни възможности и недопускане на дискриминация.

Първото издание на Академия за “Многообразие, равнопоставеност и приобщаване”, организирана от СЖББ, в партньорство със Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и с подкрепата на Lidl Bulgaria, е носител на „Знак за качество на Софийски университет“ за 2023 г. в категория „Значима иновация“.

Второто издание на Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“ ще стартира на 19 януари и ще продължи до 12 април 2024 г. в седем тематични модула. Те ще обхванат темите за равнопоставеността, ползите от приобщаването, преодоляването на неосъзнатите различия и включващата роля на лидерството и комуникациите. Освен богата лекционна част, програмата има и практически характер с включени текущи задачи и финален изпит в края. Всеки успешно завършил участник получава сертификат за участие с хорариум от 56 учебни часа.

Сред лекторите в програмата са лидери, участващи в управлението на компании като Siemens, UniCredit Bulbank, The Smarts Group, Yettel, както и преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“.

Записването на желаещите за участие е до 12 януари 2024 г. на електронната поща office@womeninbusiness.bg и след заплащане на такса. Цена на обучението е 2200 лв. с включен ДДС, а всички членове на СЖББ и Алумни Клуб ще получат 10% отстъпка.

И тази година Лидл България ще осигури пълни стипендии на петима желаещи да станат част от програмата на Академията. Кандидатите за тях трябва да изпратят кратко мотивационно писмо на weiterbildung@lidl.bg до 7 януари 2024 включително. В него те трябва да споделят мотивацията си да се присъединят към програмата и да опишат как биха предали нататък придобитите в нея знания и умения, необходимо е да посочат данни за контакт и линк към своя LinkedIn профил. Победителите ще бъдат определени от жури, съставено от служители в Лидл България и специалисти по темата. 

Петимата стипендианти, които тази година ще бъдат част от Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“ с пълни стипендии, осигурени от Lidl, са предимно представители на образователни институции и НПО, които биха допринесли за мултиплициране на знанията от нея:

  • Ант. Иванова
  • д-р Г. Петрова
  • Мил. Георгиева
  • О. Пенева
  • Сп. Петрова

Те бяха избрани след участие в конкурс, в който мотивираха желанието си да станат част от Академията и интереса си към темата за многообразието и включването.


Проекти

Благоевград 2024
Осмото издание на академията за стартиращи предприемачи BASE гостува за втора поредна година в Благоевград Осмото издание на бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България, в партньорство...
Прочетете повече
Национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България
Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България са учредени през 2022 г. с цел да отличат най-вдъхновяващите постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване в бизнеса и общество в България. Наградите са разпределени...
Прочетете повече