Троян 2021

BASE – Академия за стартиращи предприемачи (май 2021 г. – юли 2021 г.)
BASE Logo_Page_1

Кога:      11.05.2021 – 28.07.2021
Къде:      гр. Троян
Място на провеждане:   Зала на Общински съвет Троян или   Информационно Културен Център – гр. Троян, пл. Г.С.Раковски 103
Време на провеждане:      Всяка сряда 17:30- 21:00
Откриване:       11.05.2021.11.2020г – 17:00ч

BASE – Бизнес Академия за стартиращи предприемачи е успешен проект на Америка за България и се реализира и развива с партньори като СЖББ и други национални сдружения и асоциации. Проектът цели да създаде благоприятна среда за устойчиво икономическо развитие в различни региони на България и да насърчи хората да стартират или доразвият свой собствен бизнес. Проектът цели да трансформира общностите като ги овласти с бизнес умения и представи пред тях възможностите, които регионът дава за развитие на предприемачеството. До момента през бизнес академията са преминали обучение 20 групи в0 града, има над 400 завършили, изготвени са 186 бизнес плана, а с  успешен старт са над 80 нови бизнеса.

СЖББ се явява естествен партньор в проекта BASE със своите над 150 корпоративни и индивидуални членове – водещи мениджъри и висококвалифицирани експерти със солиден опит в областта на управлението и корпоративната култура, технологиите, образованието и обучението, които застават със своето име и експертиза зад инициативите на Съвета.

BASE в Троян

Програмата се радва на изключителен интерес –  с общо 32 участници.  Предприемчивият дух, мотивация, ентусиазъм и желание за самоусъвършенстване водят хора от различни възрасти и професии да се превърнат в част от програмата.

Академията се състои от 13-седмичен курс, в който участниците се обучават на предприемачество, свързва ги силното желание да стартират или да доразвият свой собствен бизнес. По време на курса на участниците се предават знания и умения как да построят основите на своя малък бизнес в България. Започва се с темата за това как да стартираме свой бизнес и къде е ключа към успеха. Проследява се раждането и развитието на предприемаческата идея, покриват се тънкостите при проучването на пазара, отделя се специално внимание на финансовото планиране, счетоводство и данъци, управлението на човешките ресурси. Винаги голям интерес предизвикват темите за Маркетинг и реклама, Управление на продажбите, Ценообразуване и жизнен цикъл на компанията, презентационни умения като някои от участниците са заявили, че желаят да надградят знанията си допълнително и най-активните от тях ще могат да разчитат на лични ментори след края на курса.

Лекциите се провеждат веднъж седмично – всяка сряда  след работно време,  продължителност 3 часа.

Обучението в Академията ще завърши с представяне на бизнес идея (под формата на проект). За най-добрите идеи ще бъде предоставена възможност да кандидатстват за награден фонд осигурен от Фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса в България.

BASE – Академия за стартиращи предприемачи – линк към програмата

 

Проекти

Благоевград 2024
Осмото издание на академията за стартиращи предприемачи BASE гостува за втора поредна година в Благоевград Осмото издание на бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България, в партньорство...
Прочетете повече
Национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България
Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България са учредени през 2022 г. с цел да отличат най-вдъхновяващите постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване в бизнеса и общество в България. Наградите са разпределени...
Прочетете повече