Участници – Лидерска академия 2020/2021

Станислава Петрова, магистър по право, управител на семейна компания „Ван оборудване Про“ ЕООД – единствената в България тясноспециализирана фирма за професионално оборудване на работни ванове и пикапи.

Кой от молулите на Лидерска академия ви впечатли най-много и с какво?‎

Най-вълнуващ за мен беше първият модул. Беше организирам безукорно, обучението за деня мина като за миг – интерактивно, забавно, полезно. Няколко дни след това разсъждавах върху темите, които обсъдихме, а това е показателно колко различно и пълноценно обучение беше.

Какво от наученото в Лидерска академия ще приложите в работата си?‎

Контактувайки ежедневно с клиенти от страната и чужбина, за мен беше важно да науча нови начини на формулиране на изказа си така, че да не звучи доминантно или пасивно – агресивно. В този смисъл онлайн обучението с тема „Асертивност“ беше много полезно за мен, а вярвам и за останалите. Примерите, които ни дадоха лекторите, бяха полезни и приложими.

Опишете с едно изречение какво е Лидерската академия за вас?‎

За мен Лидерска академия е място, в което срещнах вдъхновяващи дами, които развивайки себе си, развиват и бизнеса си. Най-безценното, което получих от тази инициатива, е приятелството ми с други две участнички, което ще продължи дълго напред в годините, убедена съм.

 Бихте ли препоръчали Лидерска академия?

Водена от личния си опит бих препоръчала Лидерска академия на дами от София, които работят в корпоративна среда.

Красимира Пърликова  –  Бранд мениджър “Sportbox” –  един от най-големите вносители на висококачествени спортни стоки  за България.

‎Кой от модулите на Лидерска академия ви впечатли най-много и с какво?‎ 

Всички модули бяха изключителни интересни и полезни за мен. С най-голямо въздействие ще остане  модулът „ Умения за отстояване и влияние” – темата за асертивност.  Асертивните хора използват ясен език и излъчват самочувствие.

‎Какво от наученото в Лидерска академия ще приложите в работата си?‎

В ежедневието си ще прилагам доста от наученото,  от овладяване на емоциите и емоционална интелигентност, уменията за влияние използвайки асертивността – търсейки win/win решения; изграждането на силни взаимоотношения, базирани на взаимно уважение, както и даване и получаване на обратна връзка – определяйки типовете хора и  методите на общуването с тях.

‎Опишете с едно изречение какво е Лидерската академия за вас?‎

За мен Лидерската академия беше и остава да бъде: Удоволствие, което всяка осъзната,  работеща и търсеща жена заслужава да си позволи! Вдъхновение за търсене нови възможности по пътя нагоре.

‎Бихте ли препоръчали Лидерска академия?

С най-голямо удоволствие! Вече доста дами ме контактнаха, интересувайки се, как биха могли да се присъединят.

Благодарности на Съвета на жените в бизнеса в България, за предоставената възможност на търсещите бизнес дами да развиват своите умения, израствайки като лидери в средата, в която са избрали! Създадох много ценни приятелства с дами от различни сектори на бизнеса, с които ще продължим да се развиваме заедно.

Виолета Китанова, член на глобалната aсоциация на сертифицираните счетоводители, сертифициран вътрешен одитор, старши мениджър Счетоводство и данъци в Уникредит Лизинг.

Кой от модулите на Лидерска академия ви впечатли най-много и с какво?

За мен това беше последният модул -изготвяне на финален проект по зададена тема. Работихме изцяло офлайн, с някои от дамите не се бяхме виждали изобщо и в крайна сметка успяхме да сътворим проект на доста високо ниво, като приложихме на практика всичко, научено до тук.

Какво от наученото в лидерска академия ще приложите в работата си?

Мисля, че от всеки модул ще взема по-нещо – борбата с неосъзнатите предразсъдъци от първия модул, 20-те правила за презентации, от втория модул, асертивното звучене, от третия, вдъхновението от срещата с представителите на алумни клуба, от четвъртия, добрите практики в даването на обратна връзка, от петия и опита, от последния модул.

Опишете с едно изречение какво е Лидерска академия за вас?

За мен този проект беше нещо като да изживееш отново част от студентските си години – запознах се с толкова много нови лица, от различни краища на страната и от различни сфери на бизнес, и в същото време, заедно учихме и се забавлявахме много.

Бихте ли препоръчали Лидерска академия?

Да, и го правя с удоволствие, още след първия модул.

Ванина Ханджийска, комуникационен консултант с близо 15 годишен опит – основно във финансов сектор и сектор мода. През 2012г. създава модния блог Styleinspiratrice.com, посветен на истории за стила, младите талантливи дизайнери и индустрията на луксозни стоки и услуги. От 2017г. насам е външен консултант комуникационни стратегии на български модни брандове, както и на такива, опериращи в premium / луксозен сегмент.

Кой от модулите на Лидерска академия ви впечатли най-много и с какво?‎
Всеки един от модулите, заложени в програмата на Лидерска академия, беше полезен за мен, защото бе съобразен с реалността и бизнес средата, в която оперираме към настоящия момент. Най-ярка следа в съзнанието ми остави модулът „Даване и получаване на обратна връзка“, заради конкретния и лесно приложим инструментариум от практики за профилиране и адаптиране на комуникационните и мениджърски похвати в делова среда. Интересен и ценен беше фактът, че в рамките на този модул получих полезна информация за своя собствен профил чрез Insights discovery test.  


‎Какво от наученото в Лидерска академия ще приложите в работата си?‎  

Смятам, че от всеки един модул и среща през изминалите месеци, мога да взема по нещо, което да приложа / адаптирам в работния си процес. Техниките за завладяващи презентации в условия на онлайн среда са пряко свързани с работата ми и вече ги прилагам активно.


Опишете с едно изречение какво е Лидерската академия за вас?‎

Общност на вдъхновяващи и успешни жени, които споделят ценности, цели, интереси и добри практики в бизнеса и общуването.

Бихте ли препоръчали Лидерска академия?

Препоръчвам горещо Лидерска академия – още със завършването започнах серия от публикации онлайн, в които споделих първи впечатления. Съвсем скоро ще публикувам и по-подробен материал, чрез който да запозная моите читатели с формата и възможностите, които предоставя Лидерска академия и защо си струва да се кандидатства за нея.

Виктория Досева, адвокат. Практикува в областта на гражданското право с акцент върху сделките с недвижими имоти, търговското право и правото на интелектуална собственост, като предоставя консултации, пълно съдействие и представителство на български и чуждестранни физически и юридически лица.

‎Кой от молулите на Лидерска академия ви впечатли най-много и с какво?‎

Всеки един от организираните модули беше изключително полезен и запомнящ се, но може би най-силно впечатление у мен остави този на тема „Даване и получаване на обратна връзка“. Като човек, разбиращ обратната връзка единствено като средство за развитие, за мен бе изключително интересно да погледна другата страна на монетата, свързана с даването на обратна връзка и по какъв начин това може да повлияе на бъдещите отношения с „получателя й“.

‎Какво от наученото в Лидерска академия ще приложите в работата си?‎

Надявам се всичко. Получените от проведените модули информация и съвети са безценни и успешното им прилагане в практиката на който и да е бизнес неминуемо би оказало положително влияние в неговото развитие.

‎Опишете с едно изречение какво е Лидерската академия за вас?‎

Извор на мотивация и идеи.

‎Бихте ли препоръчали Лидерска академия?

Със сигурност. Лидерска академия предоставя неповторима възможност за дамите, които желаят да се развиват в своята професионална сфера, като им дава ценни съвети, различни гледни точки по много въпроси и не на последно място – социални контакти.

Ирина Червенкова с икономическо образование (MBA in Financial management) и професионален опит в семеен търговски бизнес в Бургас и в големи международни компании в Германия. В момента e франчайз представител на Детския образователен център SmartyKids и помага на децата да разгърнат потенциала си чрез курсове по Ментална аритметика, Бързо четене и Финансова грамотност.

‎Кой от молулите на Лидерска академия ви впечатли най-много и с какво?‎

Модулът “Умения за отстояване и влияние” ме впечатли особено много с представените модели и техники за увеличаване на асертивността.

‎Какво от наученото в Лидерска академия ще приложите в работата си?‎

В работата си вече прилагам успешно наученото в модулите “Успешната презентация в дигитална среда” и “Даване и получаване на обратна връзка”.

‎Опишете с едно изречение какво е Лидерската академия за вас?‎

Лидерската академия за мен е вдъхновяваща общност от мотивирани за личностно и професионално развитие дами, с които ще се радвам да продължим да общуваме в Алумни клуба.

‎Бихте ли препоръчали Лидерска академия?

Категорично препоръчвам както на дамите предприемачи така и на тези в малки или големи корпорации да се включат в Лидерската академия, за да разширят своя бизнес и личен кръгозор и да докажем заедно, че можем да успеем в България.

Илияна Стоянова – професионалното й развитие от 15 години е в управлението на хотели в гр. Варна. Председател на Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1927“ с. Тополи, член на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (ВАНА) и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Кой от модулите на Лидерска академия ви впечатли най-много и с какво?

 Всички модули бяха добре подбрани, систематизирани и поднесени от правилните хора по правилния начин. Въпреки това най-голямо впечатление ми направи модула „Даване и получаване на обратна връзка“. Това е може би най-трудната арена за преговори в живота ни. Качествената обратна връзка не е периодично и хомогенно събитие, което се повтаря линейно по сценарий и форма, а по-скоро динамична и взаимно обогатяваща подкрепа, при която има усещане за взаимност, споделеност и структурирана целенасоченост.

 Какво от наученото в Лидерска академия ще приложите в работата си?‎ 

От всички модули си взех по нещо полезно, което ще приложа в личен и професионален план.

Опишете с едно изречение какво е Лидерската академия за вас?‎

Едно е сигурно – Лидерската кадемията е споделен опит и знания, гарнирани с много емоция и срещи с невероятни дами, които имат визия за развитието на средата около нас.

Бихте ли препоръчали Лидерска академия?

Да, бих я препоръчала. Смятам, че в  Лидерската академия човек може изгради успешни взаимоотношения, както и да се развие професионално в посока, която му носи удовлетворение.

Таня Цветкова – Създател на Ателие ДЕКОР – Социално предприятие, и на DECORbox – Кутия на въображението. Целта ни е да подкрепим родителите в тяхната мисия за пълноценно споделено време с децата чрез творчество. Защо творчество? Защото помага за справяне с промяната, решава проблеми,
влияе върху емоционална интелигентност, подобрява разбирането за математика и наука и е ключов компонент за щастие… Идеята е, че ако креативността се развие в ранна възраст, родителите помогнат на децата да развият своя потенциал. А не е ли точно това целта на родителството?

Кой от модулите на Лидерска академия ви впечатли най-много и с какво?
Бях впечатлена съм от модулът “Въздействащи презентации в онлайн среда”.
Темата е изключително адекватна, а начинът на поднасяне и комуникация бе
на изключително ниво. Всеки от нас трябва да умее да въздейства и
презентира, и съм благодарна за възможността.

Какво от наученото в Лидерска академия ще приложите в работата си?‎ 
Всеки от модулите ни даде задълбочени теоретични и практически знания,
но най-полезна за мен беше груповата работа за финализиране на
обучението. Партньорството с дами от различни сектори бе изключително
обогатяващо за мен, и бих приложила част от опита в практиката ми.

Опишете с едно изречение какво е Лидерската академия за вас?‎
За мен Лидерската академия е вълнуващо пътуване – към себе си, към нови
приятелства и нови възможности.

Бихте ли препоръчали Лидерска академия?

Препоръчвам на всяка дама – със собствен бизнес или от корпоративния свят, да опита това приключение. Със
сигурност ще бъде увлекателно и полезно!

Милена Стоева – Оперативен мениджър на Принтиво Груп АД Принтиво е първата българска биотехнологична компания, която се занимава с 3D биопринтиране на жива костна тъкан, производство на лиофилизиран колаген за медицински изследвания и създаване на микрофлуидни чипове за тестване на нови лекарствени молекули.Стартъп на годината в класацията на Форбс България за 2021 г.

Кой от модулите на Лидерска академия ви впечатли най-много и с какво?

Всеки от организираните модули беше организиран безупречно и изключително полезен, оставяйки размисли и страсти след себе си. Най – въздействащ за мен беше модулът “Даване и получаване на обратна връзка”, поради интересните практически инструменти за даване на обратна връзка, нейното получаване и силното й влияние върху човешките взаимоотношения!

 Какво от наученото в Лидерска академия ще приложите в работата си?‎ 

Всички модули бяха интересни и ще се опитам да прилагам наученото от тях в ежедневието си! От овладяването на емоции до успешното даване и получаване на обратна връзка.

Опишете с едно изречение какво е Лидерската академия за вас?‎

За мен лидерската академия беше вдъхновение, приключение, извор на мотивация с поглед към бъдещо лично и професионално развитие, нови запознанства с успешни дами от различни професионални сфери.

Бихте ли препоръчали Лидерска академия?

С най-голямо удоволствие и вече започнах да го правя :)!

Вероника Груйовска – Мениждър екип „Координация на фиксирани услуги“ в А1 България. В компанията от 2011 година, преминала през различни позиции, свързани с процеси по обслужване на клиенти и координация на технически посещения в домовете на клиентите, с цел предоставяне и поддръжка на фиксираните услуги на компанията. Текущо обогатяваща своите познания и мироглед, не само чрез Лидерката Академия към Съвета на жените в бизнеса в България, но и чрез Executive MBA Program City College към The University of Sheffield.

Кой от молулите на Лидерска академия ви впечатли най-много и с какво?‎

Най-много ми хареса модулът за „Емоционалната интелигентност“. Ние хората сме социални и емоционални създания. А какво реално ни даде този модул? Насочи ни да опознаем по-добре себе си и да се самоопределим, за да можем по умело да променяме първичните си инстинкти с интелигентни техники на поведение. Това ще ни помага да успяваме да се овладяваме и да взимаме по-адекватни решения или просто да реагираме по по-добър начин в дадена ситуация. Колкото повече ние израстваме, толкова повече ще можем да помагаме на всички около себе си, за да могат и те да се развиват и подобряват.

Какво от наученото в Лидерска академия ще приложите в работата си?‎

Похватите от „Емоционалната интелигентност“ и „Бизнес моделът ТИ“. Всеки модул реално ни даде по нещичко полезно, но най-ценните за мен са споменатите два.

Опишете с едно изречение какво е Лидерската академия за вас?‎

Предизвикателство, създаващо приятелства и разширяващо мирогледа, което минава като миг, но остава за цял живот.

Бихте ли препоръчали Лидерска академия?

Категорично ДА. Това е едно прекрасно съчетание на полезното с приятното, от което всички страни единствено и само печелят. Няма по-ценно нещо от знанията и познанствата, които се създават, благодарение на една такава програма.

Цвета Григорова е управляващ съдружник в агенция за недвижими имоти OXY, профилирана в посредничеството при сделки с недвижими имоти, управление на инвестиционни проекти, анализ и оценка на пазара. Развива се в сферата на недвижимите имоти вече 9 години. За този период е работила в една от водещите и уважавани агенции на българския пазар, а от края на 2020 г. стартира собствената ѝ компания OXY. Преминала е десетки обучения в България и чужбина на водещи лектори и професионалисти в сектора недвижими имоти. Завършила е Връзки с обществеността в СУ, защитавайки дипломна работа на тема “Комуникационни стратегии по време на криза на български брандове в сектора недвижими имоти”.

‎Кой от модулите на Лидерска академия ви впечатли най-много и с какво?‎
Определено модулът “Даване и получаване на обратна връзка” за мен беше най-вдъхновяващ, предполагам, защото в него срещнах най-много лични предизвикателства. Но определено балансът между теоретичната и практическа част, подборът на задачите и изводите от тях, ми дадоха нови знания и посока, в която да развивам нови умения.

‎Какво от наученото в Лидерска академия ще приложите в работата си?‎

Искрено се надявам всичко или поне възможно най-голяма част. За мен няма знание или умение, което да е било заложено в програмата на Лидерска академия, да е излишно, ненужно или маловажно.

‎Опишете с едно изречение какво е Лидерската академия за вас?‎

Да си в компанията на толкова различни, прекрасни, амбициозни и осъзнати жени е истинско удоволствие, а Лидерска академия успява, чрез тях да създаде силна, работеща и подкрепяща общност за всички дами в нея!

‎Бихте ли препоръчали Лидерска академия?
Смятам, че за всяка дама, която иска да се развива и търси правилната среда за това, Лидерска академия е страхотно място за нея!

Вергиния Георгиева – проектен мениджър в сферата на технологичния и IT сектор.

‎Кой от молулите на Лидерска академия ви впечатли най-много и с какво?‎

Всеки модул беше ценен, тъй като помага да се изградиш, като един комплексен партньор, както в бизнеса,  така и във всекидневните си взаимоотношения.  В днешния забързан свят, когато трябва да търсим нови решения, да бъдем гъвкави и иновативни наученото от всички модули беше изключително полезно. Да познаваш себе си и да развиваш постоянно емоционалната си интелигентност, да даваш и получаваш обратна връзка, да презентираш успешно, особено сега, когато сме в хибридна работна среда, да отстояваш себе си, като човек и професионалист, своите цели, чувства, мнение. Изключително ми помогна модулът „Бизнес модела ТИ“, тъй като ми даде нова преспектива, през която да погледна към себе си и възможностите, които стоят пред мен.

Какво от наученото в Лидерска академия ще приложите в работата си?‎

Научих много интересни нови неща, други си ги припомних, но това което ми помага в работата е всъщност поривът, стимулът, който ми даде Лидерската академия да търся нови, креативни, иновативни и съвременни подходи за решаване на проблеми и да не се отказвам.

‎Опишете с едно изречение какво е Лидерската академия за вас?‎

Да бъдеш част от една общност, възможност да споделяш идеи, да провокираш себе си и да откриеш отговор за своите търсения и цели.

‎Бихте ли препоръчали Лидерска академия?

Вече го правя. Невероятна възможност за себеизразяване, утвърждаване и свързаност.

Йоана Йончева – Фильова, председател на Българската оползотворяваща и рециклираща асоциация, член на Европейската асоциация по управление на отпадъци, търговски директор във фабрика за рециклиране, бакалавър по Бизнес мениджмънт от Бостънския университет и магистър „Инженер-технолог“ от Бургаския университет „Проф. Асен Златаров“.


Кой от молулите на Лидерска академия ви впечатли най-много и с какво?‎

Любимият ми модул бе емоционална интелигентност. Можи би причината е, че всички бяхме изключително откровени и осъзнах много неща за мен самата.

Какво от наученото в Лидерска академия ще приложите в работата си?‎

Винаги се стремя да прилагам всичко научено в даден и конкретен момент. Много от лекциите, давани от СЖББ, както и примерите в Лидерската Академия са се превърнали в начин на общуване в моята бизнес среда. 

Опишете с едно изречение какво е Лидерската академия за вас?‎

Емоция, усещане за част от общност, приятелства!

Бихте ли препоръчали Лидерска академия?

Лидерската Академия е истински урок с примери от реалния живот. Участвайте и не се колебайте, ще се обогатите по начин, който ще изненада и вас самите! Успех! 


Проекти

Благоевград 2024
Осмото издание на академията за стартиращи предприемачи BASE гостува за втора поредна година в Благоевград Осмото издание на бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България, в партньорство...
Прочетете повече
Национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България
Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България са учредени през 2022 г. с цел да отличат най-вдъхновяващите постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване в бизнеса и общество в България. Наградите са разпределени...
Прочетете повече