Лидерска Академия 2014/2015

Сдружение „Съвет на жените в бизнеса в България” провежда проекта „Лидерска академия” – безплатна обучителна лидерска програма в шест еднодневни модула в периода м. Юни 2014 – м. Февруари 2015 г. В нея могат участват дами с 3 и повече години опит на мениджърска позиция, собственици или управители на малък и среден бизнес и др. с желание и инициативност да развиват лидерските си умения за разширяване на бизнеса или поемане на по-големи лидерски отговорности.


Програма

Юни 2014 г.


Модул I: Емоционална интелигентност – учене за истинския живот


Еднодневно обучение, насочено към самоопознаването на силните и слаби страни. Интензивен и  предизвикателен за личността семинар, който разкрива какво означава да се справяш с промени чрез емоционалната интелигентност – приемане на емоциите и разбирането за това до какви резултати водят.

Юли 2014 г. 


Модул II: Кариерно консултиране – Бизнес моделът ти


Систематизирано обучение, което помага за оптимизиране на най-важния бизнес модел от всички – самият ти. Участниците в Лидерската академия работят с визуалния Canvas Model за анализ на техния личен бизнес модел.

Септември 2014 г.


Модул III: Даване и получаване на обратна връзка


Участниците научават защо обратната връзка е важна, кога да я дадат, как да бъде тя конструктивна, започване на разговор, как се получава обратна връзка и как да се справят с различията в мненията.

Ноември 2014 г.


Модул IV: Inclusion at work – силни и слаби страни в екипа и търсене на ефективност на екипа


Обучението е посветено на многообразието и се отнася до разнообразието от различията между хората в една компания. На семинара се обсъжда не само как хората възприемат себе си, но как те възприемат другите и как тези възприятия влияят върху техните взаимодействия.

Януари 2015 г.


Модул V: Eдин за всички, всички за един – тиймбилдинг за участниците в Лидерска академия 2014/2015


Двете групи на Лидерската академия се обединяват чрез интерактивно обучение за работа в екип и сътрудничество.

Февруари 2015 г.


Модул VI: Заключителен модул и официална церемония по връчване на Сертификати за  завършване 


Сертификатите ще връчи кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова – почетен член на Съвета на жените в бизнеса в България.
Във всеки от модулите участват и членове на Съвета на жените в бизнеса, които след приключване на първия випуск от Лидерската академия заедно с участничките в нея ще стартират и първата Менторска програма.

„Съветът на жените в бизнеса в България” е сдружение с нестопанска цел в обществена полза, чиято цел е  да популяризира добрите практики и програми за насърчаването на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции; да подкрепя младите специалисти и таланти, за да реализират потенциала си в България, и да подпомага младежи в неравностойно социално положение в тяхното образование.

LA_graduation_ceremony_2015_14

Проекти

Участници – Лидерска академия 2020/2021
Станислава Петрова, магистър по право, управител на семейна компания „Ван оборудване Про“ ЕООД – единствената в България тясноспециализирана фирма за професионално оборудване на работни ванове и пикапи. Кой от молулите на Лидерска академия ви впечатли най-много и с какво?‎ Най-вълнуващ за мен беше първият...
Прочетете повече
Лектори BASE Троян
Стефания Темелкова е преподавател по маркетингова комуникация в Нов български университет. Има магистърска степен „Управление на връзки с обществеността” от НБУ, а през 2013 г. защитава докторска степен с темата „Брандингът на България при конкуренцията...
Прочетете повече