36 бъдещи предприемачи се дипломираха във второто издание на академия BASE – Благоевград

36 бъдещи предприемачи получиха сертификатите си за успешно завършване на академия BASE – Благоевград на официална церемония, провела се на 11 юни в сградата на Община Благоевград. За втора поредна година общината е домакин на образователната програма, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България с подкрепата на фондация „Америка за България.

15 от участниците в академията представиха пред жури бизнес плановете си за създаване на собствен бранд. Трите най-добри идеи, които бяха отличени с парични награди, са на – Юлияна Ганджева за предложението ѝ за стартиране на сладкарски цех, Йоана Петкова за концепцията за изграждане на предприемаческа общност в града и Ася Костова за бизнес начинанието за ателие за арт шапки.

Соня Демирева, административен директор на СЖББ, Зоя Паунова, лектор в програмата и ръководител на работната група за международно сътрудничество на Съвета и зам.-кметът по образование и бизнес развитие в Община Благоевград – Боряна Шалявска, поздравиха финалистите и им пожелаха успех, смелост и вдъхновение за реализиране на бизнес идеите им.

За бизнес академия BASE:

BASE – Бизнес Академия за стартиращи предприемачи е инициатива на фондация „Америка за България“, която през последните години се реализира в повече от 20 общини в страната с партньорството на сдружение „Индустриален клъстер Средногорие“, „Национално сдружение на малкия и среден бизнес“, Асоциация на българските лидери и предприемачи, Тръст за социална алтернатива и Съвет на жените в бизнеса в България. Програмата си поставя за цел да създаде благоприятна среда за устойчиво икономическо развитие в различни региони на България и да насърчи хората да стартират или надградят свой собствен бизнес. Проектът работи в посока трансформиране на общностите, като ги овласти с бизнес умения и представи пред тях възможностите, които регионът дава за развитие на предприемачеството.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с партньорски организации в Милано
Представители на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) от 23 до 25 юни бяха на посещение във бизнес столицата на Италия – Милано за участие в серия от срещи с партньорски организации, които...
Прочетете повече
Над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Емблематичната програма на Съвета на жените в бизнеса в България е подпомогнала кариерното развитие на над 400 жени в бизнеса у нас На официална церемония в София, провела се на 20 юни, над 30 дами...
Прочетете повече