Среща на СЖББ с посланика на Египет

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с посланика на Египет в резиденцията му в София на 20 септември. Поканата бе отправена към СЖББ още в края на 2021, но заради пандемията се случи сега.

По време на срещата посланик Емара запозна дамите от СЖББ с дейността на две организации в Египет, които също работят за овластяването на жените в бизнеса.

„Благодаря на посланик Емара за помощта да създадем възможност за колаборация с организации, с които имаме еднакви принципи“, сподели Зоя Паунова, ‎Генерален почетен консул на Кралство Швеция и председател на групата на СЖББ за ‎международно сътрудничество‎.

Теми на срещата бяха още настоящата ситуация в Египет и България по отношение на пандемията, на енергийната криза и ролята на двете страни в справянето със ситуацията, както и важността на природните ресурси и опазването им. През ноември 2022, Египет ще бъде домакин на 27-ата сесия на Конференцията на страните (COP 27) към UNFCCC, която ще се проведе в Шарм ел-Шейх.

Посланик Емара прие да бъде гост на следващи събития, които СЖББ организира в следващите месеци.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Делегация на СЖББ на конгреса на AIDDA във Флоренция
Делегация от Съвета на жените в бизнеса в България бе част от конгреса на партньорската италианска AIDDA (Associazione Imprenditrici Donne Dirigenti d’Azienda) във Флоренция между 16 и 18 септември, организиран по повод 60 години от...
Прочетете повече
АНКЕТА, СВЪРЗАНА С РАВНОПОСТАВЕНОСТТА
Уважаеми членове и приятели на СЖББ, СЖББ дава старт на нова инициатива, която цели да получим реална представа за нивата на разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Анкетата е част от мащабно проучване, организирано съвместно с агенция...
Прочетете повече