Лектори 2021

МДрагийска

Милена Драгийска – Денчева е главен изпълнителен директор на Лидл България и управлява компанията от стъпването на веригата на българския пазар.

Кариерата си в Лидл започва през 2002 г. в Германия като регионален мениджър продажби за регионите на Щутгарт и Карлсруе. Продължава професионалното си развитие в централата на Лидл, където заема различни длъжности и отговаря за множество международни проекти за Lidl International.
Магистър по право от СУ „Климент Охридски“, тя започва кариерата си на практикант-юрист през 1996 г. в адвокатска кантора „Борислав Боянов енд Ко“. Има LL.M. – надмагистърска степен по право, от университетa „Еберхард-Карлс“ в Тюбинген (Германия), а също и MBA степен по международен маркетинг от International Business School – Ройтлинген (Германия).

Член е на управителните съвети на Германо-българската индустриална и търговска камара, Сдружение за модерна търговия, Съвета на жените в бизнеса в България и Фондация „Америка за България“.

Носител е на приза „Мениджър на Годината 2020“ на списание „Мениджър“.

Kristina _Ivanova

Кристина Иванова, директор за България и вицепрезидент „Операции“ на TELUS International Europe е част от екипа на компанията от 14 години, през които е заемала различни лидерски позиции.

Под нейно ръководство през последните години TELUS International у нас се наложи като лидер в сферата на изнесените бизнес и технологични процеси и най-голям работодател на сектора, с екип от над 3500 души. Тя притежава богат опит в стратегическото управление на проекти и комуникация с клиенти от различни индустрии.

Преди да се присъедини към TELUS International е заемала различни мениджърски позиции в български и чуждестранни дружества в сферата на туризма.

Kalina_Trifonova

Калина Трифонова е Заместник-председател на Съвета на директорите на EVN България.

Калина Трифонова се присъединява към ръководството на EVN България през 2007 г. като подпомага регионалния мениджър и отговаря за корпоративните и правни въпроси. От 2010 г. е избрана за член на Съвета на директорите на компанията. Наред с корпоративните и правни въпроси, отговаря за регулаторните и европейски енергийни политики, за опазване на околната среда, за насърчаване на иновациите, за връзките и комуникацията с медии, участници в енергийния сектор, държавни институции и НПО.

Преди да се присъедини към EVN България, г-жа Трифонова е заемала ръководни позиции в Държавната агенция по енергетика и енергийни ресурси и Министерство на икономиката и енергетиката. Участвала е в преструктурирането на енергийния сектор – отделянето на производствените мощности и на разпределителните дружества от НЕК през 2000г., транспонирането на Европейското законодателството и преговорите по глава 14 „Енергетика“, подготовката на международни споразумения и енергийни проекти.

Г-жа Трифонова е завършила „Право“ в юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализирала е „Контролинг и мениджмънт“ в СА Академия, Германия, „General Management Program“ в Бостън, САЩ и „Leadership for Executives“ в Inzell Leadership Camp, Германия.

Компаниите от групата на EVN България са част от австрийският енергиен концерн EVN AG. Групата развира дейност в България от 2005 г. като е активна в дейностите разпределение и продажба на електроенергия, топлоснабдяване в гр. Пловдив, ВЕИ, търговия с енергия и въглеродни емисии в България и Югоизточна Европа. Общите инвестиции на EVN в България надхвърлят 1.8 млрд. лева, което прави компанията един от водещите инвеститори в Българската икономика. През 2011 г. ЕVN България беше отличена ĸaтo „Инвеститор нa годината в иновации” oт Бългapcĸa агенция зa инвестиции, за проекта на компанията зa нoвa ĸoгeнepaциoннa електро и топло централа в Пловдив.

Виктория Блажева

Виктория Блажева е първи вицепрезидент в УниКредит Булбанк, директор „Връзки с обществеността и комуникации“ и ръководител на Social Impact Banking за България. Виктория е в борда на директорите на Тръст за социална алтернатива и в борда на Harvard Club of Bulgaria. Член е на Обществения съвет към борда на Българското дружество за връзки с обществеността, на Съвета на жените в бизнеса и на Европейската асоциация на комуникационните директори. Изнасяла е лекции в областта на маркетинга, комуникациите и социалното предприемачество в различни програми и конференции. Преподава „Корпоративни комуникации“ в българското представителство на London School of PR.

Завършила е MBA в Warwick Business School, бизнес програмата CORe на Harvard Business School, професионалната програма „Иновации и предприемачество“ на Stanford Graduate School of Business, програмата за висши мениджъри на Harvard John F. Kennedy School of Government за стратегическо управление на неправителствени организации и др. Алумни на Center for Finance, Technology and Entrepreneurship по специализациите Fintech, AI и Open Banking и на LSE в специализацията Data Analysis for Management.  Говори английски и италиански.


Проекти

Благоевград 2024
Осмото издание на академията за стартиращи предприемачи BASE гостува за втора поредна година в Благоевград Осмото издание на бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България, в партньорство...
Прочетете повече
Национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България
Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България са учредени през 2022 г. с цел да отличат най-вдъхновяващите постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване в бизнеса и общество в България. Наградите са разпределени...
Прочетете повече