Поредица от вдъхновяващи модули в новата Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”.

Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” обединява участници от големи компании и НПО организации. В последните седмици те получиха теоретични и практически примери от водещи специалисти в областта. 

Д-р Шърли Ноулс, главен директор по приобщаване и разнообразие на Progress, пристигна от САЩ, за да бъде лектор на Модул 2 от Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” на тема “Ползи от разнообразието”.

Тя сподели икономическите ползи от това компаниите да имат разнообразни екипи и даде множество добри примери от практиката. Групата участва активно в интерактивните елементи на обучението и даде положителна обратната връзка след модула.

Модул 3 от Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” бе на тема “Подробно за равнопоставеността”. Лектор бе доц. д-р Иван Ангелов, който преподава в катедра Стопанско управление на Софийски университет “Св.Климент Охридски”. Като гости в обучението се включиха адв. Милеслава Богданова, част от трудовоправната практика на Адвокатско дружество „Комаревски, Димитров и съдружници“, както и Радослава Петкова, Елена Радева и Боян Захариев от HPE.

Първата част на деня на модул 4 от Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” бе посветена на ползите от приобщаването с лектор Жаклин Цочева, Директор „Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие“ в „Кока-Кола ХБК България“. След това Гергана Манолова, Мениджър устойчиво развитие в М-Газ ЕООД, председател на комуникационната група на СЖББ и докторант на Софийския Университет представиха темата преодоляване на неосъзнатите различия.

Очаквано темата “Включваща комуникация”, модул 5 в Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” на СЖББ и Софийски университет “Св.Климент Охридски” предизвика интереса на участниците. За включващата и приобщаваща комуникация в съвременния бизнес‎ и управление на кризисни ситуации при включваща и приобщаваща комуникация говориха Гергана Иванова и д-р Александър Христов.

Те бяха подкрепени от Ния Георгиева, PwC Amsterdam, която с видео връзка сподели повече за корпоративната социална отговорност‎.

Предстоят още два модула до края на обучението. Очаквайте подробности!

Споделяне

Коментари

Последни новини

Първото издание на програма GRACE срещна 10 момичета от фондация „Арете“ с бизнеса
На 9 февруари се проведе първото издание на програма GRACE /Girls, Roma ambassadors for corporate empowerment/, която даде възможност на 10 момичета (ученици и студенти), преминали обучение във младежката фондация „Арете“, да гостуват в офисите...
Прочетете повече
Представители на СЖББ обсъдиха ползотворното българо – румънско сътрудничество в различни области с н. пр. Бръндуша Йоана Предеску
Миналата седмица Цветанка Минчева, председател на СЖББ, представители на управителния съвет и работните групи на организацията участваха в работна среща с румънската посланичка у нас – н. пр. Бръндуша Йоана Предеску. Дамите обсъдиха ползотворното икономическо...
Прочетете повече
Ползите от многообразието беше темата на втория модул на Академия за “Многообразие, равнопоставеност и приобщаване”
С примери и добри практики от работата си д-р Шърли Ноулс, главен директор „Разнообразие и приобщаване“ в технологичната компания Progress, Жаклин Цочева – директор „Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие“ в Кока-Кола ХБК България...
Прочетете повече