Бизнес академия BASE отличи най-успешните начинаещи предприемачи в Благоевград

Най-добрите начинаещи предприемачи на бизнес академия BASE в изданието в Благоевград, организиранo от СЖББ в партньорство с Община Благоевград и подкрепена от Фондация „Америка за България“, бяха наградени на тържествена церемония в зала „22 септември“ на 29 юни. В продължение на три месеца BASE даде възможност на рекордните близо 70 участници да превърнат своите идеи в успешни финансови модели. Tе научиха всичко най-важно и получиха ценни практически съвети от лекторите на СЖББ затова какво им необходимо, за да стартират и развият собствен бизнес.
На финала на програмата пред експертното 5-членно жури в състав – Надя Захариева от Фондация „Америка за България“, Борис Механджийски, директор на Дирекция „Финанси“ към Община Благоевград, Георги Спасов, собственик на CLS Solar Services, Мартина Григорова от SIS Credit и Александър Грозданов от ABLE, бяха представени 17 бизнес проекта, а пет от тях получиха финансова подкрепа да развият мечата си.

Голямата награда на предприемаческата академия и сумата от 4000 лв. беше връчена на Анна Каперска за проекта й „Студио за постпродукция“. Бизнес планът на нейното вече работещо студио за постпродукция на филми надделя над останалите 16 проекта, представени пред журито.

Мариела Филчева получи лично от кмета Илко Стоянов специалната награда на Община Благоевград за иновативния ѝ проект „Лаборатория за детски експерименти JOY“. „Благодаря на организаторите и на всички участници, защото вие сте движещата сила на бизнес академия BASE. За мен беше чест, че станахме част от това събитие, което има за цел да подобри бизнес климата в града“, каза кметът Илко Стоянов, връчвайки отличието.

Оспорваната втора награда беше присъдена на Габриела Тосунова с бизнес идея за парти агенция. Журито не успя да излъчи един фаворит за третото място и то бе поделено между Лидия Аракчиева за проект „Градска хижа „Портала“, Василка Попова с ресторант-каравана край Рилския манастир и Надежда Андонова, която има амбицията да се развива с организиране на курсове по тъкане.

Административният директор на Съвета на жените в бизнеса в България Соня Демирева връчи на всички курсисти, стигнали до финала на академията, сертификати, подчерта, че BASE променя животи и пожела на завършилите академията да преследват и сбъдват мечтите си.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Рекорден брой млади таланти завършиха Националната стажантската инициатива на СЖББ
Деветото издание на програмата се проведе с подкрепата на A1 Близо 100 стажанти от 15 водещи български и международни компании се включиха в деветото издание на Национална стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на...
Прочетете повече
Първото издание на „СЖББ Калейдоскоп“ ще представи 10 компании-членове на Съвета на жените в бизнеса в България
По време на събитието фирмите ще имат възможност да представят най-добрите си проекти и дейността си на самостоятелен щанд    На 3 октомври, от 17:00 до 19:30 часа, в NV Tower на бул. Г.М. Димитров...
Прочетете повече
Съвместна благотворителна кампания на СЖББ и УниКредит Булбанк ще подкрепи децата на Украйна за първия учебен ден
По-малко от месец остава до началото на новата учебна година, което винаги е наситено с много вълнение, трепет и емоции за децата, учителите и родителите. И за да има повече усмивки на 15-ти септември, заедно...
Прочетете повече