Milena Dragiyska, Women’s network@dbihk

Милена Драгийска се включи в първото издание на Women’s network@dbihk

Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България и член на УС на СЖББ, се включи в дискусиите в първото издание на инициативата Women‘s network@dbihk, организирана от Германо-Българска индустриално-търговска камара.

Целта на събитието, провело се на 18 май в сградата на Интерпред, е да насърчи активната комуникация между дамите-членове на ГБИТК, обмяната на опит и успешните практики в работата им.

Срещата беше открита открита от Н. Пр. Ирене Мария Планк, посланик на Федерална република Германия в България. Тим Курт, президент на ГБИТК и д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК също поздравиха гостите. Инициативата продължи с дискусия с участието на Милена Драгийска, Мая Найденова, вицепрезидент на ГБИТК, Радиана Радева-Херолд и д-р Сийка Кацарова в качеството им на членове на УС на ГБИТК.

„Има не едно и две проучвания в международен план, които доказват, че екипи с по-висока степен на многообразие, като тук говорим не само за полов признак, но и за етнически и възрастов, са много по-иновативни, по-ефективни и по-успешни. Това практикуваме и в Съвета на жените с редица инициативи – Лидерска академия, Академия за равнопоставеност и приобщаване и много други програми, с които насърчаваме младите жени лидери“, каза Милена Драгийска.

В Women‘s network@dbihk дамите ще имат възможност да се срещат и да обменят идеи по различни теми от различни индустрии и йерархични нива. Фокусът ще бъде върху споделянето на добри бизнес примери, взаимното подпомагане, както и създаването на контакти и партньорства извън ГБИТК. Плаформата ще насърчава откриването на нови бизнес възможности, взаимната подкрепа и създаването на хъб за интелигентни, талантливи и ориентирани към бъдещето жени.

Поредицата от събития на Women‘s network@dbihk ще бъдат насочени към професионалния успех на жените, ще предоставят на участниците интересни възможности за създаване на бизнес контакти, професионално и личностно развитие.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Новото издание на нетуъркинг формата „Сутрешно кафе със СЖББ“ предстои на 5-ти декември
Нa 5-ти декември, 2023 г. предстои поредно издание на новия, но вече успешен нетуъркинг формат “Сутрешно кафе със СЖББ”. Темата, която ще дискутират членовете на Съвета и Алумни клуба, е „Дигитализацията в HR дейностите“ и...
Прочетете повече
Участниците в бизнес академията BASE в Перник научиха как се създават и развиват предприемаческите идеи
Модул 2 на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE в гр. Перник, провел се на 15 ноември, бе посветен на темата за развитието на предприемаческата идея. Лекторът Соня Демирева е бивш директор Продажби на Уникредит Булбанк...
Прочетете повече
Съветът на жените в бизнеса в България взе участие в световния конгрес на FCEM в Париж
Съветът на жените в бизнеса в България участва в световния конгрес на FCEM – Femmes Chefs D’Entreprises Mondiales, провел се от 15 до 17 ноември, 2023 г. в Париж. FCEM e първата организация в Европа,...
Прочетете повече