Четири компании членове на СЖББ получиха наградата „Бизнес хонорис кауза“

УниКредит Булбанк, Дънди Прешъс Металс, Асарел-Медет АД и Аурубис България АД бяха отличени в инициативата на 24 часа за социално отговорно предприемачество

Четири компании членове на СЖББ – УниКредит Булбанк, Дънди Прешъс Металс, Асарел-Медет АД и Аурубис България АД получиха приза на 24 часа „Бизнес Хонорис кауза“ вчера на церемония в Балната зала на хотел „Интерконтинентал“ в София.

Цветанка Минчева, изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, Гергана Тодорова, ръководител Комуникации в Дънди Прешъс Металс и Ивайло Василев директор “Иновации, планиране и развитие” в Асарел-Медет АД приеха жезъла кадуцей, символ на съзидателната сила и мира, който е статуетката на “Бизнес хонорис Кауза”. За втори път изданието отличава 12 компании, които чрез политиките и програмите си за корпоративна социална отговорност, подобряват обществената среда в България. Официален партньор на събитието е “Kaufland България”.

Цветанка Минчева получи статуетката в категорията „Принос за развитието на образованието“ от министъра на образованието – Галин Цоков. Наградата се присъжда за мащабната благотворителна програма на УниКредит Булбанк с мотото „Банката, която подкрепя всеки да расте“, с която миналата година финансовата институция подпомогна множество значими проекти в областта на образованието, иновациите, културата и изкуството, бизнеса и социалното предприемачество.
„Образованието е основна движеща сила за бъдещето на нашата страна и съм твърдо убедена, че като водеща банка е наша отговорност да разпознаваме и подкрепяме младите таланти в общностите ни, тъй като именно те ще са в основата на прогреса и успеха на България в следващите години. За нас подобни награди са стимул, но и ангажимент да продължим да създаваме възможности за растеж на нашите общности и да подобряваме социалния аспект в съответствие с ESG стратегията ни и цялостния стратегически план на банката“, каза Цветанка Минчева пред гостите на събитието.

„Най-важните ни съвместни проекти с община Крумовград са тези, свързани с повишаване качеството на живот – подобряване на инфраструктурата в границите на общината, инвестиции в сферата на здравеопазването и образованието. Насърчаваме културата и спорта, опазването на местните традиции. С изградения през 2022 г. интерактивен музей на златото в града, който разказва за традициите на древното рударство и показва най-модерните методи на добив, целим да осигурим и повече възможности за туризъм. Сред дългосрочните проекти е фондът за микро, малък и среден бизнес, с който вече сме създали над 100 нови работни места, несвързани с минната дейност“, сподели Гергана Тодорова, ръководител Комуникации в Дънди Прешъс Металс. Тя получи отличието от Иван Георгиев – главен финансов директор и член на УС на “Kaufland България”. Наградата е в категорията „Повишаване качеството на живот в общината“ и се връчва на компанията за ролята й на основен работодател и двигател за възраждането на Крумовград, където се намира най-старият известен златодобивен рудник на Балканите.

Зам.-министърът на иновациите и растежа Мартин Гиков връчи статуетката на 24 часа на Ивайло Василев, директор Иновации, планиране и развитие в Асарел-Медет АД за социалните инвестиции на компанията, с които се повишава качеството на живота в община Панагюрище. „Тази награда е много ценна, защото грижата за обществото и подпомагането на региона на Панагюрище не е просто точка от фирмената политика, а дългогодишна визия, която следваме”, каза Ивайло Василев, приемайки наградата.

Аурубис България АД получи отличието „Бизнес Хонорис Кауза“ за устойчива политика на социални инвестиции и ангажимент към общностите на Средногорието. Компанията е удостоена специално за групата проекти, насочени към развитието на община Златица. Наградата беше връчена от зам.-министъра на икономиката Ирина Щонова на Тим Курт, главен изпълнителен директор на Аурубис България АД и кмета на община Златица – инж. Стоян Генов, поканен от компанията на церемонията, за да приемат отличието заедно.

За наградите „Бизнес хонорис кауза“

В продължение на година на страниците на вестника и в онлайн изданието на “24 часа” са публикувани историите на компании, превърнали добротворчеството в своя кауза. “24 часа” за втори път отличава компаниите 8 категории – човеколюбие и подкрепа на нуждаещи се, повишаване качеството на живот в общината/града, принос за опазване на околната среда, за развитието на образованието, подкрепа за местните общности, развитие на човешкия капитал и условията на труд, принос за развитието на спорта и културата и в развитието на гражданското общество.

Споделяне

Коментари

Последни новини

За трета година СЖББ получи Отличителния знак за значими постижения в политиката по равнопоставеност на жените и мъжете
Председателят на СЖББ, Цветанка Минчева, получи Отличителния знак за значими постижения в изпълнение на политиката по равнопоставеността между половете, който се присъжда на институции, организации и компании от Министерството на труда и социалната политика. Наградата в категорията “Нестопански...
Прочетете повече
Правните аспекти при управление на бизнес, счетоводството на фирмата и човешките ресурси бяха темите в последните модули на BASE – Благоевград
Кои са правните аспекти при създаването и развиването на бизнес, как да управляваме счетоводството на фирмата и човешките ресурси като най-важният капитал на всеки бизнес, бяха темите на модули IX, X и XI в бизнес...
Прочетете повече
СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със специално...
Прочетете повече