Серия от обучения на актуални правни теми

“Хоум офисът след края на пандемията – въпроси и практика” – това бе името на обучение, организирано от работните групи по Човешки ресурси и Правната към Съвета на жените в бизнеса в България.

То се проведе на 21 юни 2022 в зала на Стопанския Факултет на Софийския Университет и е първото от серия обучения по актуални трудово правни въпроси.

Лектор и модератор беше Милеслава Богданова – Мишева, адвокат, част от трудовоправната практика на „Комаревски, Димитров и съдружници“ и специалист по защита на личните данни. Милеслава представи основни моменти на трудовата мобилност в България, в рамките на Европейския съюз и в трети държави, организация на работното време и хоум офис.

В обучението участваха над 20 мениджъри човешки ресурси и юристи от водещи български и международни компании, членове на Съвета на жените в бизнеса в България.

Постепенното отминаване на пандемията от COVID-19 вече създава тенденция работодателите да предприемат стъпки за завръщането на служителите във физическите офис пространства. Служителите обаче сякаш вече имат очакването работата от разстояние да остане като възможност. В същото време правните аспекти и регулирането им са също на дневен ред.

Какво се промени в правилата за въвеждане на хоум офис за служителите след отпадането на извънредната епидемична обстановка? Какво представлява хибридният модел на работа и как да го въведем законно като практика в компанията? Какви правила и задължения възникват за работодателите, които разрешават работа от разстояние? А за служителите? Отговорите на тези и много други въпроси бяха обсъдени в хода на дискусията.

На 14 юли 2022 предстои втората сесия, свързана с начините по които се разделят работодателите и служителите.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Стартира 8-та поред Национална стажантска инициатива на СЖББ
На 2 август онлайн стартира осмото издание на Национална стажантска инициатива. За четвърти път инициативата е с подкрепата на А1 България. И тази година се радваме на голям интерес от страна на младите и ентусиазирани...
Прочетете повече
BASE Габрово – Финал
Приключи четвъртото поредно издание на Академията за стартиращи предприемачи BASE, съвместен проект на Фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса в България На 27 юли 2022 в Ритуалната зала на Общински съвет...
Прочетете повече
BASE Габрово – Модул 13
С уменията за водене на преговори и техниките за представяне и защити на проекти се запознаха участниците в Модул 13 на BASE Габрово Темата на последния модул в BASE Габрово през изминалата седмица бе „Презентационни...
Прочетете повече