В първите три модула на академия BASE – Благоевград участниците научиха кои са основите на успешното предприемачество

Кои са отличителните качества на успешния предприемач, какво превръща добрата предприемаческа идея в печеливш бизнес и защо е важно да имаме бизнес проект – отговори на тези въпроси получиха участниците във второто издание на бизнес академия BASE – Благоевград в първите три модула на програмата.

Лидия Шулева, член на УС на СЖББ и управляващ партньор на „Бизнес Интелект“, откри официално академията с първия модул и мотивиращата си лекция, посветена на „Предприемачеството“.

Вторият, воден от Соня Демирева, административен директор на СЖББ, беше изпълнен с интензивни и вдъхновяващи разговори за развитието на предприемачески идеи. Акцент в лекцията на г-жа Демирева беше BUSINESS MODEL CANVAS, който помогна на курсистите да осмислят стъпките за изграждане на своя бизнес план и да определят ясно целите си.

Александър Грозданов, създател и собственик на Dextrophobia Rooms, бе лектор на третия модул в BASE – Благоевград. Бъдещите предприемачи научиха как да подготвят бизнес проект, как да избегнат най-често допусканите грешки при изготвянето му и къде и как да търсят финансиране на бизнес идеите си.

За лекторите:

Лидия Шулева е бизнес и финансов консултант с повече от 30 години опит. През 1991 г. създава консултантската компания Бизнес Интелект. От 2001 до 2009 е заместник министър председател, министър на труда и социалната политика, министър на икономиката, депутат в Европейския и Българския парламенти. Работила е като съветник на украинското правителство по въпроси свързани с асоциирането към ЕС. От 2009 г. е член на Управителния съвет на Университета на ООН, включващ в структурата си 16 научно-изследователски института от целия свят. Понастоящем е председател на Специализираната комисия по икономическо развитие към Германо-българската индустриално-търговска камара.

Соня Демирева е магистър по икономика и финанси, със специализация “Банки и финансови институции” в УНСС. Има над 20 години трудов стаж като мениджър в голяма международна банка – УниКредит Булбанк. От юли 2022 е административен директор на Съвета на жените в бизнеса в България.

Александър Грозданов следва Компютърни науки във Факултет по математика и информатика в СУ. Започва кариерата си като консултант по ИКТ проекти за телеком оператори, като работи по две години по проекти в Белгия и Молдова. В последните 8 години е съосновател и изпълнителен директор на първите в България стаи на загадките – Dextrophobia Rooms. Програмен лидер е на програма BASE Sofia и подпомага алумни мрежата на програмата.

Споделяне

Коментари

Последни новини

СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със...
Прочетете повече
13 менторски двойки се включиха в третото издание на програмата „Incredible Us – Успешни заедно“
След шест месеца на интензивна работа и обучения 13 менторски двойки завършиха съвместната програма на Съвета на жените в бизнеса в България и HPE Women at Work Bulgaria – “Incredible Us – Успешни заедно”. Третото...
Прочетете повече
Пазарно проучване, ценови тактики и маркетинг бяха темите на лекциите в BASE в края на април
Как се прави пазарно проучване? Как да определим цените на стоките и услугите, които предлагаме? Как да изградим и популяризираме собствен бранд? Отговорите на тези ключови бизнес въпроси, част от програмата на BASE – Благоевград,...
Прочетете повече