Aglika

AГЛИКА е семейна компания, създадена през 1968 г. като текстилен и мебелен производител. Стартирали като специалисти в производството на висококачествени хавлиени кърпи, разширихме асортимента през годините, като въведохме технологични линии за производство на различни видове одеала, а от 2016-а – и на постелъчно бельо. Всички продуктови групи се характеризират с вътрефирмено “ноу-хау” и революционни иновации в параметрите на изделията, с което компанията ни придоби позиции на предпочитан и ценен производител в Европа и Америка. 

Представител в Съвета на жените в бизнеса в България е Елица Петкова, маркетинг директор Аглика Трейд ООД.

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е изцяло българска строително-инвестиционнакомпания, работеща в София и за София от 1993 г. Позиционирана в най-високия сегмент на пазара на недвижими имоти, тя проектира и реализиражилищни и офис сгради, частни домове и хотели; строи храмове иреконструира културни паметници. Със сгради - синтез на достолепието накласиката и духа на съвремието, с качество над очакванията инепроменимо във времето, със следване на принципитена устойчиваархитектура, АРТЕКС съчетава интересите на околната среда и на града,неизменно служейки на човешкото щастие.

Представител в Съвета на жените в бизнеса в България е арх. Весела Мирянова – председател на Съвета на директорите - Ареткс Инженеринг АД.

VIALTO Partners

„Виалто Партнърс България“ ЕООД е компания със самостоятелен бизнесза Global Mobility услуги, отделяйки се от "ПрайсуотърхаусКупърс" през2023. Фирмата е мултинационална, представена в повече от 150 странидиректно или чрез подизпълнители. От настоящия им екип от 8 души, 7 садами - дейни, инициативни, енергични и отдадени на работата, иразвитието си, на семействата си и общността.

Представител в Съвета на жените в бизнеса в България е Мина Капсъзова, директор на VIALTO Partners България.

Златна Панега Цимент АД

Групата Титан разполага със съоръжения за производство на цимент в 10страни и има присъствие в повече от 15 страни. С годишен капацитет от 27милиона метрични тона цимент и циментови материали, в компаниятаработят около 5 400 души по целия свят. Групата Титан работи в Българияповече от 10 години, като е инвестирала в модернизации над 130 млн.евро, „Златна Панега цимент” АД е един от основните производители накачествен цимент в страната. Успехът се дължи на използването на най-добрата съществуваща производствена технология и ноу-хау. Дейността на„Златна Панега цимент АД” допринася към подобряването на стандарта наживот в региона, същевременно подкрепяйки социални и културнидейности, както и опазването на околната среда.

Представител в Съвета на жените в бизнеса в България е Екатерина Шилегарска - мениджър „Опазване на околната среда и устойчиво развитие" в "Златна Панега Цимент" АД.

DXC Technology България

DXC Technology e американска компания с над 130 000 служители цял свят,предоставяща IT услуги на над 6 000 клиента от цял свят. Почтиполовината Fortune 500 компании са нейни клиенти, като и DXC Technologye член на тази престижна класация. В България компанията е най-големиятIT работодател с 4 200 служители с офиси в София и Варна.Позиционирани са като основна и стратегическа локация за глобалнопредоставяне на целия спектър от IT услуги в Европа. Портфолиото ѝобхваща услуги от AI, Security, Cloud&ITO, Workplace support, Analytics,Application development and integration and support, Network, като екипите ѝса способни да предложат решение и консултации, имплементация иподдръжка на всяка ИТ инфраструктура и апликация.

Представител в Съвета на жените в бизнеса в България е Мария Шаркова, управляващ директор на DXC Technology България.

Арте. Док

Aгенция за преводи Арте. Док помага на български и чуждестранни фирми да получат експертен писмен и устен превод на 36 езика при спазен договорен срок и запазена конфиденциалност. Арте. Док е основен доставчик за български преводи на Европейската Комисия и Центъра за преводи към ЕС. Oт 2007 г. членува в Европейската преводаческа асоциация ELIA.

Повечето фирми имат проблем с получаване на преводите в точния срок и в тяхната специфична терминологична област. На база 23 години професионален опит Арте. Док разрешава тези проблеми чрез процедури по европейски преводачески стандарт ISO 17000:2015-05.

Представител в Съвета на Жените в бизнеса в България е Таня Карабашева, управляващ собственик на Арте. Док.

 

ИНТЕРЛАНГ

Помагаме на бизнеса да общува по-добре с клиентите си и да расте в глобална среда.

25-годишна история Повече от 1,5 милиона преведени страници Предоставен устен превод на над 5 000 събития Екип от над 500 професионални преводачи и консултанти  Множество клиенти, сред които ключови институции в България и Европа, корпорации, технологични, фармацевтични и медицински компании

Интерланг - Вашият доверен партньор за преводачески услуги! 

Superbrands Bulgaria 2007

Първа награда за корпоративна и социална отговорност на ББЛФ за малко и средно предприятие, 2021 година

Специална награда "Ингейдж" (Еngage) на ББЛФ, определена от посолството на Великобритания за цялостна ангажираност на служителите в корпоративна кампания в полза на обществото, 2021 година 

Компанията е представлявана от Ани Лександрова, Управител.

Такеда България ЕООД

Такеда България ЕООД е ориентирана към пациентите, иновативна, глобална фармацевтична компания, която е основана преди повече от 240 години в Япония. Понастоящем има присъствие в над 80 държави ирегиони по света. В България тя стъпва през 2008 г. Такеда България насочва своите научни рачработки традиционно в няколко основни области, които са свързани със социално значими заболявания, каквито са онкологичните, хематологичните, редките заболявания, невро науки и гастроентерология. Правим целенасочени инвестиции в плазмени терапии и ваксини.

Компанията е представлявана от Елина Русева, Мениджър "Достъп до пазара".

A1_01_08RED_3_L

А1 България ЕАД

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в ‎България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова ‎и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала, платежни услуги, собствена ‎платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 ‎България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.‎ A1 Group оперира в седем държави и има повече от 24 млн. клиенти. Компанията предлага ‎решения, които улесняват дигиталния начин на живот и свързват хората, компаниите и нещата ‎около нас навсякъде и по всяко време. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на ‎América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света. Компанията е представлявана от Миглена Узунова-Цекова, Старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България‎

Синево България

Нашата медицинска лаборатория предоставя излседвания с най-високолабораторно качество в България. Синево България е дъщерна компания на международната здравна организация Medicover. Групата Medicover  оперира в Европа и Азия вече над 25 години, а в България тази година Синево празнува своята десета годишнина. През това време успяхме да затвърдим позицията си на лоялен здравен партьор в сферата на диагностичните услуги в регионите София, Пловдив и Стара Загора. През месец май отворихме и първата си лаборатория в Бургас, с което продължаваме териториалната си експанзия и целим да осигурим равен достъп до висококачествена медицинска диагностика на всички български пациенти. Представлявани са в Съвета на Жените в бизнеса в България от Петя Истраткова, търговски директор.