Над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на Лидерска академия „Успяваме в България“

Емблематичната програма на Съвета на жените в бизнеса в България е подпомогнала кариерното развитие на над 400 жени в бизнеса у нас

На официална церемония в София, провела се на 20 юни, над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на безплатната обучителна програма на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) – Лидерска aкадемия „Успяваме в България“. Сертификатите за завършване бяха връчени от Цветанка Минчева, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, инж. д-р Боряна Манолова,  член на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна и Екатерина Кирилова, ръководител на програмата и главен изпълнителен директор на УниКредит Кънсюмър Файненсинг.

Това е 10-то юбилейно издание на Лидерска академия, с което броят на дамите, преминали през нашите обучения надхвърля 400. С тази инициатива ние не само развиваме лидерския потенциал на участничките в нея, но и създаваме силна общност от предприемчиви дами, които имат възможност да си сътрудничат и работят заедно“, откри церемонията Цветанка Минчева.

“За мен всяка церемония по дипломирането на поредния випуск на Лидерска академия е истински повод за радост и гордост. Защото с всяка нова група завършващи виждам как се сбъдва и укрепва една мечта, която стартирахме преди 10 години – да създадем устойчива програма за личностно и професионално развитие за жени с различен опит и бекграунд, обединени от желанието за самоусъвършенстване. Затова и моят призив към всички вас е – не се бойте да мечтаете смело, защото само така можем да променим обществото към по-добро”, сподели Боряна Манолова пред дипломираните участнички в академията в ролята си и на основател на СЖББ и първи председател на УС на организацията.

В края на церемонията Екатерина Кирилова обяви и, че скоро ще бъде дадено началото на кандидатстването за 11-та Лидерска академия.

Лидерската академия „Успяваме в България“ е една от първите и най-успешни инициативи на СЖББ. Програмата включва серия от безплатни обучения, насочени към дами на различни мениджърски позиции и такива, които ръководят собствен бизнес. Обученията се провеждат изцяло доброволно от представители на компаниите – членове на Съвета и имат за цел да подпомогнат участничките към следващите стъпки в професионалното им развитие. Сред темите, които Академията обхваща, са „Емоционална интелигентност“, „Бизнес моделът ТИ“ „Въздействащи презентации в онлайн среда“, „Предприемачество и управление на промяната“ и други.  Академията стартира през 2014 г. и се организира и финансира от УниКредит Булбанк. Тя се реализира в изпълнение на един от основните приоритети на Съвета – да насърчава професионалното развитие на жените в бизнеса, осигурявайки им възможности за качествено обучение, надграждащо техните професионални компетенции. Всички обучения в рамките на програмата са безплатни и всяка година в нея участват активни млади дами, избрани след трудна селекция от кандидати, желаещи да почерпят опит директно от едни от най-успешните бизнес професионалисти в България.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с партньорски организации в Милано
Представители на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) от 23 до 25 юни бяха на посещение във бизнес столицата на Италия – Милано за участие в серия от срещи с партньорски организации, които...
Прочетете повече
Над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Емблематичната програма на Съвета на жените в бизнеса в България е подпомогнала кариерното развитие на над 400 жени в бизнеса у нас На официална церемония в София, провела се на 20 юни, над 30 дами...
Прочетете повече