Поредица от вдъхновяващи модули в новата Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”.

Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” обединява участници от големи компании и НПО организации. В последните седмици те получиха теоретични и практически примери от водещи специалисти в областта. 

Д-р Шърли Ноулс, главен директор по приобщаване и разнообразие на Progress, пристигна от САЩ, за да бъде лектор на Модул 2 от Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” на тема “Ползи от разнообразието”.

Тя сподели икономическите ползи от това компаниите да имат разнообразни екипи и даде множество добри примери от практиката. Групата участва активно в интерактивните елементи на обучението и даде положителна обратната връзка след модула.

Модул 3 от Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” бе на тема “Подробно за равнопоставеността”. Лектор бе доц. д-р Иван Ангелов, който преподава в катедра Стопанско управление на Софийски университет “Св.Климент Охридски”. Като гости в обучението се включиха адв. Милеслава Богданова, част от трудовоправната практика на Адвокатско дружество „Комаревски, Димитров и съдружници“, както и Радослава Петкова, Елена Радева и Боян Захариев от HPE.

Първата част на деня на модул 4 от Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” бе посветена на ползите от приобщаването с лектор Жаклин Цочева, Директор „Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие“ в „Кока-Кола ХБК България“. След това Гергана Манолова, Мениджър устойчиво развитие в М-Газ ЕООД, председател на комуникационната група на СЖББ и докторант на Софийския Университет представиха темата преодоляване на неосъзнатите различия.

Очаквано темата “Включваща комуникация”, модул 5 в Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” на СЖББ и Софийски университет “Св.Климент Охридски” предизвика интереса на участниците. За включващата и приобщаваща комуникация в съвременния бизнес‎ и управление на кризисни ситуации при включваща и приобщаваща комуникация говориха Гергана Иванова и д-р Александър Христов.

Те бяха подкрепени от Ния Георгиева, PwC Amsterdam, която с видео връзка сподели повече за корпоративната социална отговорност‎.

Предстоят още два модула до края на обучението. Очаквайте подробности!

Споделяне

Коментари

Последни новини

Рекорден брой млади таланти завършиха Националната стажантската инициатива на СЖББ
Деветото издание на програмата се проведе с подкрепата на A1 Близо 100 стажанти от 15 водещи български и международни компании се включиха в деветото издание на Национална стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на...
Прочетете повече
Първото издание на „СЖББ Калейдоскоп“ ще представи 10 компании-членове на Съвета на жените в бизнеса в България
По време на събитието фирмите ще имат възможност да представят най-добрите си проекти и дейността си на самостоятелен щанд    На 3 октомври, от 17:00 до 19:30 часа, в NV Tower на бул. Г.М. Димитров...
Прочетете повече
Съвместна благотворителна кампания на СЖББ и УниКредит Булбанк ще подкрепи децата на Украйна за първия учебен ден
По-малко от месец остава до началото на новата учебна година, което винаги е наситено с много вълнение, трепет и емоции за децата, учителите и родителите. И за да има повече усмивки на 15-ти септември, заедно...
Прочетете повече