Лектори

Лидия Шулева

Лидия Шулева е управляващ партньор на консултантската компания „Бизнес Интелект“. Работила е като изпълнителен директор на Албена Инвест Холдинг. Била е Заместник Министър Председател, Министър на труда и социалната политика, Министър на икономиката, Депутат в Европейския и Българския парламенти. Лидия Шулева има повече от 25 години опит като бизнес и финансов консултант и мениджър. Понастоящем работи като консултант, ментор и коуч.
Лидия Шулева има магистърски степени по електроника и финанси,  и множество специализации в страната и в чужбина, вкл. в Harvard Kennedy School. Председател на Специализирана комисия „Икономическо развитие“ към ГБТИК. Член е на Международната коуч асоциация ICF и на ICF България. Носител на Световната награда на ООН за „Хора, които променят света“.

Албена Димитрова е собственик и управител на рекламна къща Factor BG. Завършила е магистърската си степен със специалност „Маркетинг и реклама“ в Университета за национално и световно стопанство и притежава 20 годишен опит в областта. Привърженик е на здравословния начин на живот и практикувам йога в свободното си време.

Ганета Цолова е собственик и управител на малка консултантска фирма за счетоводни услуги и данъчни консултации. Притежава икономическо образование от Университета за световно  стопанство. Професионално се занимава с данъци, счетоводство и финанси в сферата на данъчната администрация, частния сектор и държавна администрация. През 2020 година Ганета е един от финалистите в BASE Ловеч, където разработва проект за малка ферма за екологично оранжерийно зеленчукопроизводство, който вече е стартирал. Участва в програмата BASE, защото желае да споделя с участниците опита си в областта на корпоративните финанси и счетоводство.

Кристина Крънчева е международен консултант по корпоративен етикет и протокол, основател и управител на СМ Consulting. Завършила е швейцарското училище за етикет и международен протокол Institut Villa Pierrefeu. Има лиценз за консултант по корпоративен етикет и международен протокол от The Protocol School of Washington®, САЩ, както и за имидж консултант от London Image Institute®. Притежава лиценз за България от Speakers Training Camp®, САЩ и е Executive Coach на Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coaching.

Кристина Крънчева е известен лектор с повече от 15-годишна практика, а обученията и семинарите ѝ се ползват с изключително голям интерес. Автор е на множество публикации в медиите и е чест гост в различни телевизионни предавания. Книгата ѝ „Бизнес етикет“ представя международния бизнес протокол и правилата за поведение в делова среда в близо 30 държави от целия свят.

Надя Захариева е Програмен директор, „Бизнес, предприемачество и технологии“ във Фондация „Америка за България“.  Завършила Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство в София. Тя има 17-годишен опит в инвестициите и банкирането. Била е Мениджър „Инвестиции“ в програмата за финансиране на хотели в Българо-американска кредитна банка, а преди това в Българо-американски инвестиционен фонд. От нея участниците в BASE научават принципите на финансовото планиране. Как да определят началния капитал, необходим за старта на бизнеса, какви приходи и печалби да очакват, какво е важно да знаят за съставянето на бизнес плана си.

Зоя Паунова – Генерален Почетен Консул на Швеция

Дипломиран магистър фармацевт с отдаденост и любов към науката и иновациите, в областта на медицината и технологиите. С бизнес образование в INSEAD, Франция и специализации във Великобритания, Швеция и САЩ, с три десетилетия богат професионален опит във водеща бионаучна фармацевтична компания АстраЗенека, три поредни години работодател на годината.

„Вярвам, че успехът е съвкупност от целеустременост, постоянство, себераздаване, трудолюбие и окрилящата вяра, че мисията е възможна“.

Мария Шейтанова е член на управителния съвет и изпълнителен директор на „Токуда Банк“ АД от 2016 г. до октомври 2021г. Има богат опит във финансовия и консултантския сектор. Била е изпълнителен директор и член на управителния съвет на Българо-американската кредитна банка. Заемала е мениджърски позиции в други банки, както и в консултантската компания Deloitte. Магистър е по бизнес администрация от London Business School и магистър по вътрешна търговия от УНСС. Притежава допълнителни кфалификации в областта на дигиталните трансформации и финансовите технологии от MIT и Wharton Business School. Мария, вярва в това, че съвместната работа на хората и технологиите е не само възможна, но може да е много продуктивна.

Георги Малчев има почти четвърт век бизнес и маркетинг опит – като основател на компании, като мениджър и директор, като член на съвета на директорите. Георги е ментор на стартъпи към Eleven, Endeavor, Founder Institute. В момента е управляващ съдружник в агенцията за интегриран дигитален маркетинг xplora.bg. Преподава маркетинг, комуникации и реклама в Нов Български Университет, както и дигитален маркетинг в УНСС и МВБУ. Сертифициран управленски консултант и сертифициран за управление на операциите. Член на Управителния съвет на IAB Bulgaria от 2016 г.

Георги води и свой блог https://malchev.net, който представя приложими принципи и подходи, както и много конкретни примери – както за бизнеса, така и за личния живот. Блогът спечели наградата на публиката за личен блог на Сайт на годината през 2019.

Дочо Дачев се занимава с търговия от 14 години, като целият си опит е изградил в голяма, международна, търговска компания. Започва работа като търговец, а в момента работи с екип от над 55 човека. Има опит с дропшипинг търговия през ebay.co.uk,, а преди няколко години установява, че обработката на дървесина ми доставя удоволствие. Доволните клиенти и тяхната обратна връзка го мотивират, за да стартира свой собствен бизнес, свързан с лазерно гравиране на дървесина.

Вярва, че младите, мислещите и можещите хора са бъдещето на България и основата за икономическият прогрес на страната ни, а България е едно прекрасно място за създаване на бизнес.

Александър Грозданов е роден в гр. София и следва „Компютърни науки“ във Факултета по Математика и информатика в СУ. Започва кариерата си като консултант по ИКТ проекти за телеком оператори, като работи по две години по проекти в Белгия и Молдова. В последните 7 години е съосновател и изпълнителен директор на първите в България стаи на загадките – Dextrophobia Rooms. Програмен лидер е на програма BASE Sofia и подпомага алумни мрежата на програмата.

Алек вярва, че иновацията може да се крие, както във високите технологии, така и в ­­­­на вид по прости неща като креативен подход при избор на локация, позициониране или извършване на процесите в компанията. Откриването на тази иновация е плод на задълбочено проучване и анализ на потребителското поведение, а правилното му приложение води до конкурентно предимство, изграждащо основите на новия бизнес. Опитът му показва, че водещи за последващата устойчивост на бизнеса са постоянния фокус и качество, заедно с мотивация на ръководния екип.

Деан Попов е Commercial Excellence Manager в Астра Зенека България, има лекарска и дългогодишна търговска практика в областта на фармацевтичните продукти. Сред интересите му са психология на общуването, иновации и технологии в управлението на взаимоотношенията с клиентите, нови търговски канали, дигитален маркетинг. Да бъде лектор в BASE програмата го мотивира възможността да помогне на всички участници в изграждането на умения, които са ключови не само за осъществяването на успешни сделки, но и в ежедневното им общуване с хората. Според него най-важното качество за един предприемач в „новото нормално“ е  гъвкавостта и  вярва, че колкото си по-гъвкав и подвижен, толкова си по-успешен. Неговото послание към участниците в програмата е да се отнасят към асертивността като към качество, което могат да изградят успешно, ако се вслушват в клиентите и себе си, включват редовно “обратната връзка” и се стремят да бъдат партньори със всички, гледайки на света с техните очи.

Магдалена Сергиева е директор Човешки ресурси и администрация в „Престиж -96“ АД. Тя е магистър по „Управление на човешките ресурси“ от  НБУ  и бакалавър по „Финанси“ от УНСС. Има над 20 годишен професионален опит в областта на човешките ресурси и администрацията. Заемала е ръководни позиции във водещи международни и български компании от бързооборотния производствен сектор. Притежава  значителен опит в условията на стартиращ бизнес, както и неговата  реорганизация и трансформация.

За приноса си в развитието и утвърждаването на успешните практики в областта на човешките ресурси, Магдалена получава и специалната награда на журито в една от най-престижните категории „HR директор на годината“ в рамките на годишните HR награди за 2017, организирани от Българската асоциация за управление на хора. От 2019 година е член на Управителния съвет на Българската асоциация за управление на хора.

Теодор Костадинов е доказан юридически съветник със сериозен опит в бизнеса и търговията. Вече повече от 10 години упражнява своята професия и призвание в търговията с бързооборотни стоки. Със задълбочено разбиране за нуждите на бизнеса и винаги търсещ начин да обезпечи юридически нуждите на бизнеса.

Надежда Димитрова е маркетинг директор в „Престиж-96” от началото на 2021 г. В компанията е от повече от 4 години, като заема позициите Мениджър Бизнес развитие и ръководител на отдел „Ключови клиенти”. Преди това работи 14 години в Henkel България и натрупва солиден опит в сферите маркетинг, продажби и мениджмънт.

Даниел Лорер е инвеститор и предприемач с 20 години международен опит. Освен в София, Даниел е живял и работил в Барселона, Цюрих, Брюксел и Тел-Авив. Говори английски, иврит, френски, руски, и малко немски. През 1999 заедно с колеги състуденти създава в Париж първия си стартъп FranceBusinessPlus, продаден година по-късно на местна верига за доставки на едро. След това е сред първите инженери в Mercury Interactive, израелска хай-тек компания превърнала се в световен лидер в областта на софтуера за автоматизиран качествен контрол, и закупена от Hewlett-Packard за 4.5 милиарда долара. През 2006 г. основава Optiim, хай-тек компания за софтуерни решения базирана в Истанбул, и изгражда бизнеса ѝ до 100 човека и установени клиенти сред най-големите банки и телекоми в Англия, Турция, Близкия Изток и Африка. През 2018 става един от основателите и управляващ партньор на BrightCap Ventures, фонд за рискови инвестиции в технологични компании. Даниел оценява нови компании и контролира изпълнението на бизнес плановете на активното портфолио. Фондът работи активно за развитието на българските технолични компании, инвестирайки в тях заедно с водещи американски и европейски фондове като Bain Capital, Statkraft Ventures, Osage Partners, Crosslink, E-Ventures, Baseline Ventures.


Проекти

Благоевград 2024
Осмото издание на академията за стартиращи предприемачи BASE гостува за втора поредна година в Благоевград Осмото издание на бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България, в партньорство...
Прочетете повече
Национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България
Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България са учредени през 2022 г. с цел да отличат най-вдъхновяващите постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване в бизнеса и общество в България. Наградите са разпределени...
Прочетете повече