„АКВАБАР“ ООД е първата и единствената фирма в България, която извършва студена пастьоризация на храни и напитки под високо налягане. С високо хидростатично налягане до 6000 бара се отстраняват всички патогени в хранителните продукти (листерия, салмонела, ешерихия коли и др.). Технологията се прилага върху вече опаковани продукти и осигурява най-високо ниво на безопасност. Същевременно свежестта, витамините и хранителните качества на продуктите се запазват. Срокът на годност се удължава, като отпада нуждата от влагане на добавки и консерванти. Резултатът е безопасен хранителен продукт със запазено качество, удължен срок на годност и чист етикет.
„АКВАБАР“ ООД работи с производители от различни хранително-вкусови сектори, като предоставя услугата за студена пастьоризация на техните продукти, вкл. месни продукти, мокри салати и разядки, готови храни, напитки и други.
Коментари