Milena Dragiyska, Women’s network@dbihk

Милена Драгийска се включи в първото издание на Women’s network@dbihk

Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България и член на УС на СЖББ, се включи в дискусиите в първото издание на инициативата Women‘s network@dbihk, организирана от Германо-Българска индустриално-търговска камара.

Целта на събитието, провело се на 18 май в сградата на Интерпред, е да насърчи активната комуникация между дамите-членове на ГБИТК, обмяната на опит и успешните практики в работата им.

Срещата беше открита открита от Н. Пр. Ирене Мария Планк, посланик на Федерална република Германия в България. Тим Курт, президент на ГБИТК и д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК също поздравиха гостите. Инициативата продължи с дискусия с участието на Милена Драгийска, Мая Найденова, вицепрезидент на ГБИТК, Радиана Радева-Херолд и д-р Сийка Кацарова в качеството им на членове на УС на ГБИТК.

„Има не едно и две проучвания в международен план, които доказват, че екипи с по-висока степен на многообразие, като тук говорим не само за полов признак, но и за етнически и възрастов, са много по-иновативни, по-ефективни и по-успешни. Това практикуваме и в Съвета на жените с редица инициативи – Лидерска академия, Академия за равнопоставеност и приобщаване и много други програми, с които насърчаваме младите жени лидери“, каза Милена Драгийска.

В Women‘s network@dbihk дамите ще имат възможност да се срещат и да обменят идеи по различни теми от различни индустрии и йерархични нива. Фокусът ще бъде върху споделянето на добри бизнес примери, взаимното подпомагане, както и създаването на контакти и партньорства извън ГБИТК. Плаформата ще насърчава откриването на нови бизнес възможности, взаимната подкрепа и създаването на хъб за интелигентни, талантливи и ориентирани към бъдещето жени.

Поредицата от събития на Women‘s network@dbihk ще бъдат насочени към професионалния успех на жените, ще предоставят на участниците интересни възможности за създаване на бизнес контакти, професионално и личностно развитие.

Споделяне

Коментари

Последни новини

43 дами предприемачи бяха отличени в деветото издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Сертификатите за завършване бяха връчени на участничките лично от кмета на столицата Йорданка Фандъкова 08 юни 2023 г., София На официална церемония в град София 43 дами се дипломираха в деветото издание на Лидерска академия...
Прочетете повече
Програмите на СЖББ в подкрепа на жените лидери бяха основна тема за дискусия на работен обяд с посланичката на Финландия в България
Насърчаване на дамското лидерство и подкрепа на кариерното развитие на млади и талантливи българи, така че да изберат да останат и да се развиват в страната, са приоритети в обучителните програми на Съвета на жените...
Прочетете повече
Темата за цените и ценообразуването бе акцентът на поредния модул на Бизнес академията за предприемачи в Благоевград 
Коя е добрата цена и как да я определяме? На тези два фундаментални въпроса получиха отговор бъдещите предприемачи от Благоевград по време на поредния модул от BASE академията.  Темата бе изключително полезна и провокира голям...
Прочетете повече