Sparkling Christmas Party на СЖББ

Традиционното коледно парти на Съвета на жените в бизнеса в България бе с код Sparkling тази година. Близо 160 гости бяха част от тържеството. Сред тях бяха членове на организацията, на Алумни Клуб, заедно с приятели и партньори.

Водещ на празненството бе Катя Василева, водещ на предаването “Ритъмът на столицата” на БНР и член на СЖББ. Гостите приветства ипредседателят на Съвета и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Цветанка Минчева.

“През 2023 нашият Съвет на жените в бизнеса ще отбележи 10 години от създаването си. И обещавам ви, ще отпразнуваме този 10 рожден ден, както само ние можем – със смислени събития, провокиране на диалог по значими за обществото теми и, традиционно, много поводи да се срещаме и да сме заедно,” каза тя.

Цвети Минчева акцентира върху успехите на СЖББ през годината: “Тези години сме създали истинска общност от над 360 успешни дами, които са завършили или в момента преминават през нашата Лидерска академия. Също така, за годините от старта на Стажантската ни програма през 2015 г. над 1200 стажанти са били част от програмата, а 33% от тях са продължили професионалния си път на постоянна позиция в компанията. Има и неща, които направихме за първи път – като например Нашите награди за равнопоставеност, в които сили премериха близо 50 компании”.

Годината за СЖББ започна, премина и организацията ще прекрачи през прага на новата 2023 в партньорство с една от водещите образователни институции у нас в лицето на Стопанския факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Благодарение на това сътрудничество бяха реализирани редица активности. На 26 януари ще стартира първата в България Академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. За съвместната ни работа представители на СУ получиха приза за „Партньорство с летящ старт“.

Наградата за „Най-впечатляващ  дебют“ отиде при Боряна Китева за работата й по организацията на форума ВДЪХНОВЯВАЩИ ПОСТИЖЕНИЯ ЗА РАЗНООБРАЗИЕ, РАВНОПОСТАВЕНОСТ И ПРИОБЩАВАНЕ“, който се организира за първи път от СЖББ в партньорство с Европейската инвестиционна банка.

Приз за „За най-невероятните/ INCREDIBLE организаторки“ взеха дамите от Women at Work от Хюлет Пакард Ентърпрайз за работата си по второто издание на Менторската програма „Incredible Us – Успешни Заедно“.

„Кралици на бала“ е награда за Габриела Велинова с намигване към организирането на първия пролетния бал на Алумни Клуб.

За успехите, които постигнахме с програмата BASE връчихме приза „Партньорство с кауза“, която отива при Фондация „Америка за България“.

Създател на международна слава“ присъдихме на на г-жа Зоя Паунова, председател на работната група за международни отношения на СЖББ, благодарение на която започна сътрудничеството между СЖББ и AIDDA, организация на дами-предприемачи от Италия за професионалното развитие на жените и засилване на бизнес отношенията

Гергана Манолова, ръководител на най-многобройната, но и най-креативна група –  Комуникационната група към Съвета получи отличието „Генератор на творчески идеи“.

„Създател на най-зареждащите сутрини“ бе присъден на Дарина Стоянова, която оглави нетуъркинг групата и започна новата инициатива – „Сутрешно кафе със СЖББ“.

Ръководилетят на правната група Елина Вардева си тръгна с приза „Закон и ред“, а Евгения Накова от групата за Човешки Ресурси бе отличена като „Свързващото звено“.

Грамота за „Най-хладнокръвен организатор“ получи Румяна Парушева за успеха на конференцията „Ролята на жените в зеления преход“.

С титлата „Посланик на България сред младите“ бе отличена Миглена Узунова за работата си по Стажантска инициатива.

„Женска сила в действие“ – това отличие бе за Екатерина Кирилова, двигателят на Лидерска академия.

Специални отличия получиха Надя Танева за отличното администриране на СЖББ и Боряна Манолова, която бе председател на СЖББ до юни 2022.

Продължихме традицията със средствата, събрани за томболата да подкрепим кауза. Тази година избрахме фондацията Ukraine Support & Renovation, базирана в гр.Пловдив, в подкрепа на украинците, принудени да напуснат страната си. Събрахме 4800 лв, с които фондацията ще изпълни желанията на над 400 деца, писали писма до Дядо Коледа.

Освен на всички компании-членове и индивидуални членове, които предоставиха подаръци за томболата, благодарим и на Авенди, част от VM Finance Group, на Загорка и Кока Кола за напитките по време на партито!

Светли Коледни и новогодишни празници!

Споделяне

Коментари

Последни новини

43 дами предприемачи бяха отличени в деветото издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Сертификатите за завършване бяха връчени на участничките лично от кмета на столицата Йорданка Фандъкова 08 юни 2023 г., София На официална церемония в град София 43 дами се дипломираха в деветото издание на Лидерска академия...
Прочетете повече
Програмите на СЖББ в подкрепа на жените лидери бяха основна тема за дискусия на работен обяд с посланичката на Финландия в България
Насърчаване на дамското лидерство и подкрепа на кариерното развитие на млади и талантливи българи, така че да изберат да останат и да се развиват в страната, са приоритети в обучителните програми на Съвета на жените...
Прочетете повече
Темата за цените и ценообразуването бе акцентът на поредния модул на Бизнес академията за предприемачи в Благоевград 
Коя е добрата цена и как да я определяме? На тези два фундаментални въпроса получиха отговор бъдещите предприемачи от Благоевград по време на поредния модул от BASE академията.  Темата бе изключително полезна и провокира голям...
Прочетете повече