Лауреати BASE

I място – Клара Баросова – проект „КлараКрафт“ – раници и чанти, сувенири, картички с  българска бродерия

Клара Баросова

Със спечелената награда Клара ще успее да реализира своята мечта да създаде арт ателие за изработка на сувенири с български шевици, които я пленяват с огън,  чар и красота.

Клара Баросова е натрупала своя професионален опит като старши експерт в Държавен архив, ръководител архивен отдел във „ФеърПлей Интернешънъл“, заемала е ръководни позиции в различни държавни институции. С усмивка разкрива, че по образование е юрист, по професия – архивист, а по душа- творец.  Открива своето вдъхновение в бродирането, традициите на българската шевица, скрапбукинга. Най-ценното от бизнес академията за нея е запознанството с хора с различни интереси, които са обединени от еднакъв дух и стремеж към усъвършенстване. Споделянето и опита на  лекторите и участниците са затвърдили убеждението й, че успехът ни зависи най-вече от самите нас и че няма невъзможни неща.  Съветва участниците в следващото издание на бизнес академията да не спират да мечтаят и  да работят усърдно за сбъдването на целите си.

II място – Христо МитевПроект „Бионитро“ за екологична и чиста земеделска продукция

Христо Митев

Христо Митев притежава повече от 20 години професионален опит в областта на енергетиката. Вълнуват го и непрекъснато надгражда знанията си за технически новости и изобретения. Най ценното от обучението за него остава натрупването на опит и допълнителната мотивация да създаде свой собствен бизнес. На участниците в следващото издание на бизнес академията пожелава да следват мечтите си упорито.

III място – Проект „Жива градина“ – малко земеделско стопанство  за оранжерийно производство на зеленчуци и свежи подправки

bdr

Ганета Цолова има дългогодишен професионален опит като експерт в държавна администрация и като главен счетоводител в частна компания, предлагаща продукцията си на международни пазари. През последните 6 месеца е собственик на дружество, което предлага услуги в областта на счетоводство, финанси и данъци. В свободното си време избира пътуванията сред природата, хубави книги и филми. Мечтае за малък бизнес, в различна сфера от досегашния й професионален  опит, който да бъде „преживяване“ и за самата нея. Особено важно според нея е участниците да бъдат активни при възприемането на информацията о в комуникацията помежду си.

ПООЩРИТЕЛНИ НАГРАДИ

  • Снежана Серафимова и Нели Стоименова- участие в Лидерска Академия 2020-2021;

Поощрителна награда – Проект „Flying kids –  Летящите деца –Интелигентната занималня за деца” 

Поощрителна награда_Снежана серафимова

Снежана Серафимова в момента заема позицията Сътрудник „Социални дейности“. Интересува се от спорт, културни дейности и мероприятия. По време на обучението си в курса за млади предприемачи получава знания и мотивация за развиването на малък бизнес в град като Ловеч. Смята, че особено полезни ще са запознанствата с местни предприемачи, с които в бъдеще могат да направят колаборация. Нейната мечта е свързана с проект за развитие на способностите и генериране на нови възможности за децата и  младежите в град Ловеч.

Поощрителна награда – Проект „Захир“ – Салон за красота

Поощрителна награда_Нели Стоименова

За Нели Стоименова най-ценното от изминалата бизнес академия е, че е получила полезна и точна информация от професионалисти в различни области и също така запознанството й с нови и интересни хора. Вярва, че с помощта на придобитите знания и контакти ще успее да даде ново измерение на своя проект.

  • Ралица Минкова и Веселина Моева – участие в Национална стажантска програма 2021.

Поощрителна награда – Eзиков център Future

Ралица Минкова и Веселина Моева

Поощрителна награда_ Ралица Минкова

Ралица Минкова се интересува се от икономическа география и това е причината да се насочи към сферата на предприемачеството в бъдеще. Обича пътешествията и танците. Най-ценното според нея, което получават участниците в обучението, е запознанството, както с изградени в различни области на предприемачеството професионалисти, които с ентусиазъм и вдъхновение предоставят познанията си, така и запознанството са различни  хора с много вдъхновяващи идеи и ентусиазъм да ги сбъднат. Курсът я учи и на това да работи по-добре в екип, като се напасва по хора с напълно различни характери.

Идеята за езиковия център се появява заедно с курса  и първоначално й изглежда нереалистична, но седмица след седмица започва да придобива все по-реални измерения. Съветва бъдещите участници в обучението на BASE да използват максимално времето , прекарано заедно, за да се опознаят, да бъдат себе си и да не се притесняват да се изявяват. Фактори като възраст и образование не са от значение, стига да имате идея какво искате да промените в своя и в живота на останалите.

Поощрителна награда_Веселина Моева

Веселина Моева обича да проследява социологически проучвания и се интересува се от психология и езика на тялото, чрез който се осъществява невербалната комуникация. Определя като най-ценно от бизнес академията насърчаването на работата в екип и постоянната комуникация с другите участници. Особено много й харесва инициативността и готовността за споделяне на всеки един от лекторите, от които може да се научи много. Мечтае да бъде учител и да се занимава с преподавателска дейност.


Проекти

Благоевград 2024
Осмото издание на академията за стартиращи предприемачи BASE гостува за втора поредна година в Благоевград Осмото издание на бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България, в партньорство...
Прочетете повече
Национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България
Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България са учредени през 2022 г. с цел да отличат най-вдъхновяващите постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване в бизнеса и общество в България. Наградите са разпределени...
Прочетете повече