„Жените, нежната сила на бизнеса”: Второто издание на форума с фокус върху лидерството и предприемачеството*

Публикувано в www.manager.bg на 02.04.2013 г., 08:20

Оригинална статия

Ролята на жените за растежа на икономиката, възможностите за развитие и предизвикателствата пред тях в бизнес лидерството и предприемачеството ще бъдат основните теми на дискусия във второто издание на годишния форум „Жените, нежната сила на бизнеса”. Той започва днес от 16.00 ч. в зала „Триадица” на Гранд Хотел София”.

Иницииран за първи път миналата година от сп. „Мениджър” , съорганизатор на дебата вече е и Общественият съвет на жените в бизнеса. Организацията бе учредена в резултат на първото издание на „Жените, нежната сила на бизнеса” и е под председателството на Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България.

Партньор на събитието е Информационното бюро на Европейския парламент в България, а модератор отново ще бъде известният български тв журналист и продуцент Георги Тошев.

Форумът ще започне с видеообръщение на Микаел Густафсон, председател на Комисията за правата на жените и равенството на половете в ЕП. В хода на дискусията видеопослания ще отправят също Мария Габриел, член на ЕП (ЕНП, ГЕРБ) и Антония Първанова, член на ЕП (АЛДЕ, НДСВ).

В два панела представители на бизнеса, публичната власт, експерти в различни области и дипломати ще разискват по двете основни теми на дебатите: „Жените лидери в корпоративния сектор” и „Добри практики, стил на управление, кариера.”

 Сред основните участници в първия панел са Йорданка Фандъкова, кмет на София, Джонатан Алън, посланик на Великобритания Марчела Абрашева, регионален директор на TNS за Югоизточна Европа, Цветелина Николова, изпълнителен директор на винарска изба “Катаржина естейт” и “Белведере груп България”, Диана Манева, член на управителния съвет на “Дженерали България Холдинг” и изпълнителен директор на “Джи Пи Презастраховане” Лъчезар Богданов, управляващ съдружник в Industry Watch

 Управленски опит, насърчаващи политики и препоръки за кариерното развитие на жените във втори панел ще представятБоряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, Саша Безуханова, директор за публичния сектор на “Хюлет-Пакард” в Централна и Източна Европа и развиващите се пазари, Александър Дурчев, управител на Аll Channels Communication Group, Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, Зоя Паунова, изпълнителен директор на „АстраЗенека България”, Томислав Дончев, бивш министър по управление на средствата от ЕС.

 След края на дискусията в 18,00 часа ще се състои българската премиера на френския филм „Луиз Вимер“, който спечели престижната награда „Сезар“ 2013. Филмът е сред 10-те в официалната селекция на LUX Prize 2012 и проследява историята на 50 годишната Луиз Вимер, която трябва да започне живота си отначало след драматичен обрат, оставил я без дом и с огромен дълг.

Споделяне

Коментари

Последни новини

СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със...
Прочетете повече
13 менторски двойки се включиха в третото издание на програмата „Incredible Us – Успешни заедно“
След шест месеца на интензивна работа и обучения 13 менторски двойки завършиха съвместната програма на Съвета на жените в бизнеса в България и HPE Women at Work Bulgaria – “Incredible Us – Успешни заедно”. Третото...
Прочетете повече
Пазарно проучване, ценови тактики и маркетинг бяха темите на лекциите в BASE в края на април
Как се прави пазарно проучване? Как да определим цените на стоките и услугите, които предлагаме? Как да изградим и популяризираме собствен бранд? Отговорите на тези ключови бизнес въпроси, част от програмата на BASE – Благоевград,...
Прочетете повече