Стартира деветото издание на Лидерска академия „Успяваме в България“ 

Новият випуск от 40 участнички ще премине серия от безплатни обучения, насочени към личностното и професионалното развитие и насърчаващи инициативността и предприемаческия дух.

Днес, Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) постави началото на 9-тото издание на най-успешната си програма – Лидерска академия „Успяваме в България“. През следващите няколко месеца 40 дами ще преминат серия от безплатни обучения, насочени към личностното и професионалното развитие на съвременната жена и целящи да насърчат инициативността и предприемаческия ѝ дух.

За разлика от предходните две издания на Академията, тази година обученията ще са изцяло присъствени. По традиция в програмата са предвидени шест модула, които ще се проведат в еднодневни обучения през 2022 и 2023 г. Първият модул, през който ще преминат участничките, е „Учене за истинския живот – Емоционална интелигентност“. Програмата непрекъснато се надгражда и развива, като тази година е включен изцяло нов модул – „Предприемачество и управление на промяната“, в отговор на новите нужди на бизнеса и предизвикателствата, пред които е изправен той.

„Горда съм, че за девета поредна година имам възможността да кажа „Добре дошли“ на новия випуск бизнес дами, желаещи да опознаят своите силни и слаби страни и да надградят знанията си. Академията не е само програма от курсове, тя е предизвикателство за личността и възможност за създаване както на мрежа от ценни контакти, така и на приятелства. Вярвам, че ще се възползвате максимално от всичко, което програмата ви предлага“, каза Екатерина Кирилова, Директор Продажби в УниКредит Булбанк и член на СЖББ на церемонията по откриването. 

Близо 70 бяха подадените кандидатури за участие в деветото издание на Лидерска академия. Желание да се включат в програмата изявиха дами от цялата страна, като най-голям брой са кандидатите от София (над 60%), Пловдив и Варна. И тази година най-много кандидатури са получени от дами на възраст между 32 и 37 години, а най-много са завършилите магистърски програми, като има и няколко дами със степен Доктор на науките. Повечето кандидатствали имат трудов стаж между 18 и 22 години, а секторите, в които работят, са разнообразни, като най-много преобладават тези от сферите на информационните и комуникационни технологии (ИКТ), здравеопазване и финанси.

Лидерска академия „Успяваме в България“ е една от най-успешните програми на Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), която включва едногодишно обучение, провеждащо се в шест отделни еднодневни модула. Програмата е насочена към дамите, които имат желание да се развиват в българската бизнес сфера – мениджъри на средно ниво и собственици на малък и среден бизнес. Участието е напълно безплатно, благодарение на компаниите-членове на Съвета.

Академията стартира през 2014 г., като от началото ѝ досега над 320 дами са преминали успешно през обученията, които тя предлага. Всяка година избраните участнички имат възможността да се включат в нови предизвикателства, да развият лидерския си потенциал, да опознаят своите силни и слаби страни, както и да получат практични насоки, които ще им бъдат полезни в професионален и в личен план.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Националнo проучване показва, че половината от българите смятат, че двата пола не са равнопоставени в професионално отношение
По повод 10 годишнината на Съвета на жените в бизнеса в България:  Националнo проучване показва, че половината от българите смятат, че двата пола не са равнопоставени в професионално отношение Чрез инициативите си организацията продължава да...
Прочетете повече
Поредица от вдъхновяващи модули в новата Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”.
Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” обединява участници от големи компании и НПО организации. В последните седмици те получиха теоретични и практически примери от водещи специалисти в областта.  Д-р Шърли Ноулс, главен директор по приобщаване...
Прочетете повече
За втора поредна година СЖББ удостоени с Отличителния знак на МТСП за равнопоставеност
Националният съвет по равнопоставеност на жените и мъжете към МС присъди за втора поредна година на Съвета на жените в бизнеса в България отличителния знак за значими постижения в ефективното изпълнение на политиката по равнопоставеност...
Прочетете повече