СЖББ и Австрийската асоциация на жените подписаха меморандум за сътрудничество

Съветът на жените в бизнеса в България и австрийската асоциация на жените „Frau in der Wirtschaft“ подписаха меморандум за сътрудничество днес, 10 ноември. Това се случи в Международен център на УниКредит Булбанк в присъствието на членове на двете организации и представители на партньорски организации.

Меморандумът ще насърчи развитието на търговските отношения между България и Австрия и възможностите за бизнес между членовете на двете дамски организации.

Австрийскатя делегация от 45 бизнес дами включва дами, управляващи бизнеси в сферата на медии и реклама, хранително-вкусова промишленост, туризъм, управленски и консултантски услуги и други. Те са в София по покана на Tърговския отдел на Австрийското посолство.

Цветанка Минчева, Главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк и председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България, сподели с дамите подробности за инициативите, които организацията развива, включително програми за насърчаването на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции, подкрепа на младите специалисти, за реализиране на потенциала им в България и развитие на проекти с цел утвърждаване на бизнеса и развитие на таланти в различни бизнес сфери.

„Вълнуваме се да сме в България и ще работим за установяване на бизнес контакти и обмяна на опит“, каза Марта Шулц, Ръководител на Австрийската делегация и Вицепрезидент на Австрийската бизнес асоциация. Австрийската асоциация тази година празнува 40-годишен юбилей от създаването.

Поздравителни думи към участниците в събитието казаха още Михаел Новотни, Директор Международен Център, УниКредит Булбанк и Филип Купфер, търговски съветник към посолството на Австрия и ръководител на Advantage Austria в България. „От изключителна важност е жените да имат повече възможности за изграждане на мрежа от контакти, както формална, така и неформална. Това е ключов фактор за успеха“, завърши Купфер.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Новото издание на нетуъркинг формата „Сутрешно кафе със СЖББ“ предстои на 5-ти декември
Нa 5-ти декември, 2023 г. предстои поредно издание на новия, но вече успешен нетуъркинг формат “Сутрешно кафе със СЖББ”. Темата, която ще дискутират членовете на Съвета и Алумни клуба, е „Дигитализацията в HR дейностите“ и...
Прочетете повече
Участниците в бизнес академията BASE в Перник научиха как се създават и развиват предприемаческите идеи
Модул 2 на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE в гр. Перник, провел се на 15 ноември, бе посветен на темата за развитието на предприемаческата идея. Лекторът Соня Демирева е бивш директор Продажби на Уникредит Булбанк...
Прочетете повече
Съветът на жените в бизнеса в България взе участие в световния конгрес на FCEM в Париж
Съветът на жените в бизнеса в България участва в световния конгрес на FCEM – Femmes Chefs D’Entreprises Mondiales, провел се от 15 до 17 ноември, 2023 г. в Париж. FCEM e първата организация в Европа,...
Прочетете повече