Дамите от СЖББ проведоха работна среща с посланичката на Австрия в България

На 20 март Цветанка Минчева, председател на СЖББ, представители на УС и работните групи на организацията участваха в работна среща с Н. Пр. г-жа Андреа Икич – Бьом – посланик на Австрия в България и домакин на събитието.

В навечерието на 145-годишната история на двустранните отношения между Австрия и България водеща тема на дискусиите беше устойчивото развитие на Дунавския регион – фокус в приоритетите на Австрия в периода на стартиралото им председателство за ноември 2023 – декември 2024 г. на EUSDR  – Стратегия на ЕС за Дунавския регион.

 Сред другите акценти в разговорите бяха:

Образователното и академично сътрудничество между двете страни – университетът в Русе предоставя възможности за образователен обмен на студенти от “Дунавските страни”, като в момента 102-ма чуждестранни студенти от 17 страни от 34 университета се обучават по програмата ЕРАЗЪМ.

Предложение за B2B онлайн среща с фокус върху жените в бизнеса (по примера на вече осъществени събития на СЖББ с AIDDA – Италия и Frau in der Wirtschaft – Австрия) с цел промотиране на Дунавската стратегия за сътрудничество и създаване на възможност за ползотворни бизнес отношения между държавите в Дунавския регион.

Предложение за съвместни обучения с Австрия и другите държави от Дунавския регион с фокус върху хората и развитие на техните умения.

Веломаршрутът „Дунав Ултра“, включен в специалната селекция – Best destinations to travelfor Travel in 2024 – Топ 50 препоръчвани дестинации по света на Lonely Planet.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Второто издание на “СЖББ Калейдоскоп” предстои на 25 април
Второто издание на нетуъркинг събитието “СЖББ Калейдоскоп”, което дава възможност на 10 компании-членове на организацията да предстaвят дейността си, ще се проведе на 25 април от 17:00 до 19:30 в NV Tower на бул. Г.М....
Прочетете повече
Боряна Манолова от УС на СЖББ ще участва в международната конференция Equal Pay Day
Д-р инж. Боряна Манолова, член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, ще бъде лектор в 15-ата международна конференция Equal Pay...
Прочетете повече
„Даване и получаване на обратна връзка“ е темата на предпоследният модул на Лидерска академия
На 21 и 22 март в Международния център на УниКредит Булбанк се проведе петият модул от юбилейното десето издание на Лидерска академия. Темата – „Даване и получаване на обратна връзка“, водена от Ирена Жотева, управляващ директор...
Прочетете повече