Milena Dragiyska, Women’s network@dbihk

Милена Драгийска се включи в първото издание на Women’s network@dbihk

Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България и член на УС на СЖББ, се включи в дискусиите в първото издание на инициативата Women‘s network@dbihk, организирана от Германо-Българска индустриално-търговска камара.

Целта на събитието, провело се на 18 май в сградата на Интерпред, е да насърчи активната комуникация между дамите-членове на ГБИТК, обмяната на опит и успешните практики в работата им.

Срещата беше открита открита от Н. Пр. Ирене Мария Планк, посланик на Федерална република Германия в България. Тим Курт, президент на ГБИТК и д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК също поздравиха гостите. Инициативата продължи с дискусия с участието на Милена Драгийска, Мая Найденова, вицепрезидент на ГБИТК, Радиана Радева-Херолд и д-р Сийка Кацарова в качеството им на членове на УС на ГБИТК.

„Има не едно и две проучвания в международен план, които доказват, че екипи с по-висока степен на многообразие, като тук говорим не само за полов признак, но и за етнически и възрастов, са много по-иновативни, по-ефективни и по-успешни. Това практикуваме и в Съвета на жените с редица инициативи – Лидерска академия, Академия за равнопоставеност и приобщаване и много други програми, с които насърчаваме младите жени лидери“, каза Милена Драгийска.

В Women‘s network@dbihk дамите ще имат възможност да се срещат и да обменят идеи по различни теми от различни индустрии и йерархични нива. Фокусът ще бъде върху споделянето на добри бизнес примери, взаимното подпомагане, както и създаването на контакти и партньорства извън ГБИТК. Плаформата ще насърчава откриването на нови бизнес възможности, взаимната подкрепа и създаването на хъб за интелигентни, талантливи и ориентирани към бъдещето жени.

Поредицата от събития на Women‘s network@dbihk ще бъдат насочени към професионалния успех на жените, ще предоставят на участниците интересни възможности за създаване на бизнес контакти, професионално и личностно развитие.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Второто издание на “СЖББ Калейдоскоп” предстои на 25 април
Второто издание на нетуъркинг събитието “СЖББ Калейдоскоп”, което дава възможност на 10 компании-членове на организацията да предстaвят дейността си, ще се проведе на 25 април от 17:00 до 19:30 в NV Tower на бул. Г.М....
Прочетете повече
Боряна Манолова от УС на СЖББ ще участва в международната конференция Equal Pay Day
Д-р инж. Боряна Манолова, член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, ще бъде лектор в 15-ата международна конференция Equal Pay...
Прочетете повече
„Даване и получаване на обратна връзка“ е темата на предпоследният модул на Лидерска академия
На 21 и 22 март в Международния център на УниКредит Булбанк се проведе петият модул от юбилейното десето издание на Лидерска академия. Темата – „Даване и получаване на обратна връзка“, водена от Ирена Жотева, управляващ директор...
Прочетете повече