Промени в състава на УС на СЖББ

На Общото събрание на Съвета на жените в бизнеса в България за 2024 г., провело се на 20 юни, организацията гласува приемането на четирима нови членове в състава на Управителния съвет, които да заместят настоящи.

След изтичането на втори 3-годишен мандат на трима от членовете на УС – Лидия Шулева, основател на Бизнес Интелект, Милена Драгийска-Денчева, изпълнителен директор на Лидл България и Майа Пейчева-Такева, HR мениджър на HPE за България и след постъпила молба от Дора Стрезова, генерален мениджър на Coca-Cola HBC Adria, за прекратяване на участието си в УС на СЖББ, от тях щафетата поемат Дарина Стоянова – настоящ ръководител на Нетуъркинг групата към СЖББ и изпълнителен директор на „Престиж – 96“ АД, Зоя Паунова – настоящ ръководител на Международната група към СЖББ, почетен консул на Кралство Швеция в България и бивш изпълнителен директор на Astra Zeneca България, Ваня Манова – член на СЖББ и регионален мениджър на MasterCard за България, Северна Македония, Албания и Косово и Жаклин Цочева – член на СЖББ и директор “Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие” в Кока-Кола ХБК България.

Благодарим на Лидия Шулева, Милена Драгийска-Денчева, Майа Пейчева-Такева и Дора Стрезова за добрите идеи, активната работа и всеотдайността им към каузите на СЖББ в подкрепа на женското лидерство и предприемачество, и постигане на равнопоставеност в икономическия и бизнес живот в страната. На новите членове в УС пожелаваме спорна работа и вдъхновение в новата им роля.

В рамките на Общото събрание  бяха приети Годишният финансов отчет и Докладът за дейността на сдружението за 2023 г, както и проект на бюджет за 2024 г.

Кои са новите членове:

Дарина Стоянова – изпълнителен директор на „Престиж – 96“ АД. 

Зоя Паунова – почетен консул на Кралство Швеция в България и бивш изпълнителен директор на Astra Zeneca България.

Ваня Манова – регионален мениджър на MasterCard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Жаклин Цочева – директор “Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие” в Кока-Кола ХБК България.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с партньорски организации в Милано
Представители на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) от 23 до 25 юни бяха на посещение във бизнес столицата на Италия – Милано за участие в серия от срещи с партньорски организации, които...
Прочетете повече
Над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Емблематичната програма на Съвета на жените в бизнеса в България е подпомогнала кариерното развитие на над 400 жени в бизнеса у нас На официална церемония в София, провела се на 20 юни, над 30 дами...
Прочетете повече