Младежите от Националната стажантска инициатива на СЖББ научиха основни принципи и правила в бизнеса в поредица от безплатни онлайн обучения

В рамките на програмата стажантите посетиха офисите на компании-членове на Съвета, за да се запознаят отблизо с оперативната работа на екипите

„Управление на проекти“, „Бизнес симулация – лични инвестиции“, „Представяне на интервю за работа“ и „Ползи от разнообразие, равнопоставеност и приобщаване в работната среда“ са само част от темите на обученията, през които преминаха участниците в тазгодишното издание на Националната стажантска инициатива на СЖББ през последните седмици.

Още в началото на инициативата младежите научиха какви са ползите за екипите от създаването на разнообразна и приобщаваща работна среда. Лекторът – Гергана Манолова, мениджър устойчиво развитие в М-Газ ЕООД и председател на комуникационната група на СЖББ разказа на стажантите за най-често срещаните неосъзнати предразсъдъци, които ни ограничават да сме по-успешни в бизнеса и живота и даде примери затова как да ги преодоляваме и контролираме.

Юлия Георгиева, мениджър Оптимизации по веригата на добавената стойност за Nestle, Югоизточен пазар представи пред участниците в програмата процеса на управление на бизнес проекти. В обучението беше проследен целият път от възникването на идеята, създаване на план за реализацията на проекта, разпределяне на ролите в екипа, анализ на отделните процеси, комуникация и избор на най-подходящите канали, придържане към очакванията на заинтересованите страни, спазване на крайния срок и др.    

В модула “Бизнес симулация – лични инвестиции“, воден от екип от специалисти на УниКредит Булбанк, стажаните научиха какви са основните правила, които трябва да следват при управление на личните си финанси. В обучението присъстваха също финансови термини като „инвестиционни портфейли“, „взаимни фондове“ и „спестовен план“, като младежите се запознаха с предимствата и позитивите на всеки един от тях.

Друг важен панел в обучението – „Как да се подготвим за интервю за работа“ помогна на младежите да научат повече за добрата подготовка преди да отидат на среща с HR специалист. Лекторът, Гергана Цвяткова, мениджър „Привличане на таланти“ в А1 България, описа стъпка по стъпка процеса, който ще доведе до успешно представяне на интервю за работа – от предварително проучване на потенциалния работодател, през създаването на CV и поддържането на успешен профил в LinkedIn, до избора на облекло и овладяване на езика на тялото по време на самото интервю.

Паралелно с онлайн обученията, според планираната програма, стажантите посетиха офисите на компании-членове на СЖББ – А1, Siemens и Lidl, за да се запознаят отблизо с оперативната работа на екипите. Младите таланти имаха възможността да се срещнат с водещи специалисти и експерти от компаниите, които разказаха за най-важните и интересни проекти, по които работят. Стажантите научиха и за кариерните възможности, които всяка една от компаниите предоставя за млади хора.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с партньорски организации в Милано
Представители на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) от 23 до 25 юни бяха на посещение във бизнес столицата на Италия – Милано за участие в серия от срещи с партньорски организации, които...
Прочетете повече
Над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Емблематичната програма на Съвета на жените в бизнеса в България е подпомогнала кариерното развитие на над 400 жени в бизнеса у нас На официална церемония в София, провела се на 20 юни, над 30 дами...
Прочетете повече