Стартира второто издание на менторска програма „Incredible Us – Успешни заедно“

През май 2022 стартира второто издание на менторска програма Incredible Us – Успешни заедно“, която Съветът на жените в бизнеса в България осъществява съвместно с ресурсовата група Women at Work, част от Глоубъл Деливъри Център на Хюлет Пакард Ентърпрайз в България. След повече от успешното пилотно издание, което беше наградено с първо място в категория „Инвестиция в Човешкия Капитал и Условия на Труд“ по време на Годишни награди за отговорен бизнес 2021 на БФБЛ, ние продължаваме нашето партньорство.

Менторската програма „Incredible Us – Успешни Заедно“ събира ментори и участници от различни компании, членове на СЖББ и им дава възможност да работят заедно по различни теми и да обменят ценен опит и знания. Тази година в програмата участват 15 двойки, които бяха сформирани по вече утвърден и доказано успешен модел. Те ще работят по теми като иновативно лидерство, управление на проекти и промяната, корпоративна социална отговорност, как да сме успешни в новата дигитална реалност и как да преобразуваме предизвикателствата във възможности. Някои от тези теми бяха предварително зададени, а други участниците идентифицираха сами като интересни и необходими. Разнообразието от професионалисти, идващи от много различни бизнеси, тази година е дори по-голямо. Някои от двойките вече имаха възможността да се запознаят и да открият своите допирни точки, а дори и общи цели, и приоритети.

На 30ти май програмата официално беше открита със събитие в хибриден формат. Част от участниците и членове на УС на СЖББ присъстваха на живо в офиса на HPE в София и имаха възможността да се запознаят и да обменят контакти. Заедно с тези, които се включиха онлайн поставихме началото на това 10 месечно предизвикателство.

По традиция срещата бе открита от инж. Ваня Кънева, Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на СЖББ и Майя Пейчева-Такева Директор „Човешки ресурси“ България и Тунис, HPE и член на УС на СЖББ. Двете представиха програмата и нейните цели, както и споделиха резултати и успехи от пилотното издание.

Събитието продължи с панелна дискусия на тема „Какво да НЕ правите по време на менторството“ с водещ Камелия Мончева, Председател HPE Women at Work България. В нея участие взеха Яна Тонозлиева, Global Operations Support Services Lead, Хюлет Пакард Ентърпрайз и  Милица Зикатанова, Собтвеник и Мениджър „Маркетинг и продажби“, Винарска изба „Вила „Мелник“. И двете дами бяха част от пилотното издание на програмата и споделиха редица факти и интересни истории. От това как реалността понякога се разминава с очакванията ни, до факта, че целите, поставени в началото на менторското партньорство могат да претърпят промяна и в това няма нищо лошо.

Пред участниците стоят 10 месеца на работа, в които да развиват своя потенциал и да постигат зададените си цели. Няколко пъти по време на срещата беше казано, че менторството може да бъде една магия и заряда на участниците в него е нещото, което я създава. Летвата, поставена пред всеки един участник е висока, но с готовността и нетърпението, с които влизат в тази програма, вярваме, че биха могли да я стигнат и дори надскочат.

На финала на срещата организаторите отправиха апел към участниците: „Направете така, че това менторство да работи за вас! Работете върху вашите приоритети, за да можете да погледнете голямата картина. Влизайте подготвени и отворени във всяка една среща и споделяйте помежду си.“

Пожелаваме успех на всички и с любопитство ще следим развитието и резултатите, които всяка менторска двойка ще постигне.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Рекорден брой млади таланти завършиха Националната стажантската инициатива на СЖББ
Деветото издание на програмата се проведе с подкрепата на A1 Близо 100 стажанти от 15 водещи български и международни компании се включиха в деветото издание на Национална стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на...
Прочетете повече
Първото издание на „СЖББ Калейдоскоп“ ще представи 10 компании-членове на Съвета на жените в бизнеса в България
По време на събитието фирмите ще имат възможност да представят най-добрите си проекти и дейността си на самостоятелен щанд    На 3 октомври, от 17:00 до 19:30 часа, в NV Tower на бул. Г.М. Димитров...
Прочетете повече
Съвместна благотворителна кампания на СЖББ и УниКредит Булбанк ще подкрепи децата на Украйна за първия учебен ден
По-малко от месец остава до началото на новата учебна година, което винаги е наситено с много вълнение, трепет и емоции за децата, учителите и родителите. И за да има повече усмивки на 15-ти септември, заедно...
Прочетете повече