Компании – членове на СЖББ посрещнаха 10 момичета от фондация Арете във второто издание на програма GRACE

Две от участничките в първото издание на GRACE вече са част от екипа на компании, членуващи в Съвета

На 14 юни се проведе второто издание на съвместната инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България и младежка фондация „Арете“ – GRACE (Girls, Roma ambassadors for corporate empowerment). Свързвайки момичета от ромската общност с бизнеса, програмата цели да вдъхнови и подкрепи младите дами да продължат образованието си и да се развиват професионално.

GRACE отново даде възможност на 10 момичета – студентки и ученички в горните класове, разделени по двойки, да прекарат половин работен ден в една от компаниите – членове на СЖББ – Siemens, HPE, Progress, EY и Nestle. Те научиха повече за бизнеса, професионалните възможности за развитие, които предоставя всяка от фирмите, запознаха се и с личните истории за кариерното израстване на специалисти от екипите.

Във втората част на целодневната програма момичетата се включиха в закриващото събитие, организирано от дамите от Алумни клуба на СЖББ. С много вълнение те споделиха впечатленията си от инициативата и почерпиха още ценни знания и опит от последвалия уъркшоп с участието на успешни дами в бизнеса.

На финала на динамичния ден Гергана Иванова, член на УС на СЖББ и управляващ партньор в комуникационна група The Smarts, връчи на младите дами сертификати за участие и ги насърчи винаги да се борят за мечтите си.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с партньорски организации в Милано
Представители на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) от 23 до 25 юни бяха на посещение във бизнес столицата на Италия – Милано за участие в серия от срещи с партньорски организации, които...
Прочетете повече
Над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Емблематичната програма на Съвета на жените в бизнеса в България е подпомогнала кариерното развитие на над 400 жени в бизнеса у нас На официална церемония в София, провела се на 20 юни, над 30 дами...
Прочетете повече