Серия от обучения на актуални правни теми

“Хоум офисът след края на пандемията – въпроси и практика” – това бе името на обучение, организирано от работните групи по Човешки ресурси и Правната към Съвета на жените в бизнеса в България.

То се проведе на 21 юни 2022 в зала на Стопанския Факултет на Софийския Университет и е първото от серия обучения по актуални трудово правни въпроси.

Лектор и модератор беше Милеслава Богданова – Мишева, адвокат, част от трудовоправната практика на „Комаревски, Димитров и съдружници“ и специалист по защита на личните данни. Милеслава представи основни моменти на трудовата мобилност в България, в рамките на Европейския съюз и в трети държави, организация на работното време и хоум офис.

В обучението участваха над 20 мениджъри човешки ресурси и юристи от водещи български и международни компании, членове на Съвета на жените в бизнеса в България.

Постепенното отминаване на пандемията от COVID-19 вече създава тенденция работодателите да предприемат стъпки за завръщането на служителите във физическите офис пространства. Служителите обаче сякаш вече имат очакването работата от разстояние да остане като възможност. В същото време правните аспекти и регулирането им са също на дневен ред.

Какво се промени в правилата за въвеждане на хоум офис за служителите след отпадането на извънредната епидемична обстановка? Какво представлява хибридният модел на работа и как да го въведем законно като практика в компанията? Какви правила и задължения възникват за работодателите, които разрешават работа от разстояние? А за служителите? Отговорите на тези и много други въпроси бяха обсъдени в хода на дискусията.

На 14 юли 2022 предстои втората сесия, свързана с начините по които се разделят работодателите и служителите.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Второто издание на “СЖББ Калейдоскоп” предстои на 25 април
Второто издание на нетуъркинг събитието “СЖББ Калейдоскоп”, което дава възможност на 10 компании-членове на организацията да предстaвят дейността си, ще се проведе на 25 април от 17:00 до 19:30 в NV Tower на бул. Г.М....
Прочетете повече
Боряна Манолова от УС на СЖББ ще участва в международната конференция Equal Pay Day
Д-р инж. Боряна Манолова, член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, ще бъде лектор в 15-ата международна конференция Equal Pay...
Прочетете повече
„Даване и получаване на обратна връзка“ е темата на предпоследният модул на Лидерска академия
На 21 и 22 март в Международния център на УниКредит Булбанк се проведе петият модул от юбилейното десето издание на Лидерска академия. Темата – „Даване и получаване на обратна връзка“, водена от Ирена Жотева, управляващ директор...
Прочетете повече