Евродепутатът Ева Майдел и PR специалистът Любомир Аламанов бяха първите гости на young.LEADERS.talk

  • Двамата разговаряха със стажанти от компаниите-членки на Съвета на жените в бизнеса в България за успеха, ученето през целия живот и стажа като трамплин за кариерата
  • Срокът за кандидатстване в Националната стажантска инициатива е удължен до 31 юли

ЕвроDSC00151депутатът Ева Майдел и PR специалистът Любомир Аламанов се срещнаха със стажанти от компании-членки на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Продължилата над два часа среща се проведе в арт пространството Къщата на София.

Това бе първата от поредицата срещи young.LEADERS.talk, организирани от СЖББ. Тяхната цел е да даде възможност на младите хора да се срещнат със своите модели за подражание – от ръководители и топ мениджъри на водещи компании до млади, успешни специалисти и предприемачи, и да почерпят опит от техните лични истории.

36963147_10155977853289011_6057913713011195904_n“Националната стажантска инициатива на СЖББ е уникална възможност, възползвайте се от нея“, посъветва младите хора Ева Майдел, която е и патрон на инициативата. Според нея са много важни връзките, които се изграждат между участниците в инициативата, а самият стаж може да предопредели пътя на един човек. „Радвам се на партньорството си със СЖББ, защото общата ни цел е да задържим талантите в България и да подобрим имиджа на страната ни”, каза г-жа Майдел. Тя коментира, че компаниите-членове на Съвета на жените в бизнеса в България са доказали колко е важно да се инвестира в хората.

Г-жа Майдел разговаря с младежите за важността на стажуването и разказа собствения си опит като стажант за неправителствена организация в Италия, където е учила. Тя посочи и кои са условията, според нея, за постигане на успех – да вярваш в себе си, да имаш желание да учиш през целия живот, да си поставяш непрекъснато нови предизвикателства. „Днес, за да успяваш, трябва да надскочиш собствените си очаквания. Търсят се професионалисти, които да искат да надскочат трудовата си характеристика“, коментира Ева Майдел. Тя подчерта, че тъй като днешният свят е много динамичен и се развива с бързи темпове, способността да се променяме е много важна за реализацията.

Председателят на УС на Съвета на жените в бизнеса в България  д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, благодари на Ева Майдел, че подкрепя Националната стажантска инициатива. Според нея г-жа Майдел е пример за това как с труд един млад човек може да постигне много.

DSC00177Любомир Аламанов говори пред младите хора за собствения си опит като стажант, за голямата промяна в комуникациите, настъпила под влияние на социалните мрежи, за качествата, нужни, за да успяваш в бизнеса и как самият той е изградил своята кариера и компания. Той сподели, че стажантските програми могат да дадат уникални възможности на младите хора. „През нас са минали 500 стажанти. За стажанта не е важно да знае много, а да иска да учи“, посъветва младите хора Аламанов.

Той се старае не само да дава знания на своите стажанти, а да им формира модел на мислене. “Свиквайте с ученето през целия живот, ако спрете, времето ви подминава”, заяви Любомир Аламанов.

PR специалистът коментира, че социалните медии са променили мисленето на хората, които днес участват в комуникациите. „Работата на пиарите вече е свързваща. Изграждането на общности, в които да си говорим, е бъдещето на комуникациите“, обясни Аламанов. Той очерта и нужните за постигането на успех условия – желание за работа и непрекъснато учене, умението да се променяш и да преодолееш ст раха от загуба.
36983685_10155977853309011_1855356795912978432_nКакто той, така и Ева Майдел преди него, отговориха на многобройните въпроси на младите хора.

Събитията на young.LEADERS.talk продължават и през следващата седмица.

Тъй като много от стажантите сега започват своите стажове в компаниите-членове на СЖББ, Управителният съвет на Съвета взе решение срокът за участие в конкурса за есе в рамките на Националната стажантска инициатива да бъде удължен до 31 юли. Това ще даде възможност на по-голям брой желаещи да се включат в програмата и да спечелят някоя от предвидените многобройни награди.


ostavame_v_BulgariaЗа четвърта поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) провежда Националната стажантска инициатива „Оставаме в България”. Тя е насочена към най-младите бъдещи професионалисти и отново ще им даде шанс да докажат своите качества и умения, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България. Патрон на „Оставаме в България” е българският евродепутат г-жа Ева Майдел.


През 2018 г. Съветът на жените в бизнеса в България постави началото на поредицата Young.LEADERS.talk в рамките на Националната стажантска инициатива. Тяхната цел е стажантите от компаниите-членове на СЖББ да се срещат със своите модели за подражание – мениджъри, политици и млади специалисти, започнали кариерата си именно като стажанти, както и да посетят едни от най-големите корпорации в България. Така младите хора имат възможност да се запознаят със света на бизнеса, както и да видят как са организирани и как функционират компаниите.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Правните аспекти при управление на бизнес, счетоводството на фирмата и човешките ресурси бяха темите в последните модули на BASE – Благоевград
Кои са правните аспекти при създаването и развиването на бизнес, как да управляваме счетоводството на фирмата и човешките ресурси като най-важният капитал на всеки бизнес, бяха темите на модули IX, X и XI в бизнес...
Прочетете повече
СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със...
Прочетете повече
13 менторски двойки се включиха в третото издание на програмата „Incredible Us – Успешни заедно“
След шест месеца на интензивна работа и обучения 13 менторски двойки завършиха съвместната програма на Съвета на жените в бизнеса в България и HPE Women at Work Bulgaria – “Incredible Us – Успешни заедно”. Третото...
Прочетете повече