Старт на осмото издание на Националната стажантска инициатива

Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България стартира за четвърта поредна година с подкрепата на А1.

До 30 юли за включване в инициативата могат да кандидатстват всички желаещи стажанти от компании-членове на СЖББ

За четвърта поредна година А1 подкрепя Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България. Програмата е с продължителност един месец, като през целия август участниците ще имат възможност да получат професионални обучения от водещи специалисти в различни области. Програмата „Оставаме в България“ е част от Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България, която се провежда за осма поредна година. През миналата година в нея се включиха над 90 стажанти. До момента общо над 10 000 представители на поколението Z са стажували в компаниите-членки на СЖББ, а над 25% продължават на постоянна позиция след приключване на стажа си. Тази година програмата отново ще се проведе онлайн, за да могат повече млади хора да се включат, независимо от локацията на компанията, в която са на стаж. До 30 юли желаещите стажанти от компаниите-членове на СЖББ могат да кандидатстват за участие в програмата.

Програмата подкрепя личностното развитие на младите хора чрез поредица от професионални обучения, като си поставя за цел да ги насърчи да надграждат натрупаните по време на образованието знания и умения. По този начин участниците имат възможност да се подготвят по-добре за следващите стъпки в кариерата си. През август ще се проведат поредица от специализирани обучения от утвърдени експерти, които ще обучават стажантите съответно на презентационни умения, подготовка и поведение при интервю за работа, ефективна бизнес комуникация, изграждане на личния бранд в социалните мрежи и управление на проекти. По този начин младите хора ще могат да надградят своите знания и да се запознаят с различни бизнес модели в България.

Тази година в програмата е предвидено и посещение в офисите на част от компаниите-членове на Съвета. Така стажантите ще придобият по-пряк досег до реалната бизнес среда на едни от водещите български и международни компании и ще се срещнат с водещи специалисти и експерти, които ще споделят повече за своя професионален опит и значими проекти, по които работят. След запознаване с методите на работа и активно участие в обученията, стажантите ще получат официален сертификат за успешно завършена програма. Обученията се провеждат онлайн и са с продължителност до 2 часа. Официалното откриване на програмата тази година е планирано за 2 август. В рамките на инициативата те ще имат възможност да се включат и в доброволческа дейност.

Подкрепата за Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България е част от цялостната стратегия на А1 за подпомагане на кариерния старт и професионалното развитие на младите хора. Компанията развива редица младежки инициативи, сред които стажантска инициатива, Лятна академия за студенти и ученици с отличително представяне, партньорства с водещи учебни заведения и др. В стажантската програма на А1 десетки млади хора, на прага на кариерата си, получават възможност да наградят и разширят своите знания и умения в реална бизнес среда. От старта през 2005 г. над 1200 стажанти са били част от програмата, а 33% от тях са продължили професионалния си път на постоянна позиция в компанията. През 2022 година над 120 студенти от различни специалности ще бъдат част от стажантската инициатива на А1, като част от нейното осемнадесетото издание.Лятната академия на А1 стартира своето четвърто издание в началото на юли тази година, предоставяйки възможност за практически опит по реални бизнес проекти на 20 даровити студенти и ученици с интереси в различни професионални области. До момента 90% от участниците в предишните три издания на Лятната академия са получили възможност да се присъединят за постоянно към екипа на А1.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Второто издание на “СЖББ Калейдоскоп” предстои на 25 април
Второто издание на нетуъркинг събитието “СЖББ Калейдоскоп”, което дава възможност на 10 компании-членове на организацията да предстaвят дейността си, ще се проведе на 25 април от 17:00 до 19:30 в NV Tower на бул. Г.М....
Прочетете повече
Боряна Манолова от УС на СЖББ ще участва в международната конференция Equal Pay Day
Д-р инж. Боряна Манолова, член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, ще бъде лектор в 15-ата международна конференция Equal Pay...
Прочетете повече
„Даване и получаване на обратна връзка“ е темата на предпоследният модул на Лидерска академия
На 21 и 22 март в Международния център на УниКредит Булбанк се проведе петият модул от юбилейното десето издание на Лидерска академия. Темата – „Даване и получаване на обратна връзка“, водена от Ирена Жотева, управляващ директор...
Прочетете повече