Съвет на Жените в бизнеса в България

 Мария Панайотова Панайотова

Обичам да съм ангажирана непрекъснато, но основно с инициативи и дейности, които ме вълнуват и ми помагат да се развивам емоционално и професионално.  Имам магистърски степени по Българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“ и Връзки с обществеността в СУ „Св. Климент Охридски“. Опитът ми в сферата на комуникациите, маркетинга, културния мениджмънт е близо 20-годишен. Като един от организаторите на европейската инициатива Нощ на театрите в България имам поглед върху културния живот не само в София, но и в повечето по-големи български градове. Бях консултант на организации като „Фортисимо Фамилия“, „Три Беарс Ентъртеймънт“ и др.  Професионалният ми опит започна на 19 години, когато се присъединих към пловдивския екип на Дарик Радио. В момента поддържам журналистическата „тръпка“ на свободна практика като автор в две културни издания – сп. Култура и Портал Култура, а интересът ми е фокусиран върху театралните продукции и творците, които случват театъра в България (https://kultura.bg/author/188-mariya-panaiotova). 

В продуцентският свят попаднах случайно, още като част от екипа на The Smarts и постепенно се ориентирах изцяло в тази сфера. Вече 5 години съм Продуцент в SHOOT, където животът е вълнуващ, динамичен, понякога непредсказуем и е истинско предизвикателство за мен. 

Анелия Стоянова

От повече от 20 години се занимавам с комуникации, като през последните 8 години съм управляващ партньор на медийна агенция IQ Media, част от водещата независима комуникационна група The Smarts. Имам богат и локален международен опит в областта на маркетинга и рекламата. Повече от 12 години съм била част от екипите на на международни медийни вериги, 2 от които като Медия Директор.Имам опит и в централния маркетинг екип на немски финансов холдинг с 18 банки и финансови институции.

През 2015 г. заедно с партньори създадох и управлявам независимата медийна агенция IQ Media.

Притежавам бакалавърска степен „Връзки с обществеността“ от ФЖМК към СУ и съм дипломиран магистър по Мениджмънт към The University of Sheffield.