“Сутрешно кафе” със СЖББ – нова инициатива

На 25 октомври се състоя първата онлайн среща „Сутрешно кафе със Съвета на жените в бизнеса в България“. 

Основната цел на нетуъркинг събитията на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) е да стимулират опознаването и взаимоотношенията между членовете на организацията, както и да насърчават активната комуникацията и споделянето на добри бизнес практики. 

„Сутрешно кафе със Съвета на жените в бизнеса в България“ е нова инициатива на СЖББ  и представлява 60 минутна онлайн среща за всички членове на СЖББ и Алумни клуба с много динамична програма. Освен представяне на интересна и полезна за участниците тема, програмата включва и кратки групови дискусии в break-out онлайн стаи с малък на брой участници. Целта е да се даде възможност за опознаване и разговор с повече членове на СЖББ. За всяка групова дискусия се задава конкретна тема/въпрос/задача, по която участниците споделят идеи, опит, вдъхновение.

Програмата започна с приветствие от Дарина Стоянова, Ръководител на Нетуъркинг групата и Изпълнителен директор на Престиж 96. Тя представи накратко идеята на Сутрешно кафе – инициатива, която подема нетуиркинг работната група.

39 участници в „Сутрешно кафе със Съвета на жените в бизнеса в България“

След това накратко Цветанка Минчева, Председателя на СЖББ даде важна информация за дейността и инициативите на организацията. Разказа какво се случва в момента, как се е органзирал Съвета, какви са предизвикателствата към СЖББ и кои са най-важните неща, които се случват, както и какво ни предстои до края на годината.

Цвети Минчева обяви текущите събития и тези, които предстоят:

1. Base Ловеч в сътрудничество с Фондация “Америка за България” – стартира на 27 октомври в Ловеч

2. Лидерска Академия, която старира на 3 ноември за 9та поредна година

3. Национални награди на Съвета  на жените в бизнеса в България 2022, които ще бъдат връчени на 14 ноември в Гранд Хотел Милениум София, когато ще бъдат обявени и резултатите от Националното представително проучване за равнопоставеност, многообразие и приобщаване, проведено от агенция „Тренд“ по инициатива на СЖББ.

4. Менторската програма “Успешни заедно”, която тече в момента и ще има междинно събитие на 31 октомври.

Нетуъркинг Работна Група

Дарина Стоянова представи Нетуъркинг групата и интересна статия на тема “CEO Моменти: Лидерство за нова ера”

Статия на тема “Лидерство за нова ера”

Можете да изтеглите статията от този линк:

Темата, дискутирана от участниците в “Сутрешно кафе” беше: „Новото време, белязано от пандемия, рецесия, инфлация, несигурност и липса на предвидимост изведе на преден план някои лидерски качества в бизнеса. Според вас, кои са ролите и качествата на лидерите на екипи, които днес трябва да излязат на преден план, за да бъдат по-успешни екипите в бъдеще?“

След представяне на темата на дискусията, всеки един участник беше разпределен на случаен принцип в break-out онлайн стая с още няколко участника и модератор. След края на сесията в break-out онлайн стаите, всички участници бяха прехвърлени в общата зала за заключения и изводи. 

От тук можете да изтеглите файла с резултатите от дискусията:

На края всеки от участниците имаше възможност да опише с по една дума срещата „Сутрешно кафе със Съвета на жените в бизнеса в България“:

Как бихте описали срещата “Сутрешно кафе” с една дума?

След положителната обратна връзка, “Сутрешно кафе” ще има следващо издание скоро. Очаквайте подробности на сайта и в социалните мрежи на СЖББ!

Споделяне

Коментари

Последни новини

Първото издание на програма GRACE срещна 10 момичета от фондация „Арете“ с бизнеса
На 9 февруари се проведе първото издание на програма GRACE /Girls, Roma ambassadors for corporate empowerment/, която даде възможност на 10 момичета (ученици и студенти), преминали обучение във младежката фондация „Арете“, да гостуват в офисите...
Прочетете повече
Представители на СЖББ обсъдиха ползотворното българо – румънско сътрудничество в различни области с н. пр. Бръндуша Йоана Предеску
Миналата седмица Цветанка Минчева, председател на СЖББ, представители на управителния съвет и работните групи на организацията участваха в работна среща с румънската посланичка у нас – н. пр. Бръндуша Йоана Предеску. Дамите обсъдиха ползотворното икономическо...
Прочетете повече
Ползите от многообразието беше темата на втория модул на Академия за “Многообразие, равнопоставеност и приобщаване”
С примери и добри практики от работата си д-р Шърли Ноулс, главен директор „Разнообразие и приобщаване“ в технологичната компания Progress, Жаклин Цочева – директор „Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие“ в Кока-Кола ХБК България...
Прочетете повече