Серия от обучения на актуални правни теми

“Хоум офисът след края на пандемията – въпроси и практика” – това бе името на обучение, организирано от работните групи по Човешки ресурси и Правната към Съвета на жените в бизнеса в България.

То се проведе на 21 юни 2022 в зала на Стопанския Факултет на Софийския Университет и е първото от серия обучения по актуални трудово правни въпроси.

Лектор и модератор беше Милеслава Богданова – Мишева, адвокат, част от трудовоправната практика на „Комаревски, Димитров и съдружници“ и специалист по защита на личните данни. Милеслава представи основни моменти на трудовата мобилност в България, в рамките на Европейския съюз и в трети държави, организация на работното време и хоум офис.

В обучението участваха над 20 мениджъри човешки ресурси и юристи от водещи български и международни компании, членове на Съвета на жените в бизнеса в България.

Постепенното отминаване на пандемията от COVID-19 вече създава тенденция работодателите да предприемат стъпки за завръщането на служителите във физическите офис пространства. Служителите обаче сякаш вече имат очакването работата от разстояние да остане като възможност. В същото време правните аспекти и регулирането им са също на дневен ред.

Какво се промени в правилата за въвеждане на хоум офис за служителите след отпадането на извънредната епидемична обстановка? Какво представлява хибридният модел на работа и как да го въведем законно като практика в компанията? Какви правила и задължения възникват за работодателите, които разрешават работа от разстояние? А за служителите? Отговорите на тези и много други въпроси бяха обсъдени в хода на дискусията.

На 14 юли 2022 предстои втората сесия, свързана с начините по които се разделят работодателите и служителите.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Рекорден брой млади таланти завършиха Националната стажантската инициатива на СЖББ
Деветото издание на програмата се проведе с подкрепата на A1 Близо 100 стажанти от 15 водещи български и международни компании се включиха в деветото издание на Национална стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на...
Прочетете повече
Първото издание на „СЖББ Калейдоскоп“ ще представи 10 компании-членове на Съвета на жените в бизнеса в България
По време на събитието фирмите ще имат възможност да представят най-добрите си проекти и дейността си на самостоятелен щанд    На 3 октомври, от 17:00 до 19:30 часа, в NV Tower на бул. Г.М. Димитров...
Прочетете повече
Съвместна благотворителна кампания на СЖББ и УниКредит Булбанк ще подкрепи децата на Украйна за първия учебен ден
По-малко от месец остава до началото на новата учебна година, което винаги е наситено с много вълнение, трепет и емоции за децата, учителите и родителите. И за да има повече усмивки на 15-ти септември, заедно...
Прочетете повече