Лектори 2020

Dimitar Tsotsorkov

Димитър Цоцорков е председател на Надзорния съвет на Асарел-Медет АД – най-голямата българска минна компания за открит добив и обогатяване на медна и други руди. Той е главен изпълнителен директор на Асарел Инвестмънт ЕАД – дъщерното дружество на компанията, което осъществява управлението, контрола и развитието на стратегически инвестиционни проекти извън минната индустрия.

Димитър притежава бакалавърска степен от университета в Ричмънд и магистърска степен от Уестминстърския университет в Лондон. Завършил е пълния курс на Executive MBA програмата на Международния институт по мениджмънт в Лозана (IMD), както и множество допълнителни професионални и академични специализации. Владее свободно английски, руски и немски език.

Димитър разполага с богат опит в областта на минното дело, инвестиционната дейност и международната търговия. Ръководи всички новостартирали проекти на Асарел-Медет в минната сфера в България, като най-мащабният предвижда инвестиции от над 60 мил. евро и ангажирането – пряко и косвено – на повече от 2400 специалисти. Той управлява портфолиото от инвестиции на компанията в области като туризъм, здравеопазване, логистика, високи технологии и други, а заедно с това и ежегодно провеждания конкурс на Асарел за иновативни проекти.

Димитър вярва в принципите на филантропията и е активно посветен на възраждането й в България. Учредител и председател е на фондация „Лъчезар Цоцорков“.

Zoya Paunova

Зоя Паунова е изпълнителен директор на биофармацевтичната компания АстраЗенека България. Има над двадесет годишен опит във фармацевтичната индустрия.

Тя е магистър по фармация на Медицинската академия в София, със специализация “Организация и оптимизация на фармацевтичното дело”. Завършила е и бизнес образование в INSEAD, Франция, специализирала е във Великобритания, Швеция и САЩ.

Зоя Паунова е почетен генерален консул на Кралство Швеция в България, член на УС на Български Форум на Бизнес Лидерите (BBLF) и на Обществения съвет на жените в бизнеса в България, член на експертния съвет на фондация „Заедно в час”.

Омъжена е и има син и дъщеря.

Petar Stoilov

Петър Стоилов е изпълнителен директор на Нестле България. 49 годишен, от София, родител на 4 деца.
Образователна степен Бакалавър – специалност Маркетинг и Мениджмънт- Бакалавър, Габровски Университет.

Професионалният опит на Петър започва през 1994 година в CCHBC, където заема позицията Търговски Директор. Към семейството на Нестле се присъединява през 2001 година като Бизнес Мениджър Нестле Профешънъл.

Неговият ценен опит в продажбите и отличното бизнес разбиране му позволяват да установи и развие бизнеса за консумация извън дома. През декември 2010 година поема ролята на Национален мениджър продажби за Сърбия, където изгражда добри основи за бъдещото развитие на бизнеса.

През 2013 година той е назначен на позицията Бизнес Мениджър Пурина за България и Южен Адриатик, като остава базиран в София.

От 2015 година разширява отговорностите си като поема Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, а две години по-късно по заместване поема и Румъния. През ноември 2019 година е назначен за Изпълнителен директор на Нестле България.

Simeon_Stoychev_Progress

Симеон Стойчев е Вицепрезидент „Глобални ИТ операции“ и прокурист на Progress в България

Симеон Стойчев е технологичен и бизнес лидер с над 16 години глобален опит в стартъпи, средни и публични компании. Професионалният му опит е фокусиран върху създаването на бизнес иновации и изграждането на високо скалируеми и иновативни технологии, които създават уникално потребителско преживяване, подобряват бизнес процесите и водят до конкурентно предимство. Преди придобиването на Telerik от Progress, Симеон заема позицията на главен информационен директор в компанията.

Симеон е член на Борда на директорите на Американската търговска камара в България (AmCham). Като част от лидерския екип на организацията, дейността му е насочена към подобряването на цялостния бизнес климат и инвестиционната среда в България и насърчаване на споделянето на добри практики сред компаниите в различните индустрии.

Симеон има EMBA от Университета в Оксфорд във Великобритания, както и специализации по „Стратегия и иновации“ и „Мениджмънт и лидерство“ от Масачузетския технологичен институт в САЩ.

T_Petkova1

Теодора Петкова е Главен изпълнителен директор и Председател на УС на УниКредит Булбанк

Теодора Петкова е председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Преди това тя е член на УС и главен риск директор на УниКредит Булбанк, както и председател на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Теодора Петкова започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. и става старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 г.  От 2009 до 2015 г. Теодора е директор на управление „Кредитен риск“, а от септември 2015 г. е директор на Международния център в „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“.

Теодора Петкова е член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и Уникредит Лизинг и има многогодишен опит като член на Борда на директорите на УниКредит Факторинг. Тя е член на управителния съвет на Асоциацията на банките в България и част от съвета на директорите на Борика АД.

Теодора Петкова е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.

Виктория Блажева

Виктория Блажева е първи вицепрезидент в УниКредит Булбанк, директор „Връзки с обществеността и комуникации“ и ръководител на Social Impact Banking за България. Виктория е в борда на директорите на Тръст за социална алтернатива и в борда на Harvard Club of Bulgaria. Член е на Обществения съвет към борда на Българското дружество за връзки с обществеността, на Съвета на жените в бизнеса и на Европейската асоциация на комуникационните директори. Изнасяла е лекции в областта на маркетинга, комуникациите и социалното предприемачество в различни програми и конференции. Преподава „Корпоративни комуникации“ в българското представителство на London School of PR.

Завършила е MBA в Warwick Business School, бизнес програмата CORe на Harvard Business School, професионалната програма „Иновации и предприемачество“ на Stanford Graduate School of Business, програмата за висши мениджъри на Harvard John F. Kennedy School of Government за стратегическо управление на неправителствени организации и др. Алумни на Center for Finance, Technology and Entrepreneurship по специализациите Fintech, AI и Open Banking и на LSE в специализацията Data Analysis for Management.  Говори английски и италиански.


Проекти

Благоевград 2024
Осмото издание на академията за стартиращи предприемачи BASE гостува за втора поредна година в Благоевград Осмото издание на бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България, в партньорство...
Прочетете повече
Национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България
Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България са учредени през 2022 г. с цел да отличат най-вдъхновяващите постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване в бизнеса и общество в България. Наградите са разпределени...
Прочетете повече