Поредица от вдъхновяващи модули в новата Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”.

Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” обединява участници от големи компании и НПО организации. В последните седмици те получиха теоретични и практически примери от водещи специалисти в областта. 

Д-р Шърли Ноулс, главен директор по приобщаване и разнообразие на Progress, пристигна от САЩ, за да бъде лектор на Модул 2 от Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” на тема “Ползи от разнообразието”.

Тя сподели икономическите ползи от това компаниите да имат разнообразни екипи и даде множество добри примери от практиката. Групата участва активно в интерактивните елементи на обучението и даде положителна обратната връзка след модула.

Модул 3 от Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” бе на тема “Подробно за равнопоставеността”. Лектор бе доц. д-р Иван Ангелов, който преподава в катедра Стопанско управление на Софийски университет “Св.Климент Охридски”. Като гости в обучението се включиха адв. Милеслава Богданова, част от трудовоправната практика на Адвокатско дружество „Комаревски, Димитров и съдружници“, както и Радослава Петкова, Елена Радева и Боян Захариев от HPE.

Първата част на деня на модул 4 от Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” бе посветена на ползите от приобщаването с лектор Жаклин Цочева, Директор „Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие“ в „Кока-Кола ХБК България“. След това Гергана Манолова, Мениджър устойчиво развитие в М-Газ ЕООД, председател на комуникационната група на СЖББ и докторант на Софийския Университет представиха темата преодоляване на неосъзнатите различия.

Очаквано темата “Включваща комуникация”, модул 5 в Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” на СЖББ и Софийски университет “Св.Климент Охридски” предизвика интереса на участниците. За включващата и приобщаваща комуникация в съвременния бизнес‎ и управление на кризисни ситуации при включваща и приобщаваща комуникация говориха Гергана Иванова и д-р Александър Христов.

Те бяха подкрепени от Ния Георгиева, PwC Amsterdam, която с видео връзка сподели повече за корпоративната социална отговорност‎.

Предстоят още два модула до края на обучението. Очаквайте подробности!

Споделяне

Коментари

Последни новини

За трета година СЖББ получи Отличителния знак за значими постижения в политиката по равнопоставеност на жените и мъжете
Председателят на СЖББ, Цветанка Минчева, получи Отличителния знак за значими постижения в изпълнение на политиката по равнопоставеността между половете, който се присъжда на институции, организации и компании от Министерството на труда и социалната политика. Наградата в категорията “Нестопански...
Прочетете повече
Правните аспекти при управление на бизнес, счетоводството на фирмата и човешките ресурси бяха темите в последните модули на BASE – Благоевград
Кои са правните аспекти при създаването и развиването на бизнес, как да управляваме счетоводството на фирмата и човешките ресурси като най-важният капитал на всеки бизнес, бяха темите на модули IX, X и XI в бизнес...
Прочетете повече
СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със специално...
Прочетете повече