Управлението на човешките ресурси като основа на всеки успешен бизнес  

Темата на Модул 7 от #BASE Благоевград бе посветена на управлението на Човешките ресурси. Тънкостите на ефективния мениджмънт на служителите – най – важният капитал на всеки бизнес и дейност – бяха представени от Ваня Кънева – Минкова, директор Човешки ресурси на НЕК и бивш изпълнителен директор на СЖББ.  

По време на модула бъдещите предприемачи получиха отговори на следните въпроси:

  • Кои са ключовите лидерски умения, за да изградим успешен екип?
  • Каква е визията на лидера, как точно да се дефинира, как да я комуникираме към хората в компанията?
  • Какви са етапите при сформиране на екипи и как да ги развием?
  • Как да мотивираме служителите?

Бяха дискутирани основните роли и отговорности на участниците в екипа и как правилно да се подберат служителите, така че да бъдат постигнати бизнес целите. 

Курсистите имаха възможност да работят в практически игри по поставени задачи и научиха как да работят с хората, кои са ценностите, които да търсят и да определят за хората, както и кои са приоритетите при рабата с хора. Победителите в игрите получиха и награди за доброто си представяне.

Ваня Кънева-Минкова

За лектора:
Ваня Кънева – Минкова е директор Човешки ресурси на НЕК. Тя е магистър-инженер по автоматизация и производство и магистър по Бизнес администрация. Притежава диплома на CIPD, Великобритания. Има дългогодишен управленски и проектен опит в развитието на човешките ресурси в индустрията и енергетиката.

Ваня Кънева Минкова е и бивш изпълнителен директор на СЖББ и участник в Лидерска академия на Съвета на Жените в Бизнеса в България през  2015 г. 

Споделяне

Коментари

Последни новини

Второто издание на “СЖББ Калейдоскоп” предстои на 25 април
Второто издание на нетуъркинг събитието “СЖББ Калейдоскоп”, което дава възможност на 10 компании-членове на организацията да предстaвят дейността си, ще се проведе на 25 април от 17:00 до 19:30 в NV Tower на бул. Г.М....
Прочетете повече
Боряна Манолова от УС на СЖББ ще участва в международната конференция Equal Pay Day
Д-р инж. Боряна Манолова, член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, ще бъде лектор в 15-ата международна конференция Equal Pay...
Прочетете повече
„Даване и получаване на обратна връзка“ е темата на предпоследният модул на Лидерска академия
На 21 и 22 март в Международния център на УниКредит Булбанк се проведе петият модул от юбилейното десето издание на Лидерска академия. Темата – „Даване и получаване на обратна връзка“, водена от Ирена Жотева, управляващ директор...
Прочетете повече