Новото издание на нетуъркинг формата „Сутрешно кафе със СЖББ“ предстои на 5-ти декември

Нa 5-ти декември, 2023 г. предстои поредно издание на новия, но вече успешен нетуъркинг формат “Сутрешно кафе със СЖББ”. Темата, която ще дискутират членовете на Съвета и Алумни клуба, е „Дигитализацията в HR дейностите“ и ще бъде представена от Милеслава Богданова, председател на работната група „Право и регулации“ към организацията.

„Сутрешно кафе със СЖББ” e 60-минутна онлайн среща с динамична програма, която освен представянето на интересна и полезна за участниците тема, включва и кратки групови дискусии в break-out онлайн стаи с малък на брой участници. Целта на програмата е да даде възможност за опознаване и споделяне на опит и идеи с повече членове на Съвета.

Предстоящото издание на срещата се организира съвместно с работната група „Право и регулации“ към СЖББ.

Програма (60 минути):

Добре дошли5 минути
 Важна информация от Председателя на СЖББ за дейността и инициативите на организацията 10 минути 
Въвеждане в темата „Дигитализацията в HR дейностите“ от Милеслава Богданова, председател на Работна група „Право и регулации“ към СЖББ 7 минути
Вашите истории и предизвикателства| дискусии във виртуални break-out стаи30 минути
 Заключения и основни изводи 8 минути

Формат

В първата част на срещата Милеслава Богданова, ръководител на работна група „Право и регулации“, ще въведе участниците в темата за правните аспекти на дигитализацията в трудовите правоотношения – от преминаването към електронни трудови досиета до въвеждането на електронната трудова книжка. След представяне на темата на дискусията, всеки участник ще бъде разпределен в break-out онлайн стая с още няколко участници и модератор. Дискусиите в рамките на „Сутрешно кафе със Съвета на жените в бизнеса в България“ няма да бъдат записвани, така че присъстващи да се чувстват в „сигурна среда“ за споделяне. Модераторът ще води дискусията и ще съблюдава за възможността за изява на всеки участник. След края на сесията в  break-out онлайн стаите всички участници ще бъдат прехвърлени в общата зала за заключения и изводи.

Как да се подготвите

За да бъдете уверени, че ще имате възможност активно да участвате в дискусиите по време на срещата, моля предварително да помислите върху следните въпроси:

  • Използвате ли решения за дигитализиране на трудовите досиета и HR процеси? Ако да, какви предизвикателства срещате в процеса? Ако не, обмисляте ли да предприемете такива стъпки?
  • Предоставяте ли възможност за работа от разстояние на служителите? Ако да, какви трудности идентифицирате при администрирането на трудовите отношения и как се справяте с тях?

Участниците в срещата могат да споделят предизвикателствата, които срещат, както и добрите практики, които прилагат в рамките на професионалния им.

Поканете и Ваши колеги от отдел човешки ресурси да се включат в срещата.

Регистрация за участие

Участието в “Сутрешно кафе със СЖББ” е безплатно, но изисква предварителна регистрация тук в срок до 01.12.2023 г.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с партньорски организации в Милано
Представители на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) от 23 до 25 юни бяха на посещение във бизнес столицата на Италия – Милано за участие в серия от срещи с партньорски организации, които...
Прочетете повече
Над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Емблематичната програма на Съвета на жените в бизнеса в България е подпомогнала кариерното развитие на над 400 жени в бизнеса у нас На официална церемония в София, провела се на 20 юни, над 30 дами...
Прочетете повече