Дискусионeн форум

Съветът на жените в бизнеса в България проведе дискусионен форум на тема „Градивната сила на жените в бизнеса и обществото”

Събитието бе на 26.06.2021г. в старопрестолната столица Велико Търново с любезното домакинство на г-жа Дарина Стоянова и фирма ПРЕСТИЖ, а специален гост беше г-н Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново.

Нашият форум днес е своеобразна трибуна за успехите на жените и тяхната градивна сила, както в бизнеса, така и в обществото. Благодаря на дамите от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) за инициативата да гостуват на ПРЕСТИЖ и на дамите, гости от Велико Търново, за готовността им да разкажат за своя опит и мотивация за успех“, сподели в своето приветствие Дарина Стоянова, изпълнителен директор на ПРЕСТИЖ и член на управителния съвет на СЖББ.

„Щастлива съм, че в ПРЕСТИЖ жените са 66% от всички служители, а процентът жени на висши мениджърски позиции е още по-висок – 75%. Компанията осигурява работна среда за свободно и открито изразяване на идеи, мнения и вярвания. Създаваме възможности за всеки, независимо от пол, раса и образование – да работи, да се развива, да допринася и да се чувства значим“.

Д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и Главен изпълнителен директор на Siemens за България и Северна Македония, поздрави всички участници от името на организацията и сподели: „Във Велико Търново се чувствам като у дома си. Не само, защото сме добре приети, а защото идеите, които защитаваме като организация, са признати и от общината. За времето от последното ни гостуване в града смело можем да се похвалим, че развихме нови програми и инициативи в подкрепа на дамите и тяхното професионално развитие. За нас е важно младите жени днес да получат по-голямо самочувствие, доказвайки се професионално и да вярват повече в себе си“

Приветствие към всички присъстващи дами и господа на форума направи и инж. Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново: „Добре дошли в историческата и духовна столица на България – Велико Търново! Градът е свързан с държавността от основаването на Втората българска държава, през приемането на Търновската конституцията и обявяването на Независимостта на България. Икономическото развитие, наравно с туризма, който представлява 47% от БВП на общината, е също от ключово значение за града и благодаря на компаниите, които са представени днес и с които сме имали възможността да си сътрудничим устойчиво през годините“.

Фокусът на дискусионния форум „Градивната сила на жените в бизнеса и обществото” беше върху жените от Велико Търново. Специални гости бяха изтъкнати дами от града: г-жа Снежана Данева-Иванова, заместник-кмет „Финанси” на Община Вeлико Търново; г-жа Кина Котларска, директор на най-голямото училище във Велико Търново СУ „Емилиян Станев”, г-жа Нелина Църова, директор дирекция “Култура, туризъм и международни дейности” в Община Велико Търново, г-жа Силвия Георгиева, директор финанси и реклама във вестник „Борба” – най-голямата медия в региона, и д-р Сибила Маринова, началник на реанимацията в най-голямата общинска болница във Велико Търново, която отправи видео обръщение към гостите.

Силно емоционални и въздействащи бяха изказванията на всички дами, а в заключение гостите се обединиха около това, че високата професионална етика, самочувствието, увереността и желанието за развитие са ключовите компетенции, които са в основата на успеха и градивната сила на жените днес.

В заключителната част на събитието участниците поеха ангажимент, че ще обединят усилия за организиране и провеждане на обучителната програма BASE – Бизнес Акедемия за стартиращи предприемачи и във Велико Търново през месец септември 2021г. Програмата е инициатива на Фондация „Америка за България“ и се осъществява от СЖББ, като представлява безплатна обучителна програма, която следва модел, разработен в САЩ. Лекторите са успешни предприемачи, които безвъзмездно отделят от времето си, за да споделят своя опит и знания с бъдещите предприемачи и лидери на България и света.

Форумът беше официално закрит с изпълнение на младите и талантливи музиканти от Junior Band, възпитаници на  СУ „Емилиян Станев”, Велико Търново.


Проекти

Благоевград 2024
Осмото издание на академията за стартиращи предприемачи BASE гостува за втора поредна година в Благоевград Осмото издание на бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България, в партньорство...
Прочетете повече
Национални награди на Съвета на жените в бизнеса в България
Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България са учредени през 2022 г. с цел да отличат най-вдъхновяващите постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване в бизнеса и общество в България. Наградите са разпределени...
Прочетете повече