За Лидерска академия “Успяваме в България”

В последващите видеа ще чуете част от участничките завършили Лидерска академия “Успяваме в България”, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България.

Евгенния Стаменова

Evgeniya Stamenova

Дими Илиева

Dimi Ilieva

Десислава Кисьова

Десислава Кисьова

Виктория Иванова

Виктория Иванова

Таня Генова

Tanya Genova

Елена Пенева

Elena Peneva

Елина Вардева-Николова

Elina Vardeva-Nikolova

Здравка Ненова

Zdravka Nenova

Ивелина Трифонова

Ivelina Trifonova

Красимира Карабашева

Krasimira Karabasheva

Мария Пеева

Mariya Peeva

Ружа Караатанасова

Ruzha Karaatanasova

Стефка Атанасова

Stefka Atanasova

 

 

В следващите няколко реда ще ви разкажем за част от дамите, направили стъпки нагоре в кариерата си след участието си в Лидерска академия, успешната инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България.

 

Ралица ЯневаРалица Янева, управител на Бургас Сървиз ЕООД е от випуск 2016/2017г. на Лидерска академия. Ето какво ни разказа тя:  “След участието си в Лидерската академия продължих развитието на и в компанията. При мен преломните неща се случваха по време на участието ми в Лидерската академия. Работата се увеличи, разрастнахме се двойно, което наложи и смяна на локацията ни с много по-просторна и удобна такава. Към настоящия момент, благодарение на моя екип, съумяваме да ръководим и развиваме една компания от близо 100 души в България и да координираме организационно другите структури в Италия, Русия, Украйна, Молдова, Сенегал. Това, което остави най-трайни следи по време на обучението ми в Академията беше продължаване на взаимоотношенията с други участнички. И към днешна дата продължаваме да се виждаме, да си помагаме и да се покрепяме в развитието ни.
В моя бизнес, от всички модули по време на обучението, най-много отражение остави наученото при Даване и получаване на обратна връзка и способите, които ползвахме на курса за Design Thinking.”

Снежана МихайловаКакви стъпки в кариерата ‎е предприела една от дамите от първия випуск на Лидерска Академия? Ще разберем от Снежана Михайлова:  “По професия съм инженер-химик. Специализирала съм маркетинг и бизнес-‎мениджмънт. Повече от 25 години работя в сферата на външната и вътрешна ‎търговия. Франчайз партньор съм в международен холдинг. След участието си в Лидерска академия започнах работа по собствен бизнес проект. Ръководя малък екип от 20 души – ‎сътрудници и партньори.‎‎  Всички модули от обучението ми в Първия випуск на Лидерска академия, бяха ‎изключително полезни за мен, както в професионален , така и в личностен аспект. ‎Научих много стойностни неща, които повече от 5 години, ми помагат в много ‎житейски ситуации. Особено полезни за мен бяха модул „Емоционална ‎интелигентност“ и модул „Inclusion @ Works – управления на различията“.‎

Цветана ЕвстатиеваПопитахме Цветана Георгиева Евстатиева – Цекова как се развива кариерата й след участието й в Лидерска академия, випуск 2014 – 2015. Ето и нейната история: “Останах в Медитех ООД като продуктов мениджър и приех покана за втори трудов договор към Екос Медика ООД на длъжност „Бизнес консултант“ за Ethicon Endo – Surgery на Johnson & Johnson.  В момента се радвам на майчинството и използвам свободното си време за разработване на нови идеи с цел разширяване на продуктовия потенциал на собствената си марка ЗЕРТА СЪНЛИТ, като с предлагането на нови продуктови категории се разширят прицелните групи в демографски, икономически и социален аспект.  В работата си досега съм използвала всички модули, научени по време на обучението, но може би най-силно съм усетила помощта на знанията, придобити в модули като „Даване и получаване на обратна връзка“ и „Емоционална интелигентност“. В настоящият момент, разработвайки идеен проект, от изключителна полза за мен са знанията от модулите „Кариерно консултиране – бизнес моделът ти“ и „Силни и слаби страни в екипа и търсене на ефективност на екипа“.

Светослава СтояноваСветослава Стоянова е коуч по личностно развитие и специалист по корпоративните комуникации и изграждане на имидж. От 2014 е мениджър Маркетинг и продажби в JA Bulgaria, а през 2015 г. получава шанса да участва Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България по време на вторто й издание. Ето какво сподели тя с нас:  “Развих се в работата си и надградих уменията си на професионален комуникатор със сертиикационно обучение по коучинг. От около годна развивам успешна индивидуална коучинг практика, работя с клиенти в сесии на живо тук и онлайн от други кътчета на света, а заедно с колега коуч създадохме Soul Crafters Series – поредица от практичекси коучинг работилници за личностна промяна и трансформация.  Аз съм убедена в силата на предприемчивостта като начин на мислене и стил на поведение и вярвам, че в бъдеще най-стойностната валута ще бъде осъзнатостта. Модулите „Емоциоанлна интелигентност“, „Даване и получаване на обратна връзка“, „Бизнес моделът ти“ и до сега за мен са източник на вдъхновение в работата ми и като маркетинг мениджър, и като коуч.”

Стефка АтанасоваСтефка Атанасова е участничка от випуск 2018-2019на Лидерска Академия. Тя работи в УниКредит Кънсюмър Файненсинг и сподели какви стъпки в кариерата си е предприела след участието си в Лидерска Академия:  “Приех покана за позиция, целяща развитие на бизнеса за потребителско кредитиране в рамките на Групата на УниКредит, като се радвам и благодаря за предоставената възможност за личностно и професионално израстване.  В ежедневието си успявам да прилагам по нещо от всеки модул, тъй като бяха поднесени по завладяващ начин от професионалните обучители на партньори на Съвета на жените в бизнеса в България.”

Ирена БелорешкаИрена Белорешка от випуск 2018/2019 от Ер Ликид България ЕООД (Air Liquide Bulgaria Ltd.) разказва:  Благодарение на Лидерската академия и разширяването на контактите ми с невероятния екип на Хил Интернешъл България (HILL International Bulgaria) получих навременна възможност за работа и развитие в много различен сектор. Лидерската академия ми помогна да преосмисля, универсализирам и генерализирам тясно специализираните си знания и умения, за да ги прилагам в различна индустрия. Промених представите си за работата като цяло и добавената стойност, която създавам.  Всички модули ми дадоха или изцяло ново знание, или просветление за нещо, макар и привидно лесно и очевидно. Имам специално отношение към модула за Business Canvas; прилагам модела, както по отношение на нови бизнес идеи, така и за подобряване на “бизнес-модела АЗ”. Много интересни и полезни ми бяха също модулите за “Маркетинг и Реклама” и “Стратегически Комуникации и Управление на Кризи”.


Проекти

Благоевград 2024
Осмото издание на академията за стартиращи предприемачи BASE гостува за втора поредна година в Благоевград Осмото издание на бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България, в партньорство...
Прочетете повече
Национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България
Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България са учредени през 2022 г. с цел да отличат най-вдъхновяващите постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване в бизнеса и общество в България. Наградите са разпределени...
Прочетете повече