Съветът на жените в бизнеса в България и А1 развиват млади лидери

Участниците в young.LEADERS.talk 2019, част от петото издание на Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“, ще имат възможност да се включат безплатно в 5 обучения и да се запознаят с реалната бизнес среда в 5 български компании.

 

С още по-интересна и практически насочена програма започна петото издание на Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България в партньорство с А1. Целта на young.LEADERS.talk 2019 е да помогне на най-младите бъдещи професионалисти да надградят своите качества и умения, да навлязат в света на бизнеса и да получат информация за възможностите за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България.

DSC_9102Най-мащабната кампания, насочена към задържането на младите хора в страната, бе официално открита вчера в София в присъствието на ръководството и членове на Съвета, представители на А1 България и участниците в young.LEADERS.talk 2019 – 28 младежи, които са стажанти в компании-членове на Съвета.

„Задържането на младите хора в страната чрез създаването на максимални възможности за обучение и успешен старт в кариерата е един от най-важните приоритети за нашата организация. Затова вече пет години не спираме да работим над това и непрекъснато търсим все по-добри и интересни възможности за младите хора, чрез които те да имат възможност да се докоснат до реалния бизнес и да добият максимално много и полезни знания от практиката. Стажът е много подходящ начин за това и всички компании – членове на Съвета, всяка година с удоволствие приемаме инициативни млади хора, желаещи да учат и да се развиват. Тази година предлагаме още по-интересна и практически насочена програма и обучения, насочени към конкретни меки умения и практически знания“, коментира по повод петото издание на Стажантската инициатива д-р инж. Боряна Манолова – председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и главен изпълнителен директор на Siemens България.

DSC_9127„А1 България има специален фокус върху младите хора като през последните повече от 15 години развива и надгражда стажантската си програма. До момента в компанията на стаж са били над 1000 студенти от различни университети в България и чужбина, а близо 30% от тях годишно остават на работа като служители. Тази година инициирахме три нови програми, насочени към ученици и студенти. Поканихме ученици от професионални гимназии с фокус телекомуникации да проведат практиката си при нас като предоставяме възможност на най-добрите да останат на стаж/работа след това. Стартирахме „А1 Лятна академия“ – една съвсем нова програма за студенти, които участваха в ИТ Хакатон, Маркетинг Олимпиада и други състезания, организирани от университетите съвместно с нас. Най-добрите отличихме с награди и покана за стаж в нашата компания. В момента те работят по реални проекти от бизнеса и участват активно в създаването на нови продукти и услуги от страната на маркетинга или технологиите. Третата ни програма за активно включване на младите хора в бизнеса е Стажантската инициатива на Съвета на жените, с който си сътрудничим, споделяйки общи ценности за бъдещето на студентите у нас и възможностите, които имат, за да останат в България. Ние, в А1, вярваме, че младите хора носят необходимия заряд за промяна и енергията за осъществяването й, затова активно ги подкрепяме.“, заяви в приветствие към младежите от young.LEADERS.talk 2019 г-жа Миглена Узунова-Цекова – член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и старши директор „Човешки ресурси“ в А1 България.

DSC_9335 DSC_9411DSC_9437

Веднага след официалното откриване започна и първото от обученията в young.LEADERS.talk 2019 – по презентационни умения. Борис Христов от 365labs, влязъл в класацията на Forbes „30 под 30” за 2018 г. и отличен с Microsoft MVP (Most Valuable Professional) награда за заслугите си в презентационната и PowerPoint общност, въведе младежите в изкуството на изграждането на успешна презентация. По интересен и вълнуващ начин той им представи какво е най-важното за структурата и успеха на една презентация и как да съчетават емоции и факти, да задържат интереса, да спечелят доверието и да влияят на аудиторията.

В рамките на 5 седмици младежите ще имат възможност да се включат напълно безплатно в общо 5 обучения. Следващите в програмата са посветени на умението да говорят въздействащо, да управляват проекти, да правят кариера без стрес и да подготвят професионално CV. Инициативата включва също посещение в офисите и производствата на 5 водещи компании, където стажантите ще се запознаят с дейността им на практика и ще добият представа за реалната бизнес среда.

Информация за Националната стажантска инициатива и програмата young.LEADERS.talk можете на да намерите на сайта www.internships.womeninbusiness.bg

###

„Съветът на жените в бизнеса в България” е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Негови членове са водещи мениджъри и представители на компании и организации у нас. Сред целите на Съвета са разпространяване на добрите практики и програми за насърчаване на професионално развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърските позиции; развитие и утвърждаването на професионалните ценности в гражданското общество, образованието, науката, културата, техниката и технологиите; подкрепа за младите специалисти и таланти да реализират потенциала си в България и подпомагане на младежи в неравностойно социално положение в тяхното образование.

 

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на 5 милиона клиенти. През 2018 г. A1 България отчита приходи от 446,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 138 милиона евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1 Bulgaria), Беларус (velcom), Хърватия (A1 Croatia), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2018 година са 4,47 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,38 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.

 

Повече информация за дейността на Съвета на жените в бизнеса:

Website: https://womeninbusiness.bg/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/council-of-women-in-business-in-bulgaria

Facebook: https://www.facebook.com/CWBB.Bulgaria/

Twitter: https://twitter.com/WomenBusinessBG

Instagram: https://www.instagram.com/womeninbusinessbg/

Споделяне

Коментари

Последни новини

СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със...
Прочетете повече
13 менторски двойки се включиха в третото издание на програмата „Incredible Us – Успешни заедно“
След шест месеца на интензивна работа и обучения 13 менторски двойки завършиха съвместната програма на Съвета на жените в бизнеса в България и HPE Women at Work Bulgaria – “Incredible Us – Успешни заедно”. Третото...
Прочетете повече
Пазарно проучване, ценови тактики и маркетинг бяха темите на лекциите в BASE в края на април
Как се прави пазарно проучване? Как да определим цените на стоките и услугите, които предлагаме? Как да изградим и популяризираме собствен бранд? Отговорите на тези ключови бизнес въпроси, част от програмата на BASE – Благоевград,...
Прочетете повече