СЖББ и Австрийската асоциация на жените подписаха меморандум за сътрудничество

Съветът на жените в бизнеса в България и австрийската асоциация на жените „Frau in der Wirtschaft“ подписаха меморандум за сътрудничество днес, 10 ноември. Това се случи в Международен център на УниКредит Булбанк в присъствието на членове на двете организации и представители на партньорски организации.

Меморандумът ще насърчи развитието на търговските отношения между България и Австрия и възможностите за бизнес между членовете на двете дамски организации.

Австрийскатя делегация от 45 бизнес дами включва дами, управляващи бизнеси в сферата на медии и реклама, хранително-вкусова промишленост, туризъм, управленски и консултантски услуги и други. Те са в София по покана на Tърговския отдел на Австрийското посолство.

Цветанка Минчева, Главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк и председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България, сподели с дамите подробности за инициативите, които организацията развива, включително програми за насърчаването на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции, подкрепа на младите специалисти, за реализиране на потенциала им в България и развитие на проекти с цел утвърждаване на бизнеса и развитие на таланти в различни бизнес сфери.

„Вълнуваме се да сме в България и ще работим за установяване на бизнес контакти и обмяна на опит“, каза Марта Шулц, Ръководител на Австрийската делегация и Вицепрезидент на Австрийската бизнес асоциация. Австрийската асоциация тази година празнува 40-годишен юбилей от създаването.

Поздравителни думи към участниците в събитието казаха още Михаел Новотни, Директор Международен Център, УниКредит Булбанк и Филип Купфер, търговски съветник към посолството на Австрия и ръководител на Advantage Austria в България. „От изключителна важност е жените да имат повече възможности за изграждане на мрежа от контакти, както формална, така и неформална. Това е ключов фактор за успеха“, завърши Купфер.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Първото издание на програма GRACE срещна 10 момичета от фондация „Арете“ с бизнеса
На 9 февруари се проведе първото издание на програма GRACE /Girls, Roma ambassadors for corporate empowerment/, която даде възможност на 10 момичета (ученици и студенти), преминали обучение във младежката фондация „Арете“, да гостуват в офисите...
Прочетете повече
Представители на СЖББ обсъдиха ползотворното българо – румънско сътрудничество в различни области с н. пр. Бръндуша Йоана Предеску
Миналата седмица Цветанка Минчева, председател на СЖББ, представители на управителния съвет и работните групи на организацията участваха в работна среща с румънската посланичка у нас – н. пр. Бръндуша Йоана Предеску. Дамите обсъдиха ползотворното икономическо...
Прочетете повече
Ползите от многообразието беше темата на втория модул на Академия за “Многообразие, равнопоставеност и приобщаване”
С примери и добри практики от работата си д-р Шърли Ноулс, главен директор „Разнообразие и приобщаване“ в технологичната компания Progress, Жаклин Цочева – директор „Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие“ в Кока-Кола ХБК България...
Прочетете повече