EWOB и СЖББ обединяват сили за равенството между половете при вземането на решения

European Women on Board и Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) имат удоволствието да обявят началото на тяхното сътрудничество. Водени от обща цел, двете организации ще подкрепят взаимно работата си за увеличаване на половото разнообразие в корпоративното ръководство.

„Бихме искали да приветстваме СЖББ в общността на EWOB. Сътрудничеството между местни асоциации, като СЖББ, работещи на национално ниво, и EWOB, работещи на европейско ниво, е най-ефективният начин за обмен на най-добри практики и взаимно вдъхновение за създаване на устойчива промяна“, каза Кристен Андерсън, главен изпълнителен директор на EWOB.

„Съветът на жените в бизнеса в България” е сдружение, осъществяващо дейност в обществена полза, чиито основни цели са утвърждаване и популяризиране на добрите практики и програми за насърчаването на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции, подкрепа на младите специалисти, за реализиране на потенциала им в България и развитие на проекти с цел утвърждаване на бизнеса и развитие на таланти в различни бизнес сфери.

Със своите над 150 корпоративни и индивидуални членове, сдружението обединява водещи мениджъри със солиден опит в областта на управлението и корпоративната култура, технологиите и образованието, които застават със своето име и експертиза зад инициативите на Съвета.”

„Вече 10 години Съветът на жените в бизнеса в България работи активно и допринася за женското лидерство и развитието на младите хора. В годината на нашия юбилей ние с радост влизаме в това партньорство с EWOB, водени от нашите общи цели, както и от нашето убеждение, че обединявайки нашия опит и умения, можем да постигнем още повече, за да подкрепим следващите поколения жени лидери”, коментира Цветанка Минчева, председател на СЖББ.

За European Women on Boards (EWOB)

Чрез своите персонализирани програми и индивидуални членства, EWOB подкрепя жени, които търсят следващата си позиция в борда на директорите или C-Suite. Със своята изследователска и застъпническа работа EWOB също така ангажира европейски лидери да внесат по-голямо полово разнообразие при вземането на решения в компании в цяла Европа.

Посетете europeanwomenonboards.eu, за да научите повече

Индивидуалните членове на СЖББ могат да се възползват от ексклузивна отстъпка за членство в EWOB. Не се колебайте да се свържете с communication@europeanwomenonboards.eu за повече информация.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Рекорден брой млади таланти завършиха Националната стажантската инициатива на СЖББ
Деветото издание на програмата се проведе с подкрепата на A1 Близо 100 стажанти от 15 водещи български и международни компании се включиха в деветото издание на Национална стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на...
Прочетете повече
Първото издание на „СЖББ Калейдоскоп“ ще представи 10 компании-членове на Съвета на жените в бизнеса в България
По време на събитието фирмите ще имат възможност да представят най-добрите си проекти и дейността си на самостоятелен щанд    На 3 октомври, от 17:00 до 19:30 часа, в NV Tower на бул. Г.М. Димитров...
Прочетете повече
Съвместна благотворителна кампания на СЖББ и УниКредит Булбанк ще подкрепи децата на Украйна за първия учебен ден
По-малко от месец остава до началото на новата учебна година, което винаги е наситено с много вълнение, трепет и емоции за децата, учителите и родителите. И за да има повече усмивки на 15-ти септември, заедно...
Прочетете повече