Модул 11 на BASE Благоевград бе посветен на правните аспекти на бизнеса

Какви са правните аспекти при създаването и управлението на собствен бизнес? Това беше основната тема в модул 11 от предприемаческата академия BASE в Благоевград. Лекторът – адвокат Габриела Велинова е управляващ съдружник в Адвокатско сдружение Frontex Legal Services и председател на Алумни клуба на СЖББ.
Сред темите, на които г-жа Велинова се спря подробно, бяха:
• Как да изберем юридическата форма на нашата компания и да я регистрираме?
• Какви са правата и задължения на дружеството и собственика?
• Как работим с институциите, какви са регистрационните и разрешителни режими, които трябва да познаваме и следваме ?

Курсистите дискутираха активно темите, свързани с проверките на електронния регистър, как би следвало да се проведе учредителното събрание, как да се подготви Дружественият договор или Учредителният акт. Предприемачите от Академията научиха и какво трябва да съобразят при формиране на финансовия капитал на новоучреденото дружество, както какви са необходимите разходи за социални осигуровки и данъци.

За лектора:

Адвокат Габриела Велинова е завършила Юридическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Притежава над 10 години опит в сферата на събирането и управлението на вземания, както и в областта на корпоративното право, облигационното и търговското право. През 2014 г. става главен юридически съветник на компаниите от групата “Фронтекс”. Сертифициран медиатор към Центъра за спогодби и медиация към СРС и СГС и заместник председател на Центъра в периода март 2018 г. – март 2019 г. Съосновател на Правна Комисия към Асоциацията на Колекторските агенции в България с основен фокус към законодателни инициативи, касаещи сектора по събиране и управление на вземания в България и Европейския съюз. Член е на Асоциация на жените предприемачи в България “Селена” и лектор на инициативи на Асоциацията във връзка с насърчаването на предприемачеството при жените. През 2019 г. – 2020 г. завършва Лидерска академия към Съвета на жените в бизнеса в България и става съосновател и председател на Алумни клуб към Лидерска академия на Съвета. Адвокат Велинова управлява и представлява адвокатското съдружие „Фронтекс Лигъл Сървисис” („ФЛС“) – водеща адвокатска кантора в България с 9-годишен опит в областта на търговското и облигационното право, както и в събирането и управлението на вземания.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с партньорски организации в Милано
Представители на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) от 23 до 25 юни бяха на посещение във бизнес столицата на Италия – Милано за участие в серия от срещи с партньорски организации, които...
Прочетете повече
Над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Емблематичната програма на Съвета на жените в бизнеса в България е подпомогнала кариерното развитие на над 400 жени в бизнеса у нас На официална церемония в София, провела се на 20 юни, над 30 дами...
Прочетете повече