EWOB и СЖББ обединяват сили за равенството между половете при вземането на решения

European Women on Board и Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) имат удоволствието да обявят началото на тяхното сътрудничество. Водени от обща цел, двете организации ще подкрепят взаимно работата си за увеличаване на половото разнообразие в корпоративното ръководство.

„Бихме искали да приветстваме СЖББ в общността на EWOB. Сътрудничеството между местни асоциации, като СЖББ, работещи на национално ниво, и EWOB, работещи на европейско ниво, е най-ефективният начин за обмен на най-добри практики и взаимно вдъхновение за създаване на устойчива промяна“, каза Кристен Андерсън, главен изпълнителен директор на EWOB.

„Съветът на жените в бизнеса в България” е сдружение, осъществяващо дейност в обществена полза, чиито основни цели са утвърждаване и популяризиране на добрите практики и програми за насърчаването на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции, подкрепа на младите специалисти, за реализиране на потенциала им в България и развитие на проекти с цел утвърждаване на бизнеса и развитие на таланти в различни бизнес сфери.

Със своите над 150 корпоративни и индивидуални членове, сдружението обединява водещи мениджъри със солиден опит в областта на управлението и корпоративната култура, технологиите и образованието, които застават със своето име и експертиза зад инициативите на Съвета.”

„Вече 10 години Съветът на жените в бизнеса в България работи активно и допринася за женското лидерство и развитието на младите хора. В годината на нашия юбилей ние с радост влизаме в това партньорство с EWOB, водени от нашите общи цели, както и от нашето убеждение, че обединявайки нашия опит и умения, можем да постигнем още повече, за да подкрепим следващите поколения жени лидери”, коментира Цветанка Минчева, председател на СЖББ.

За European Women on Boards (EWOB)

Чрез своите персонализирани програми и индивидуални членства, EWOB подкрепя жени, които търсят следващата си позиция в борда на директорите или C-Suite. Със своята изследователска и застъпническа работа EWOB също така ангажира европейски лидери да внесат по-голямо полово разнообразие при вземането на решения в компании в цяла Европа.

Посетете europeanwomenonboards.eu, за да научите повече

Индивидуалните членове на СЖББ могат да се възползват от ексклузивна отстъпка за членство в EWOB. Не се колебайте да се свържете с communication@europeanwomenonboards.eu за повече информация.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Националнo проучване показва, че половината от българите смятат, че двата пола не са равнопоставени в професионално отношение
По повод 10 годишнината на Съвета на жените в бизнеса в България:  Националнo проучване показва, че половината от българите смятат, че двата пола не са равнопоставени в професионално отношение Чрез инициативите си организацията продължава да...
Прочетете повече
Поредица от вдъхновяващи модули в новата Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”.
Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване” обединява участници от големи компании и НПО организации. В последните седмици те получиха теоретични и практически примери от водещи специалисти в областта.  Д-р Шърли Ноулс, главен директор по приобщаване...
Прочетете повече
За втора поредна година СЖББ удостоени с Отличителния знак на МТСП за равнопоставеност
Националният съвет по равнопоставеност на жените и мъжете към МС присъди за втора поредна година на Съвета на жените в бизнеса в България отличителния знак за значими постижения в ефективното изпълнение на политиката по равнопоставеност...
Прочетете повече