Съветът на жените в бизнеса в България проведе дискусионен форум на тема „Градивната сила на жените в бизнеса и обществото”

Събитието бе на 26.06.2021г. в старопрестолната столица Велико Търново с любезното домакинство на г-жа Дарина Стоянова и фирма ПРЕСТИЖ, а специален гост беше г-н Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново.

Нашият форум днес е своеобразна трибуна за успехите на жените и тяхната градивна сила, както в бизнеса, така и в обществото. Благодаря на дамите от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) за инициативата да гостуват на ПРЕСТИЖ и на дамите, гости от Велико Търново, за готовността им да разкажат за своя опит и мотивация за успех“, сподели в своето приветствие Дарина Стоянова, изпълнителен директор на ПРЕСТИЖ и член на управителния съвет на СЖББ.

„Щастлива съм, че в ПРЕСТИЖ жените са 66% от всички служители, а процентът жени на висши мениджърски позиции е още по-висок – 75%. Компанията осигурява работна среда за свободно и открито изразяване на идеи, мнения и вярвания. Създаваме възможности за всеки, независимо от пол, раса и образование – да работи, да се развива, да допринася и да се чувства значим“.

Д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и Главен изпълнителен директор на Siemens за България и Северна Македония, поздрави всички участници от името на организацията и сподели: „Във Велико Търново се чувствам като у дома си. Не само, защото сме добре приети, а защото идеите, които защитаваме като организация, са признати и от общината. За времето от последното ни гостуване в града смело можем да се похвалим, че развихме нови програми и инициативи в подкрепа на дамите и тяхното професионално развитие. За нас е важно младите жени днес да получат по-голямо самочувствие, доказвайки се професионално и да вярват повече в себе си“

Приветствие към всички присъстващи дами и господа на форума направи и инж. Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново: „Добре дошли в историческата и духовна столица на България – Велико Търново! Градът е свързан с държавността от основаването на Втората българска държава, през приемането на Търновската конституцията и обявяването на Независимостта на България. Икономическото развитие, наравно с туризма, който представлява 47% от БВП на общината, е също от ключово значение за града и благодаря на компаниите, които са представени днес и с които сме имали възможността да си сътрудничим устойчиво през годините“.

Фокусът на дискусионния форум „Градивната сила на жените в бизнеса и обществото” беше върху жените от Велико Търново. Специални гости бяха изтъкнати дами от града: г-жа Снежана Данева-Иванова, заместник-кмет „Финанси” на Община Вeлико Търново; г-жа Кина Котларска, директор на най-голямото училище във Велико Търново СУ „Емилиян Станев”, г-жа Нелина Църова, директор дирекция “Култура, туризъм и международни дейности” в Община Велико Търново, г-жа Силвия Георгиева, директор финанси и реклама във вестник „Борба” – най-голямата медия в региона, и д-р Сибила Маринова, началник на реанимацията в най-голямата общинска болница във Велико Търново, която отправи видео обръщение към гостите.

Силно емоционални и въздействащи бяха изказванията на всички дами, а в заключение гостите се обединиха около това, че високата професионална етика, самочувствието, увереността и желанието за развитие са ключовите компетенции, които са в основата на успеха и градивната сила на жените днес.

В заключителната част на събитието участниците поеха ангажимент, че ще обединят усилия за организиране и провеждане на обучителната програма BASE – Бизнес Акедемия за стартиращи предприемачи и във Велико Търново през месец септември 2021г. Програмата е инициатива на Фондация „Америка за България“ и се осъществява от СЖББ, като представлява безплатна обучителна програма, която следва модел, разработен в САЩ. Лекторите са успешни предприемачи, които безвъзмездно отделят от времето си, за да споделят своя опит и знания с бъдещите предприемачи и лидери на България и света.

Форумът беше официално закрит с изпълнение на младите и талантливи музиканти от Junior Band, възпитаници на  СУ „Емилиян Станев”, Велико Търново.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Рекорден брой млади таланти завършиха Националната стажантската инициатива на СЖББ
Деветото издание на програмата се проведе с подкрепата на A1 Близо 100 стажанти от 15 водещи български и международни компании се включиха в деветото издание на Национална стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на...
Прочетете повече
Първото издание на „СЖББ Калейдоскоп“ ще представи 10 компании-членове на Съвета на жените в бизнеса в България
По време на събитието фирмите ще имат възможност да представят най-добрите си проекти и дейността си на самостоятелен щанд    На 3 октомври, от 17:00 до 19:30 часа, в NV Tower на бул. Г.М. Димитров...
Прочетете повече
Съвместна благотворителна кампания на СЖББ и УниКредит Булбанк ще подкрепи децата на Украйна за първия учебен ден
По-малко от месец остава до началото на новата учебна година, което винаги е наситено с много вълнение, трепет и емоции за децата, учителите и родителите. И за да има повече усмивки на 15-ти септември, заедно...
Прочетете повече