Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с партньорски организации в Милано

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) от 23 до 25 юни бяха на посещение във бизнес столицата на Италия – Милано за участие в серия от срещи с партньорски организации, които работят в посока овластяване на жените в света на бизнеса.

Делегацията, водена от председателя на СЖББ – Цветанка Минчева, се срещна с представители на AIDDA Ломбардия, част от водеща италианска организация, която подкрепя и насърчава професионалното развитие на жените предприемачи. През последните три години двете сдружения си партнират, обменяйки опит и добри практики.

Дамите от СЖББ имаха удоволствието да се срещнат и с представители на Valore D, друга авторитетна италианска организация, посветена на насърчаването на равенството между половете и многообразието на работното място. Дискусиите бяха съсредоточени върху успешните инициативи на двете организации и потенциални възможности за сътрудничество.

Благодарни сме за възможността да се свържем с Valore D и да се поучим от техния опит в насърчаването на равенството между половете”, каза Цветанка Минчева след срещата и допълни, че техният богат опит и широк спектър от инициативи имат потенциал за адаптиране и прилагане на подобни програми в България.

Делегацията се включи и в закриващото събитие на менторската програма на Valore D, реализирана в партньорство с Уникредит Груп, на което Цветанка Минчева бе лектор и говори за ролята на жените и икономическата полза от по-активното им включване в по-високите нива на компаниите. Тя сподели и лични истории от опита си като ментор.

Посещението в Милано подчертава ангажимента на СЖББ за насърчаване на международното сътрудничество и създаването на съвместни инициативи и програми, които  могат да са полезни както за жените предприемачи в България, така и в Италия.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с партньорски организации в Милано
Представители на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) от 23 до 25 юни бяха на посещение във бизнес столицата на Италия – Милано за участие в серия от срещи с партньорски организации, които...
Прочетете повече
Над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Емблематичната програма на Съвета на жените в бизнеса в България е подпомогнала кариерното развитие на над 400 жени в бизнеса у нас На официална церемония в София, провела се на 20 юни, над 30 дами...
Прочетете повече