Networking среща на СЖББ

На 31 май Нетуъркинг групата към Съвета на жените в бизнеса в България организира присъствена среща с вълнуваща дискусия, посветена на лидерството, крайъгълните камъни в живота и новите стимули за вдъхновение. Специални гости бяха авторите на книгата „Лидери за ново начало“ Жюстин Томс, Марина Стефанова и Джейн Муита. Марина е специалист по корпоративна социална отговорност, квалифициран за работа в мултикултурна и трансгранична среда, понастоящем главен асистент в Стопански факултет на Софийски университет. Жюстин е дигитален номад и един от интернет пионерите в България. Университетски преподавател, сериен онлайн предприемач, автор на книги – специализира в областта на дигиталните медии и комуникации. Джейн е представител на УНИЦЕФ за България от юни 2018. Родена в Кения, до пристигането си в България е работила като заместник представител на УНИЦЕФ в Зимбабве. По време на разговора авторите поставиха акцент върху теми като: защо е важно да работим по целеустремено в посока на изграждане на устойчивото лидерство, кои са 7-те качества на новите лидери и възможно ли е да съществува лидерство без изграждане на стени. „Не е нужно да говорим на един език, за да напишем книга“ споделиха дамите и благодариха за поканата да предстaвят ред Съвета своята книга.

Втората част на срещата посветихме на новите членове на Съвета на жените в бизнеса в България, присъединили се към нашата организация през последните месеци.

Стела Коева, собственик на Евро Алианс, разказа за успехите на агенцията, работеща в сферата на езикови преводи, професионално и компютърно обучение. „Знание за лидери“ е проект на Евро Алианс за отличните ученици от първи до четвърти клас в град Пловдив, които получават 3 седмично безплатно бучение по английски език. Йолана Анчева и Татяна Стоянова от Реформър увлякоха всички присъстващи в емоционален и истински разговор за важността на активния начин на живот и спорта. Дамите са първите в България, които внасят интелигентен фитнес уред Реформър – изобретен от самия основател на метода Пилатес – Джоузеф Пилатес. Дорина Добрева е управител на АССИСТ, компания специализирана в автоматичните врати и системи. Дорина представи себе си като предприемач, майка на близнаци и създател на организацията „Асоциация за инсулт и афазия“. Асоциацията има за цел да помага на хората прекарали инсулт и на техните близки и да разкрива силата на арт терапията. Десислава Алексиева е директор администрация в ЧЕЗ Трейд и майка на две деца. Обрисува себе си като комплексен лидер и доказан професионалист, преминал през всички нива в корпоративния свят. Вярва, че взаимоотношения, изградени на доверие и уважение са в основата на бизнес успеха. Деница Цекова, управител на фирма Инфинитус, специализирана в управлението на проекти. Тя е с богат опит като ръководител в сферата на строителния бизнес. Като успешна бизнес дама и майка, Деница е уверена, че с отдаденост и постоянство всички заедно вървим в посока на едно по-устойчиво бъдеще.

Ваня Кънева, изпълнителен директор на СЖББ и председателят на работната група за нетуъркинг Ирена Бушандрова закриха срещата и благодариха на всички участници и присъстващи за споделената емоция от първата присъствена среща след повече от година на виртуални срещи.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Съветът на жените в бизнеса в България даде старт на първата у нас сертификационна академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”
Обучителната програма е създадена в партньорство със Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и започва в навечерието на 10 годишнината на СЖББ Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде старт на първата...
Прочетете повече
В поредния девети модул в BASE Ловеч на фокус бе темата за финансите
Ганета Цолова, предприемач, лектор по „Счетоводство на бизнеса, осигуряване, данъци, финансово планиране“ се спря на базисните изисквания, които всеки предприемач е необходимо да има предвид, когато стартира и развива бизнес инициативата си по време на...
Прочетете повече
Първа стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“)
На 24.01.2023 в NV Tower се състоя първата стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“).  Защо „10 Х повече“? През 2023 година СЖББ отбелязва...
Прочетете повече