Стартира 8-та поред Национална стажантска инициатива на СЖББ

На 2 август онлайн стартира осмото издание на Национална стажантска инициатива. За четвърти път инициативата е с подкрепата на А1 България.

И тази година се радваме на голям интерес от страна на младите и ентусиазирани за нови знания стажанти, които взеха участие в откриването и първата лекция на тазгодишната Национална стажантска инициатива

Повече за програмата ни разказаха дамите, които са неизменна част от СЖББ, а именно Цветанка Минчева, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, и Миглена Узунова, член на УС на СЖББ и старши директор „Човешки ресурси“ на А1 България. Те подчертаха колко е важно бизнеса да инвестира в развитието на младите кадри.

“Пред вас в момента се откриват много възможности и много избори, много пътища, които ще ви заведат в различна посока. Повярвайте ми, изборът да сте днес тук и да инвестирате лятото си в стаж и в допълнително придобиване на ценни умения, както и да изградите мрежа от контакти с други млади, които търсят успеха също като вас, е правилният избор. Но не спирайте до тук – програмата от обучения е много пъстра и съдържателна, но само от вас и вашата ангажираност зависи колко ще си вземете от нея. Това, което аз мога да ви обещая, е, че аз и целия екип на Съвета на жените, заедно с всички останали компании, сме на ваше разположение.”, каза в обращението си Цветанка Минчева.

Цветанка Минчева и Миглена Узунова са прекрасен пример за хора, които са започнали своя кариерен път от стажантски позиции и сега са на ръководни позиции в големи компании. Тяхната история е чудесна мотивация за младите хора в България.

Първото обучение бе на тема „Презентационни умения“ с лектор Ивана Боцева от А1. Тя наблегна на тънкостите на говоренето пред хора и даде ценни съвети от практиката за успешното презентиране. От нея стажантите научиха как да се подготвят за публично говорене, как винаги да планират какво може да се обърка и колко сладки могат да бъдат думите, ако езикът на тялото и гласът са в абсолютен синхрон.

В следващите дни от програмата ще се проведат лекции на различни теми, които ще се водят от опитни дами от бизнеса в България. Те ще говорят за това, в което са най-добри и ще предадат знанията си на младите таланти. Освен онлайн обученията, като част от програмата са планирани и посещения в офисите на компании, които са част от партньорската мрежа на СЖББ.

Споделяне

Коментари

Последни новини

СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със...
Прочетете повече
13 менторски двойки се включиха в третото издание на програмата „Incredible Us – Успешни заедно“
След шест месеца на интензивна работа и обучения 13 менторски двойки завършиха съвместната програма на Съвета на жените в бизнеса в България и HPE Women at Work Bulgaria – “Incredible Us – Успешни заедно”. Третото...
Прочетете повече
Пазарно проучване, ценови тактики и маркетинг бяха темите на лекциите в BASE в края на април
Как се прави пазарно проучване? Как да определим цените на стоките и услугите, които предлагаме? Как да изградим и популяризираме собствен бранд? Отговорите на тези ключови бизнес въпроси, част от програмата на BASE – Благоевград,...
Прочетете повече