Лидерска академия 2023/2024

Приемът на кандидатури за юбилейното десето издание на програмата ще бъде между 13 и 25 септември – Срокът за кандидатстване е удължен до 2 октомври 2023

Емблематичната обучителна програма на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) – Лидерска Академия – „Успяваме в България“ отбелязва своето юбилейно десето издание.

Дами предприемачи, собственици на бизнес или заемащи ръководна позиция в малки и средни компании, както и дами на различни мениджърски позиции от корпоративния свят отново ще получат възможността да надградят и обогатят своите лидерски умения, да развиват предприемаческия си дух, да научат нови практики в бизнеса и да обменят опит в мрежа с други дами от различни области на бизнеса.

Желаещите да се включат в изданието на Лидерска Академия 2023/2024 е необходимо да изпратят CV и мотивационно писмо на имейл адрес: office@womeninbusiness.bg до 2 октомври 2023 г.

За да бъдат избрани за обучение в програмата, в мотивационното си писмо дамите трябва да докажат, че са мотивирани да учат и споделят, да надграждат уменията си и да развиват предприемачески си дух, както и да имат желание да допринасят за подобряване на средата за развитие на жените, младите хора и като цяло на българското общество.

„Каня всички дами, които искат да дадат силен импулс на личностното си развитие да се включат в 10-тото издание на нашата академия. Като за юбилей на инициативата, ще им предложим още по-интересни и съдържателни обучения, както и възможността да разширят мрежата си от контакти, като се срещнат с доказани професионалисти и други дами, борещи се със сходни предизвикателства като тях“, каза Екатерина Кирилова, отговорник за Лидерска академия в рамките на Съвета на жените в бизнеса в България и директор Клонова мрежа на УниКредит Булбанк.

Лидерската академия „Успяваме в България“ е една от първите и най-успешни инициативи на СЖББ. Програмата включва серия от безплатни обучения, насочени към дами на различни мениджърски позиции и такива, които ръководят собствен бизнес. Обученията се провеждат с финансовата подкрепа на компаниите – членове на Съвета и имат за цел да подпомогнат участничките към следващите стъпки в професионалното им развитие. Сред темите, които Академията обхваща, са „Емоционална интелигентност“, „Бизнес моделът ТИ“, „Въздействащи презентации в онлайн среда“, „Предприемачество и управление на промяната“ и други. 

Академията стартира през 2014 г. и се организира и финансира от компании от Съвета на жените в бизнеса в България. Тя се реализира в изпълнение на един от основните приоритети на Съвета – да насърчава професионалното развитие на жените в бизнеса, осигурявайки им възможности за качествено обучение, надграждащо техните професионални компетенции. Всички обучения в рамките на програмата са безплатни и всяка година в нея участват активни млади дами, избрани след трудна селекция от кандидати, желаещи да почерпят опит директно от едни от най-успешните бизнес професионалисти в България.

Обучителните модули в юбилейното издание на Лидерска академия ще започнат в края на м. октомври или началото на м. ноември. Очаквайте скоро тук програмата на предстоящото издание.


Проекти

Благоевград 2024
Осмото издание на академията за стартиращи предприемачи BASE гостува за втора поредна година в Благоевград Осмото издание на бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България, в партньорство...
Прочетете повече
Национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България
Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България са учредени през 2022 г. с цел да отличат най-вдъхновяващите постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване в бизнеса и общество в България. Наградите са разпределени...
Прочетете повече