Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”

СЖББ стартира сертификационна академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”

Съвета на жените в бизнеса в България обявява първата в страната сертификационна академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“. Цялостната концепция и обучителната програма са плод на ползотворното партньорство между организацията и Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Академията е естествено продължение и на учредените от Съвета първи Национални награди за „Вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“. Двете инициативи имат за цел да провокират активен диалог и действия в общество по отношение на политиките за насърчаване на приобщаваща среда, равни възможности и недопускане на дискриминация.

Академията за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“ ще стартира на 26 януари и ще продължи до 20 април 2023 г. в седем тематични модула. Те ще обхванат темите за равнопоставеността, ползите от приобщаването, преодоляването на неосъзнатите различия и включващата роля на лидерството и комуникациите. Освен богата лекционна част, програмата има и практически характер с включени текущи задачи и финален изпит в края. Всеки участник получава сертификат за участие с хорариум от 56 учебни часа.

Сред лекторите в програмата са български и чуждестранни лидери, участващи в управлението на компании като Progress, Coca-Cola Company, Siemens, UniCredit Bulbank, The Smarts Group, както и преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“.

Записването на желаещите за участие може да се осъществи до 24 януари 2023 година на електронната поща office@womeninbusiness.bg и след заплащане на такса. Цена на обучението е 2000 лв, а всички членове на СЖББ и Алумни Клуб ще получат 10% отстъпка.

Академия “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” ще се провежда в Стопанския факултет на Софийския Университет.

Lidl подкрепя първата в страната Академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“. Инициативата се организира от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Като партньор на програмата Lidl дава възможност на четирима желаещи да станат част от академията напълно безплатно. След конкурс (повече подробности за него: https://jobs.lidl.bg/nie-sme-lidl/novini/akademiya-za-raznoobrazie-ravnopostavenost-i-priobshtavane?fbclid=IwAR2HpkKCdxwvJjTGFPu_cCctD6C_ge4RzLuc3HFUfq-4ttslRKTBNcxuA50), избраните участници са:

  • Радостина Чапразова, Директор на фондация Арете, насочена към интеграция на ромите.
  • Ева Стоянова, основател на фондации „Matter” и „Хартона“, насочени към подкрепа на хора с увреждания.
  • Диана Георгиева, основател на фондация „Веселушко22“, осигуряваща работа на младежи, преживели домашно насилие. Диана е и с опит в работата с роми, с представители на групата NEET (младежи 16-29, неангажирани в училище, обучение и работа) и е докторант на Русенски университет по темата социално предприемачество.
  • Зорница Спасова, главен асистент в Национален център по обществено здраве и анализи към Министерство на здравеопазването; бивш стипендиант на Български фонд за жените по програма „Равнопоставеност и климатична справедливост“

Проекти

Благоевград 2023
Академия за предприемачи стартира ЗА ПЪРВИ ПЪТ  в БЛАГОЕВГРАД ЗАПОЧВА В КРАЯ НА МАРТ 2023  и ЗАВЪРШВА в края на ЮНИ  2023 г. Бизнес Академия за стартиращи предприемачи – BASE, ще бъде открита в БЛАГОЕВГРАД на...
Прочетете повече
Сертификационна академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”
Съвета на жените в бизнеса в България обявява първата в страната сертификационна академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“. Цялостната концепция и обучителната програма са плод на ползотворното партньорство между организацията и Стопанския факултет на Софийски...
Прочетете повече
2022 Зеленият преход
Ролите на жената като двигател на Зеления преход ще бъдат в центъра на събитие, организирано от Съвета на жените в бизнеса в България и Фондация „Конрад Аденауер“ • Участниците във форума ще обсъдят важни теми,...
Прочетете повече