Дами от СЖББ с участие на 7-ми национален лагер за девойки от ромски произход

На 30 октомври, по покана на Arete Youth представители на СЖББ се включиха в 7мия национален лагер за девойки от ромски произход, който се проведе в Боровец този уикенд.

Гергана Иванова, Основател и партньор в Рекламна агенция The Smarts и член на УС на СЖББ и Виктория Блажева, Директор “Стратегия и Бизнес” в УниКредит Булбанк разказаха своите лични истории и дадоха съвети на младите момичета за това как да успяват да съчетават ученето, работата и личния живот.

Традиционните лагери на фондация Арете са място, където всяка година над 25 девойки от цялата страна се събират, за да получат подкрепа и вдъхновение на да продължат образованието си и да преследват мечтите си.

Знаете ли, че само 21% от ромските момичета завършват училище и университет. Затова пък почти 50% от участвалите досега в лагера момичета са станали студентки, а 57 от тези 69 момичета вече са завършили университет, като някои от тях са прависти, а други се развиват много успешно в различни медицински специалности.

С това свое участие СЖББ поставя началото на ползотворно сътрудничество с Фондация Arete Youth, което ще бъде съществена част от инициативите на Съвета в посока на Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване.

Повече за образователните лагери за ромски момичета можете да научите тук.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Рекорден брой млади таланти завършиха Националната стажантската инициатива на СЖББ
Деветото издание на програмата се проведе с подкрепата на A1 Близо 100 стажанти от 15 водещи български и международни компании се включиха в деветото издание на Национална стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на...
Прочетете повече
Първото издание на „СЖББ Калейдоскоп“ ще представи 10 компании-членове на Съвета на жените в бизнеса в България
По време на събитието фирмите ще имат възможност да представят най-добрите си проекти и дейността си на самостоятелен щанд    На 3 октомври, от 17:00 до 19:30 часа, в NV Tower на бул. Г.М. Димитров...
Прочетете повече
Съвместна благотворителна кампания на СЖББ и УниКредит Булбанк ще подкрепи децата на Украйна за първия учебен ден
По-малко от месец остава до началото на новата учебна година, което винаги е наситено с много вълнение, трепет и емоции за децата, учителите и родителите. И за да има повече усмивки на 15-ти септември, заедно...
Прочетете повече