Бизнес академия BASE отличи най-успешните начинаещи предприемачи в Благоевград

Най-добрите начинаещи предприемачи на бизнес академия BASE в изданието в Благоевград, организиранo от СЖББ в партньорство с Община Благоевград и подкрепена от Фондация „Америка за България“, бяха наградени на тържествена церемония в зала „22 септември“ на 29 юни. В продължение на три месеца BASE даде възможност на рекордните близо 70 участници да превърнат своите идеи в успешни финансови модели. Tе научиха всичко най-важно и получиха ценни практически съвети от лекторите на СЖББ затова какво им необходимо, за да стартират и развият собствен бизнес.
На финала на програмата пред експертното 5-членно жури в състав – Надя Захариева от Фондация „Америка за България“, Борис Механджийски, директор на Дирекция „Финанси“ към Община Благоевград, Георги Спасов, собственик на CLS Solar Services, Мартина Григорова от SIS Credit и Александър Грозданов от ABLE, бяха представени 17 бизнес проекта, а пет от тях получиха финансова подкрепа да развият мечата си.

Голямата награда на предприемаческата академия и сумата от 4000 лв. беше връчена на Анна Каперска за проекта й „Студио за постпродукция“. Бизнес планът на нейното вече работещо студио за постпродукция на филми надделя над останалите 16 проекта, представени пред журито.

Мариела Филчева получи лично от кмета Илко Стоянов специалната награда на Община Благоевград за иновативния ѝ проект „Лаборатория за детски експерименти JOY“. „Благодаря на организаторите и на всички участници, защото вие сте движещата сила на бизнес академия BASE. За мен беше чест, че станахме част от това събитие, което има за цел да подобри бизнес климата в града“, каза кметът Илко Стоянов, връчвайки отличието.

Оспорваната втора награда беше присъдена на Габриела Тосунова с бизнес идея за парти агенция. Журито не успя да излъчи един фаворит за третото място и то бе поделено между Лидия Аракчиева за проект „Градска хижа „Портала“, Василка Попова с ресторант-каравана край Рилския манастир и Надежда Андонова, която има амбицията да се развива с организиране на курсове по тъкане.

Административният директор на Съвета на жените в бизнеса в България Соня Демирева връчи на всички курсисти, стигнали до финала на академията, сертификати, подчерта, че BASE променя животи и пожела на завършилите академията да преследват и сбъдват мечтите си.

Споделяне

Коментари

Последни новини

За трета година СЖББ получи Отличителния знак за значими постижения в политиката по равнопоставеност на жените и мъжете
Председателят на СЖББ, Цветанка Минчева, получи Отличителния знак за значими постижения в изпълнение на политиката по равнопоставеността между половете, който се присъжда на институции, организации и компании от Министерството на труда и социалната политика. Наградата в категорията “Нестопански...
Прочетете повече
Правните аспекти при управление на бизнес, счетоводството на фирмата и човешките ресурси бяха темите в последните модули на BASE – Благоевград
Кои са правните аспекти при създаването и развиването на бизнес, как да управляваме счетоводството на фирмата и човешките ресурси като най-важният капитал на всеки бизнес, бяха темите на модули IX, X и XI в бизнес...
Прочетете повече
СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със специално...
Прочетете повече