Лидерска академия 2023/2024

Приемът на кандидатури за юбилейното десето издание на програмата ще бъде между 13 и 25 септември

Емблематичната обучителна програма на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) – Лидерска Академия – „Успяваме в България“ отбелязва своето юбилейно десето издание.

Дами предприемачи, собственици на бизнес или заемащи ръководна позиция в малки и средни компании, както и дами на различни мениджърски позиции от корпоративния свят отново ще получат възможността да надградят и обогатят своите лидерски умения, да развиват предприемаческия си дух, да научат нови практики в бизнеса и да обменят опит в мрежа с други дами от различни области на бизнеса.

Желаещите да се включат в изданието на Лидерска Академия 2023/2024 е необходимо да изпратят CV и мотивационно писмо на имейл адрес: office@womeninbusiness.bg до 25 септември 2023 г.

За да бъдат избрани за обучение в програмата, в мотивационното си писмо дамите трябва да докажат, че са мотивирани да учат и споделят, да надграждат уменията си и да развиват предприемачески си дух, както и да имат желание да допринасят за подобряване на средата за развитие на жените, младите хора и като цяло на българското общество.

„Каня всички дами, които искат да дадат силен импулс на личностното си развитие да се включат в 10-тото издание на нашата академия. Като за юбилей на инициативата, ще им предложим още по-интересни и съдържателни обучения, както и възможността да разширят мрежата си от контакти, като се срещнат с доказани професионалисти и други дами, борещи се със сходни предизвикателства като тях“, каза Екатерина Кирилова, отговорник за Лидерска академия в рамките на Съвета на жените в бизнеса в България и директор Клонова мрежа на УниКредит Булбанк.

Лидерската академия „Успяваме в България“ е една от първите и най-успешни инициативи на СЖББ. Програмата включва серия от безплатни обучения, насочени към дами на различни мениджърски позиции и такива, които ръководят собствен бизнес. Обученията се провеждат с финансовата подкрепа на компаниите – членове на Съвета и имат за цел да подпомогнат участничките към следващите стъпки в професионалното им развитие. Сред темите, които Академията обхваща, са „Емоционална интелигентност“, „Бизнес моделът ТИ“, „Въздействащи презентации в онлайн среда“, „Предприемачество и управление на промяната“ и други. 

Академията стартира през 2014 г. и се организира и финансира от компании от Съвета на жените в бизнеса в България. Тя се реализира в изпълнение на един от основните приоритети на Съвета – да насърчава професионалното развитие на жените в бизнеса, осигурявайки им възможности за качествено обучение, надграждащо техните професионални компетенции. Всички обучения в рамките на програмата са безплатни и всяка година в нея участват активни млади дами, избрани след трудна селекция от кандидати, желаещи да почерпят опит директно от едни от най-успешните бизнес професионалисти в България.

Обучителните модули в юбилейното издание на Лидерска академия ще започнат в края на м. октомври или началото на м. ноември. Очаквайте скоро тук програмата на предстоящото издание.


Проекти

Стажантска инициатива 2023
Деветото поредно издание на инициативата стартира на 2 август с обучения от професионалисти от водещи компании на българския пазар На 2 август Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) стартира деветата Националната стажантска инициатива...
Прочетете повече
НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ НА СЪВЕТА НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ 2023
ВДЪХНОВЯВАЩИ ПОСТИЖЕНИЯ ЗА МНОГООБРАЗИЕ, РАВНОПОСТАВЕНОСТ И ПРИОБЩАВАНЕ Тази есен и за втора поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), организира Национални награди, с които ще...
Прочетете повече
Перник 2023 – 2024
Седмото издание на бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE започва на 8 ноември в Перник Седмото поред издание на бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България, в...
Прочетете повече