Управлението на човешките ресурси като основа на всеки успешен бизнес  

Темата на Модул 7 от #BASE Благоевград бе посветена на управлението на Човешките ресурси. Тънкостите на ефективния мениджмънт на служителите – най – важният капитал на всеки бизнес и дейност – бяха представени от Ваня Кънева – Минкова, директор Човешки ресурси на НЕК и бивш изпълнителен директор на СЖББ.  

По време на модула бъдещите предприемачи получиха отговори на следните въпроси:

  • Кои са ключовите лидерски умения, за да изградим успешен екип?
  • Каква е визията на лидера, как точно да се дефинира, как да я комуникираме към хората в компанията?
  • Какви са етапите при сформиране на екипи и как да ги развием?
  • Как да мотивираме служителите?

Бяха дискутирани основните роли и отговорности на участниците в екипа и как правилно да се подберат служителите, така че да бъдат постигнати бизнес целите. 

Курсистите имаха възможност да работят в практически игри по поставени задачи и научиха как да работят с хората, кои са ценностите, които да търсят и да определят за хората, както и кои са приоритетите при рабата с хора. Победителите в игрите получиха и награди за доброто си представяне.

Ваня Кънева-Минкова

За лектора:
Ваня Кънева – Минкова е директор Човешки ресурси на НЕК. Тя е магистър-инженер по автоматизация и производство и магистър по Бизнес администрация. Притежава диплома на CIPD, Великобритания. Има дългогодишен управленски и проектен опит в развитието на човешките ресурси в индустрията и енергетиката.

Ваня Кънева Минкова е и бивш изпълнителен директор на СЖББ и участник в Лидерска академия на Съвета на Жените в Бизнеса в България през  2015 г. 

Споделяне

Коментари

Последни новини

Новото издание на нетуъркинг формата „Сутрешно кафе със СЖББ“ предстои на 5-ти декември
Нa 5-ти декември, 2023 г. предстои поредно издание на новия, но вече успешен нетуъркинг формат “Сутрешно кафе със СЖББ”. Темата, която ще дискутират членовете на Съвета и Алумни клуба, е „Дигитализацията в HR дейностите“ и...
Прочетете повече
Участниците в бизнес академията BASE в Перник научиха как се създават и развиват предприемаческите идеи
Модул 2 на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE в гр. Перник, провел се на 15 ноември, бе посветен на темата за развитието на предприемаческата идея. Лекторът Соня Демирева е бивш директор Продажби на Уникредит Булбанк...
Прочетете повече
Съветът на жените в бизнеса в България взе участие в световния конгрес на FCEM в Париж
Съветът на жените в бизнеса в България участва в световния конгрес на FCEM – Femmes Chefs D’Entreprises Mondiales, провел се от 15 до 17 ноември, 2023 г. в Париж. FCEM e първата организация в Европа,...
Прочетете повече