СЖББ става част от FCEM

Съветът на жените в бизнеса в България стана част от голямото семейство на FCEM на световния конгрес на организацията в Маракеш вчера. На специално изслушване по време на съвета на Председателите на FCEM, г-жа Цветанка Минчева, председател на борда на директорите на СЖББ представи кандидатурата в резултат на което организацията придоби статут на наблюдател за период от 1 година. След изтичането на тази първа стъпка Българската женска организация ще бъде официално пълноправен и единствен член на FCEM от страната ни. Конгресът в Маракеш се провежда от 2-4 ноември под наслов „Stronger sustainable growth together”. Представители на женската сила в бизнеса от 63 страни участват в ежегодното събиране тази година, на което споделят своя опит и идеи за устойчив растеж в трудните времена на съвременния свет.

„За нас е огромна чест да бъдем част от FCEM, организация с традиции и опит и сме много щастливи, че именно СЖББ ще представлява страната ни в тази организация,“ сподели Цветанка Минчева след изслушването.

В делегацията от СЖББ в Мароко бяха още членовете на УС на СЖББ Ирена Цакова и Гергана Иванова.

FCEM e създадена през 1954 година, в нея членуват 75 страни от 5 континента. Всяка страна е представена от една единствена женска асоциация със силен принос към развитието на бизнеса в страната й.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с партньорски организации в Милано
Представители на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) от 23 до 25 юни бяха на посещение във бизнес столицата на Италия – Милано за участие в серия от срещи с партньорски организации, които...
Прочетете повече
Над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Емблематичната програма на Съвета на жените в бизнеса в България е подпомогнала кариерното развитие на над 400 жени в бизнеса у нас На официална церемония в София, провела се на 20 юни, над 30 дами...
Прочетете повече