Стартира 8-та поред Национална стажантска инициатива на СЖББ

На 2 август онлайн стартира осмото издание на Национална стажантска инициатива. За четвърти път инициативата е с подкрепата на А1 България.

И тази година се радваме на голям интерес от страна на младите и ентусиазирани за нови знания стажанти, които взеха участие в откриването и първата лекция на тазгодишната Национална стажантска инициатива

Повече за програмата ни разказаха дамите, които са неизменна част от СЖББ, а именно Цветанка Минчева, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, и Миглена Узунова, член на УС на СЖББ и старши директор „Човешки ресурси“ на А1 България. Те подчертаха колко е важно бизнеса да инвестира в развитието на младите кадри.

“Пред вас в момента се откриват много възможности и много избори, много пътища, които ще ви заведат в различна посока. Повярвайте ми, изборът да сте днес тук и да инвестирате лятото си в стаж и в допълнително придобиване на ценни умения, както и да изградите мрежа от контакти с други млади, които търсят успеха също като вас, е правилният избор. Но не спирайте до тук – програмата от обучения е много пъстра и съдържателна, но само от вас и вашата ангажираност зависи колко ще си вземете от нея. Това, което аз мога да ви обещая, е, че аз и целия екип на Съвета на жените, заедно с всички останали компании, сме на ваше разположение.”, каза в обращението си Цветанка Минчева.

Цветанка Минчева и Миглена Узунова са прекрасен пример за хора, които са започнали своя кариерен път от стажантски позиции и сега са на ръководни позиции в големи компании. Тяхната история е чудесна мотивация за младите хора в България.

Първото обучение бе на тема „Презентационни умения“ с лектор Ивана Боцева от А1. Тя наблегна на тънкостите на говоренето пред хора и даде ценни съвети от практиката за успешното презентиране. От нея стажантите научиха как да се подготвят за публично говорене, как винаги да планират какво може да се обърка и колко сладки могат да бъдат думите, ако езикът на тялото и гласът са в абсолютен синхрон.

В следващите дни от програмата ще се проведат лекции на различни теми, които ще се водят от опитни дами от бизнеса в България. Те ще говорят за това, в което са най-добри и ще предадат знанията си на младите таланти. Освен онлайн обученията, като част от програмата са планирани и посещения в офисите на компании, които са част от партньорската мрежа на СЖББ.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Рекорден брой млади таланти завършиха Националната стажантската инициатива на СЖББ
Деветото издание на програмата се проведе с подкрепата на A1 Близо 100 стажанти от 15 водещи български и международни компании се включиха в деветото издание на Национална стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на...
Прочетете повече
Първото издание на „СЖББ Калейдоскоп“ ще представи 10 компании-членове на Съвета на жените в бизнеса в България
По време на събитието фирмите ще имат възможност да представят най-добрите си проекти и дейността си на самостоятелен щанд    На 3 октомври, от 17:00 до 19:30 часа, в NV Tower на бул. Г.М. Димитров...
Прочетете повече
Съвместна благотворителна кампания на СЖББ и УниКредит Булбанк ще подкрепи децата на Украйна за първия учебен ден
По-малко от месец остава до началото на новата учебна година, което винаги е наситено с много вълнение, трепет и емоции за децата, учителите и родителите. И за да има повече усмивки на 15-ти септември, заедно...
Прочетете повече