Среща на СЖББ с посланика на Египет

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с посланика на Египет в резиденцията му в София на 20 септември. Поканата бе отправена към СЖББ още в края на 2021, но заради пандемията се случи сега.

По време на срещата посланик Емара запозна дамите от СЖББ с дейността на две организации в Египет, които също работят за овластяването на жените в бизнеса.

„Благодаря на посланик Емара за помощта да създадем възможност за колаборация с организации, с които имаме еднакви принципи“, сподели Зоя Паунова, ‎Генерален почетен консул на Кралство Швеция и председател на групата на СЖББ за ‎международно сътрудничество‎.

Теми на срещата бяха още настоящата ситуация в Египет и България по отношение на пандемията, на енергийната криза и ролята на двете страни в справянето със ситуацията, както и важността на природните ресурси и опазването им. През ноември 2022, Египет ще бъде домакин на 27-ата сесия на Конференцията на страните (COP 27) към UNFCCC, която ще се проведе в Шарм ел-Шейх.

Посланик Емара прие да бъде гост на следващи събития, които СЖББ организира в следващите месеци.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Съветът на жените в бизнеса в България даде старт на първата у нас сертификационна академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”
Обучителната програма е създадена в партньорство със Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и започва в навечерието на 10 годишнината на СЖББ Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде старт на първата...
Прочетете повече
В поредния девети модул в BASE Ловеч на фокус бе темата за финансите
Ганета Цолова, предприемач, лектор по „Счетоводство на бизнеса, осигуряване, данъци, финансово планиране“ се спря на базисните изисквания, които всеки предприемач е необходимо да има предвид, когато стартира и развива бизнес инициативата си по време на...
Прочетете повече
Първа стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“)
На 24.01.2023 в NV Tower се състоя първата стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“).  Защо „10 Х повече“? През 2023 година СЖББ отбелязва...
Прочетете повече