Дами от СЖББ с участие на 7-ми национален лагер за девойки от ромски произход

На 30 октомври, по покана на Arete Youth представители на СЖББ се включиха в 7мия национален лагер за девойки от ромски произход, който се проведе в Боровец този уикенд.

Гергана Иванова, Основател и партньор в Рекламна агенция The Smarts и член на УС на СЖББ и Виктория Блажева, Директор “Стратегия и Бизнес” в УниКредит Булбанк разказаха своите лични истории и дадоха съвети на младите момичета за това как да успяват да съчетават ученето, работата и личния живот.

Традиционните лагери на фондация Арете са място, където всяка година над 25 девойки от цялата страна се събират, за да получат подкрепа и вдъхновение на да продължат образованието си и да преследват мечтите си.

Знаете ли, че само 21% от ромските момичета завършват училище и университет. Затова пък почти 50% от участвалите досега в лагера момичета са станали студентки, а 57 от тези 69 момичета вече са завършили университет, като някои от тях са прависти, а други се развиват много успешно в различни медицински специалности.

С това свое участие СЖББ поставя началото на ползотворно сътрудничество с Фондация Arete Youth, което ще бъде съществена част от инициативите на Съвета в посока на Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване.

Повече за образователните лагери за ромски момичета можете да научите тук.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Второто издание на “СЖББ Калейдоскоп” предстои на 25 април
Второто издание на нетуъркинг събитието “СЖББ Калейдоскоп”, което дава възможност на 10 компании-членове на организацията да предстaвят дейността си, ще се проведе на 25 април от 17:00 до 19:30 в NV Tower на бул. Г.М....
Прочетете повече
Боряна Манолова от УС на СЖББ ще участва в международната конференция Equal Pay Day
Д-р инж. Боряна Манолова, член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, ще бъде лектор в 15-ата международна конференция Equal Pay...
Прочетете повече
„Даване и получаване на обратна връзка“ е темата на предпоследният модул на Лидерска академия
На 21 и 22 март в Международния център на УниКредит Булбанк се проведе петият модул от юбилейното десето издание на Лидерска академия. Темата – „Даване и получаване на обратна връзка“, водена от Ирена Жотева, управляващ директор...
Прочетете повече