СЖББ и Австрийската асоциация на жените подписаха меморандум за сътрудничество

Съветът на жените в бизнеса в България и австрийската асоциация на жените „Frau in der Wirtschaft“ подписаха меморандум за сътрудничество днес, 10 ноември. Това се случи в Международен център на УниКредит Булбанк в присъствието на членове на двете организации и представители на партньорски организации.

Меморандумът ще насърчи развитието на търговските отношения между България и Австрия и възможностите за бизнес между членовете на двете дамски организации.

Австрийскатя делегация от 45 бизнес дами включва дами, управляващи бизнеси в сферата на медии и реклама, хранително-вкусова промишленост, туризъм, управленски и консултантски услуги и други. Те са в София по покана на Tърговския отдел на Австрийското посолство.

Цветанка Минчева, Главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк и председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България, сподели с дамите подробности за инициативите, които организацията развива, включително програми за насърчаването на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции, подкрепа на младите специалисти, за реализиране на потенциала им в България и развитие на проекти с цел утвърждаване на бизнеса и развитие на таланти в различни бизнес сфери.

„Вълнуваме се да сме в България и ще работим за установяване на бизнес контакти и обмяна на опит“, каза Марта Шулц, Ръководител на Австрийската делегация и Вицепрезидент на Австрийската бизнес асоциация. Австрийската асоциация тази година празнува 40-годишен юбилей от създаването.

Поздравителни думи към участниците в събитието казаха още Михаел Новотни, Директор Международен Център, УниКредит Булбанк и Филип Купфер, търговски съветник към посолството на Австрия и ръководител на Advantage Austria в България. „От изключителна важност е жените да имат повече възможности за изграждане на мрежа от контакти, както формална, така и неформална. Това е ключов фактор за успеха“, завърши Купфер.

Споделяне

Коментари

Последни новини

СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със...
Прочетете повече
13 менторски двойки се включиха в третото издание на програмата „Incredible Us – Успешни заедно“
След шест месеца на интензивна работа и обучения 13 менторски двойки завършиха съвместната програма на Съвета на жените в бизнеса в България и HPE Women at Work Bulgaria – “Incredible Us – Успешни заедно”. Третото...
Прочетете повече
Пазарно проучване, ценови тактики и маркетинг бяха темите на лекциите в BASE в края на април
Как се прави пазарно проучване? Как да определим цените на стоките и услугите, които предлагаме? Как да изградим и популяризираме собствен бранд? Отговорите на тези ключови бизнес въпроси, част от програмата на BASE – Благоевград,...
Прочетете повече