Рекорден брой млади таланти завършиха Националната стажантската инициатива на СЖББ

Деветото издание на програмата се проведе с подкрепата на A1

Близо 100 стажанти от 15 водещи български и международни компании се включиха в деветото издание на Национална стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), провело се с подкрепата на A1. На 1 септември те завършиха официално участието си в програмата и получиха сертификати за придобитите знания от Цветанка Минчева, председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк и от Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1 България и член на СЖББ.

Целта на инициативата е да подпомага личностното развитие на младите хора и да насърчава стажантите да надграждат натрупаните по време на образованието си знания и умения.

„Вярвам, че успехът на стажантската инициатива е движен от това, че сме заедно и споделяме. Ние с готовност ви даваме всичко, което имаме като експертиза и умения, но вие ни давате енергията, движението и амбицията, които са неразделна част от младостта и ентусиазма Ви сега, когато сте на прага на кариерата си. Заедно с останалите компании от Съвета, ви дадохме възможност да се докоснете до ползите от 7 обучения по актуални теми, сред които презентационни умения, бизнес комуникация, управление на личните финанси, управление на проекти, изграждане на личен бранд и др. Но вие ние дадохте увереността, че имате сили да продължите битката за икономическото развитие на страната ни до мястото, което заслужава“ – каза Цветанка Минчева в обръщението си към стажантите.
Миглена Узунова-Цекова също поздрави завършилите Стажантската инициатива и коментира, че А1 подкрепя програмата, защото тя е част от стратегията на компанията да подкрепя каузата за подпомагане старта на професионалния път на ентусиазирани млади хора, специалистите на утрешния ден. „Споделянето на опит и знания между утвърдени експерти и предаването на практически насоки е от изключителна важност за младите хора за надграждане на натрупаните по време на университетското образование знания“, коментира тя.

Програмата се провежда за пета поредна година в партньорство с А1 и в тазгодишното издание участваха стажанти от водещи компании, членуващи в СЖББ, като А1, UniCredit Bulbank, Dundee Precious Metals, HPE, Lidl Bulgaria, Prestige 96 AD, Aurubis и др. Участниците са студенти в различни престижни български и чуждестранни висши учебни заведения и в продължение на месец, като участници в Националната стажантска инициатива, имаха възможност да преминат през 7 специализирани професионални обучения за социални умения. Те ще допринесат за развитието на презентационни умения и знания в сферата на ефективна бизнес комуникация, подготовка за интервю, управление на проекти. Важни за бъдещото професионално развитие на участниците са и придобитите знания за ползите от разнообразието, равнопоставеността и приобщаването на работното място, бизнес симулацията „Управление на личните финанси“, както и получиха ценни насоки от тренинга за изграждане на личен бранд в социалните мрежи.

Като част от богатата програма на Националната стажантска инициатива младите хора имаха възможност да посетят офисите на 6 от компаниите-членове на СЖББ, сред които А1, Nestle, Siemens, Lidl, Electrohold, SumUp. При гостуването си в компаниите те разговаряха с утвърдени специалисти, които им представиха ключовите проекти, по които работят. На финала на програмата 25 от участниците се включиха и в специално организирана за тях доброволческа активност за облагородяване на условията в комплекс за деца с увреждания в София.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Второто издание на “СЖББ Калейдоскоп” предстои на 25 април
Второто издание на нетуъркинг събитието “СЖББ Калейдоскоп”, което дава възможност на 10 компании-членове на организацията да предстaвят дейността си, ще се проведе на 25 април от 17:00 до 19:30 в NV Tower на бул. Г.М....
Прочетете повече
Боряна Манолова от УС на СЖББ ще участва в международната конференция Equal Pay Day
Д-р инж. Боряна Манолова, член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, ще бъде лектор в 15-ата международна конференция Equal Pay...
Прочетете повече
„Даване и получаване на обратна връзка“ е темата на предпоследният модул на Лидерска академия
На 21 и 22 март в Международния център на УниКредит Булбанк се проведе петият модул от юбилейното десето издание на Лидерска академия. Темата – „Даване и получаване на обратна връзка“, водена от Ирена Жотева, управляващ директор...
Прочетете повече