Започна шестото издание на Лидерска академия ‎‎„Успяваме в България“ на Съвета на жените в ‎бизнеса в България

 

  • 45 участнички ще се включат в безплатната високопрофесионална програма за надграждане на умения, насочена към дами на средни мениджърски позиции и собственици от малкия и среден бизнес
  • Обученията се провеждат с подкрепата на компании, членове на Съвета на жените в ‎бизнеса в България

_DSC1842“Поздравявам Съвета на жените в бизнеса в България и съм убедена, че Лидерската академия ще е и полезно, и приятно изживяване, ръководено от успели жени-мениджъри, които участват в икономиката на София и България.“ Това заяви кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, която е патрон на инициативата, по време на официалното откриване на шестото издание на Лидерска академия ‎„Успяваме в България“. Тя посочи, че всяка година вижда все по-мотивирани и по-ентусиазирани участници в обучителната програма, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ).

Събитието се състоя на 19 септември т.г. в Международния център на УниКредит Булбанк и събра членове на СЖББ, участнички от предишните издания, техните обучители, както и съмишленици на каузите на сдружението.

Близо 220 алумни вече са завършили една от най-успешните инициативи на СЖББ, носител на приза „Инвеститор в ‎човешкия капитал“ на Българския форум на бизнес-лидерите. В новото издание участват 45 дами, избрани след трудна селекция.

_DSC1934„Имам удоволствието да открия Лидерска академия за шести път, което е доказателство, че програмата е дългосрочна и устойчива“, каза на церемонията д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и главен изпълнителен директор на Siemens България. Тя припомни, че в нея участват обучители от фирмите-членове на СЖББ, които изцяло на доброволни начала инвестират своето време и споделят знанията си, за да бъде програмата безплатна за участващите.  По думите й с всяко изминало издание работата на комисията, която подбира кандидатите, става все по-трудна заради все по-големия брой желаещи да станат част от програмата.

Д-р инж. Манолова допълни още, че през следващите месеци СЖББ ще обяви и нови обучения, насочени към развитие на бизнес уменията, които ще бъдат отворени за всички желаещи.

IMG_5391„Участничките в новото издание на Лидерската академия идват от различни сектори на бизнеса, което дава богатство от различни гледни точки“, отбеляза г-жа Цветанка Минчева –  директор Глобално банково обслужване и член на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“, която е част от УС на Съвета на жените в бизнеса в България. Тя добави, че приблизително половината от тях работят в компании-членове на СЖББ, като това придава добавена стойност за членуващите в организацията фирми. Друга част от участничките са предприемачи или работят за фирми, които не са членове на сдружението.

Лидерската академия „Успяваме в България“ е безплатна високопрофесионална обучителна програма, която вече шеста година подготвя дами на средни мениджърски позиции от корпоративния свят и такива, развиващи собствен бизнес, за следващите стъпки в професионалното им развитие.

IMG_7206Обучителната програма стартира през 2014 г. Тя се организира и финансира от компании от Съвета на жените в бизнеса в България и е напълно безплатна за участниците в нея.

Модулите са насочени към развиване на лидерските умения, така че да се насърчат инициативността и предприемаческия дух на съвременната жена за разширяването на бизнеса й и поемане на по-големи отговорности. Членовете на Съвета на жените в бизнеса в България и на управителния съвет на организацията се включват в обученията, опознавайки участничките и споделяйки с тях личен опит, съвети и напътствия. Академията е проект в изпълнение на една от целите на Съвета – да предлага достъпни програми за насърчаване на професионално развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции.

###

Съветът на жените в бизнеса в България” е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Негови членове са водещи мениджъри и представители на компании и организации у нас. Сред целите на Съвета са разпространяване на добрите практики и програми за насърчаване на професионално развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърските позиции; развитие и утвърждаването на професионалните ценности в гражданското общество, образованието, науката, културата, техниката и технологиите; подкрепа за младите специалисти и таланти да реализират потенциала си в България и подпомагане на младежи в неравностойно социално положение в тяхното образование.

Повече информация за дейността на Съвета на жените в бизнеса:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/council-of-women-in-business-in-bulgaria

Facebook: https://www.facebook.com/CWBB.Bulgaria/

Twitter: https://twitter.com/WomenBusinessBG

Instagram: https://www.instagram.com/womeninbusinessbg/

Споделяне

Коментари

Последни новини

СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със...
Прочетете повече
13 менторски двойки се включиха в третото издание на програмата „Incredible Us – Успешни заедно“
След шест месеца на интензивна работа и обучения 13 менторски двойки завършиха съвместната програма на Съвета на жените в бизнеса в България и HPE Women at Work Bulgaria – “Incredible Us – Успешни заедно”. Третото...
Прочетете повече
Пазарно проучване, ценови тактики и маркетинг бяха темите на лекциите в BASE в края на април
Как се прави пазарно проучване? Как да определим цените на стоките и услугите, които предлагаме? Как да изградим и популяризираме собствен бранд? Отговорите на тези ключови бизнес въпроси, част от програмата на BASE – Благоевград,...
Прочетете повече