Стажантска инициатива 2017

Финалистите в Националната стажантска инициатива “Oставаме в България”

  • Класираните на първите три места ще посетят Европейския парламент в Брюксел
  • „Нашата цел бе да ви покажем, че каквото и да желаете да постигнете,  то е възможно тук,  днес, в България, стига да притежавате увереност, амбиция и  желание за развитие”, заяви д-р инж. Манолова

„Днес сме се събрали, за да насърчим успеха, да почетем вдъхновението и да наградим таланта”. Това заяви председателят на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и главен изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова при откриването на церемонията по награждаване на победителите в Националата стажантска инициатива „Оставаме в България” .

Официални гости на събитието бяха евродепутатът г-жа Ева Майдел, която е и патрон на инициативата, посланикът на Израел в България г-жа Ирит Лилиан, членове и приятели на Съвета, участниците в конкурса, медии.

Скъпи  дами и участници в най-голямата и може би една от най-смислените инициативи от този вид, за мен е огромно удоволствие, че всяка година в нея се включват толкова млади хора, които искат да се реализират в България”, заяви в свое приветствие  Ева Майдел

Няколко десетки  кандидатури  бяха подадени в рамките в третото издание на „Оставаме в България”. Участниците трябваше да подготвят материал на тема „Портрет на успелия човек, когото познавам”. Кандидатурите бяха оценявани по критерии като ясно изразена лична позиция, яснота на съдържанието, избор на подходящи езикови средства, оригиналност и правилен български език.

На първо място бе класирано есето на Ана Петрова. На второ и трето място се наредиха съответно Мартина Тенева и Елиана Александрова.

„Нашата цел  бе чрез Националната стажантска инициатива да ви покажем, че каквото и да желаете да постигнете,  то е възможно  тук,  днес, в България, стига да притежавате увереност, амбиция и  желание за развитие.  Видяхме тези качества във всички работи, които участваха в конкурса, и това е наистина страхотно. Затова ни беше много трудно да изберем  финалистите”, обърна се съм участниците  д-р инж. Манолова.

Сред наградите, които авторите на най-въздействащите есета получиха, са еднодневно посещение в Европейския парламент, организирано от г-жа Ева Майдел, както и визита в представителството в България на Европейската банка за възстановяване и развитие, осигурено от директора му г-жа Лариса  Манастирли. Сред останалите призове са стажове, посещение в обекти на компании-членки на Съвета на жените в бизнеса в България, обучения, ваучери и други.  Посланикът на Израел г-жа Лилиан връчи и специална награда за 6-месечен стаж в отдел „Публична дипломация” в посолството.

„Успехът е баланс. В  това се състои истинското майсторство на успешния човек –  да постигне баланса между всички сфери на своя живот, без да жали енергия, да се раздава максимално и да открие хармонията между своите приоритети. За мен пример за успешен човек е майка ми заради нестихващата й енергия да се развива и да надминава себе си”, сподели победителката в конкурса Ана Петрова.

Стажантската  инициатива „Оставаме в България” на СЖББ е най-голямата  национална кампания в страната, която предлага изключително широк  профил на възможности за стаж в икономически сектори като финанси, енергетика, публична администрация, здравеопазване, производство, високи технологии, услуги. Основна цел на програмата е да създава условия за реализация на младите хора  в България и да ги насърчи да останат в страната.

В изпълнение на тази цел компаниите, членове на Съвета на жените в бизнеса, осигуряват възможност за стаж на стотици млади хора. Към октомври 2017 г. броят на стажантите в тях е близо 2000.
[/two_third]


Отличени участници
Проекти

Благоевград 2024
Осмото издание на академията за стартиращи предприемачи BASE гостува за втора поредна година в Благоевград Осмото издание на бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България, в партньорство...
Прочетете повече
Национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България
Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България са учредени през 2022 г. с цел да отличат най-вдъхновяващите постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване в бизнеса и общество в България. Наградите са разпределени...
Прочетете повече